19 Ocak 2008

Eski Milli Piyango Talihlisi Sefalet İçerisinde Öldü

Denizli'nin Sarayköy ilçesine bağlı Tırkaz köyünde oturan Mehmet Sarıoğlu'nun, 30 yıl önce Milli Piyango'dan aldığı yarım biletine büyük ikramiye çıktı. Kendisine ne kadar para çıktığı hiç öğrenilemeyen Mehmet Sarıoğlu, aldığı parayla oturabilecek kadar bir ev yaptı.

Hiç evlenmeyen Mehmet Sarıoğlu, büyük ikramiyeden çıkan parayı zamanla tüketti. Son dönemlerinde köylülerin yardımıyla yaşamını sürdüren Mehmet Sarıoğlu, devletten de 3 ayda bir yaşlılık maaşı alıyordu. Baraka görünümünde, bir tarafı yıkık tek göz bir odanın içerisinde sefalet içerisinde yaşayan yaşlı adam, geçen hafta 81
yaşındayken soğuktan donarak öldü.


Oturduğu barakada soba bulunmayan, içeride bulunan ocaktaki tamamen kararmış tencerede kendi pişirdiklerini yiyerek hayatına devam eden Mehmet Sarıoğlu'nun, yatağının altında 2006 yılına ait bir Milli Piyango bileti ile Milli Piyango sonuçlarını gösteren listeler çıktı.


30-35 yıl önce Mehmet Sarıoğlu'nun Milli Piyango'dan ikramiye kazandığını söyleyen komşuları, "İkramiye kazandıktan sonra aldığı parayla köye ev yaptırdı. Bugüne kadar da hiç evlenmediği için kardeşleri ve komşularının yardımıyla yaşamını sürdürdü. Parayı ne yaptığını kimse bilmiyor ancak köyden de hiç ayrılmadı. Hep köyde oturdu. Son zamanlarda sefalet içinde bir hayat sürdü. Başkasının yardımıyla yaşamını devam ettiriyordu. Bir süre önce oturduğu evde yangın çıktı ve evi büyük hasar gördü. Önceki gün de hayatını kaybetti" dediler.
-İHA-SONER KARABAŞ - DENİZLİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızda yazmak ve paylaşmak isteyeler
kumruhaber@gmail.com bildirebilir...