9 Ocak 2008

İşadamı Cep'in Anamur'a davetini kabul eden Turizm Bakanı Günay, Nisan'da Anamur'a gelecek..

İşadamı Asım Cep, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'la görüşerek bölgedeki işadamlarının sorunlarını aktardı. İşadamı Cep'in Bakan Ertuğrul Günay'la Mersin'de ki buluşmasında Ak Parti'li İl Genel Meclis Üyesi Hacı Ahmet Güven ve işadamı Umut Cep'te hazır bulundu. İşadamı Asım Cep'in verdiği bilgiye göre, Mersin ve Anamur'un turizmde çok geri kaldığını söyleyen Bakan Günay, bu bölgenin bir an önce turizme açılmasını istediğini kaydetti.

Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Mersin ve Anamur'a en yakın İlçe Alanya'nın 100 bin yatak kapasite
sine sahip olduğunu ve turizme açıldığını, Mersin'in hali hazırda ancak 5bin yatak kapasitesine sahip olduğunu belirterek Anamur'da ise turizme açık yatak kapasitesi olmadığını kaydetti.

Bu bölgenin süratle turizme açılması için gerekli çalışmaları yapacağını kaydeden Bakan Günay, İşadamı Asım Cep'in Anamur'a davetini kabul ettiğini ve memnun olduğunu söyleyerek Nisan ayında turizm haftası münasebetiyle Mersin'e geleceğini, uzakta olsa bu ziyaret kapsamına Anamur'u da alacağını ve incelemelerde bulunacağını ifade etti.

Bakan Günay, turizm yatırımlarına verilen teşviklerin daha da hızlandırılıp kontrol edileceğini, turizm yatırımlarına kolaylık ve yardımcı olacağını söyledi. Bekir AKKAYA/KUMRU HABER/KUMRU
KAYNAK :Vedat Çelikbaş - vcelikbas@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızda yazmak ve paylaşmak isteyeler
kumruhaber@gmail.com bildirebilir...