17 Ocak 2008

Bekir Akkaya Adaleti /Haşmet Uzar

Bundan sonra herkes cennete gidecektir.
İslam hususunda benim bilgim Bekir hocanın uzay araçlarının yakıt tankları hakkındaki bilgisi kadardır. Bunun içinde herkesin cennete gideceği müjdesine ne yapacağımı bilmiyorum. Aslında bu yazının yanından köşesinden geçenlere sordum. “Bekir hoca herkesi eninde sonunda cennete götürüyormuş haydi hayırlısı” dediler. Cennet ve cehennem kavramının dinlerde olduğundan bilgim var, ancak: hangi dinde nasıl bir şekildedir bilememekteyim. Yoksa cennet kavramı günlük hayatta kullanıla gelmiş bir

deyimden ötelerde imayı içerir mi bilemiyorum. Cennet kelimesi öncelikle isim olarak kullanılıyor. Benim çocukluğumda bizim köyde sessiz sakin bir Cennet Abu’muz vardı. Allah rahmet eylesin ondan dolayıdır bende hep sessizliği ve sakinliği çağrıştıran bir kelime olarak kalmıştır. Bir yerin güzelliğine vurgulamak söylendiğini bilirim. “Cennet gibi yer” diye tanımlanır. Ayrıca geleneklerimizden ve çevremizden öğrendiğime göre başka bir yere gidişi olmayan iki çıkmaz sokaktan birincisi olarak bilirim. Ancak buralara ölmeden gidemezsin diye bilirim. Bir de kuran mektebinde öğrendiklerimizden aklımda kalan şekliyle “Salih amelli Müslümanların ebedi istirahatgahı” olarak bilirim. Ama öteki dünyada tabi. Bu dünya ile olan bağlantının ölüm yoluyla ya da ölüm denilen süreçle kesilmesi gerekmektedir tabii.

Bu bilgilerimizi tazeledikten sonra gelelim herkesi dolayısıyla bizi Bekir hocanın neden cennete göndermek istediğine.

1- Bekir hoca siyasete atılacaktır. Siyasette oy almak için herkesi cennete göndermek istemektedir. Böylece bir siyasi rant elde edecektir. Hatta eğer kalmışsa cennetten arsada satabilir.

2- Bekir hoca herkesi öldürmeyi planlamaktadır. Ölünmeden cennete gidilemez. Bunu söyleyip tehdit etmektedir.

3- Bekir hoca herkesin cennete gidebildiği yeni bir din kurmuştur.

4- Bekir hoca kendi dininde “bu zamana kadar bulunamayan” bir şifreye ulaşmış ve herkesin cennete gideceğini buradan iddia etmektedir.

5- Toplum çok gerilmiştir Bekir hoca insanları kolayca mutlu etmek için böyle yazmıştır.

6- Bekir hoca ölüm ve sonrasıyla ilgili takıntı içindedir. Bu konuda çok okuyup çok araştırmalar yapmaktadır.

7- Bekir hocanın yaşı gereği ölüm korkusu artmıştır ve bu dünyadaki eylemlerinden kuşkuludur, kendi ruhunu rahatlatacak felsefi çıkışlar aramaktadır.

8- Bekir hoca son okuduğu kitaptan çok etkilenmiştir. Kitapla paralellik içinde kendinin o kitaptan ne anladığını bize ifade etmeye çalışmaktadır.

Kendinizi nerede hissediyorsanız diyeceğim. Aslıda bu dünyaya ilişkin problemlerin üstesinden gelmekle öteki dünyaya ait problemleri de çözeriz gibi.

Ah hocam Allah sana uzun ömür versin. Ne kadar adilsin.

HAŞMET UZAR/KUMRU TV/KUMRU
KAYNAK : http://www.kumru.tv/yazar.asp?yazarid=79&yaziid=76

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızda yazmak ve paylaşmak isteyeler
kumruhaber@gmail.com bildirebilir...