19 Ocak 2008

"Kimsin sen ya, otur oturduğun yerde"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de milletin kılık kıyafetiyle uğraşmaya kimsenin hakkı olmadığını söyledi.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de milletin kılık kıyafetiyle uğraşmaya kimsenin hakkı olmadığını belirterek, "Herkes kendi yerini, konumunu gayet iyi bilmeli, kimse kendini yasama veya yürütme organının üstünde göremez" dedi.

Başbakan'dan medya eleştirisi"


Özellikle kimse ihsası reyde de bulunamaz, yargı makamı ihsası rey makamı değildir" diyen Erdoğan ayrıca, "Bu AK Parti'nin nedense Ankara ile Atatürk'le derdi var" sözleri nedeniyle CHP Genel Başkanı Deniz
Baykal hakkında dava açacağını söyledi. Başbakan Erdoğan, partisinin Haldun Alagaş Spor Salonu'nda gerçekleştirilen Ümraniye İlçe Kadın Kolları Kongresi'ne katıldı. Erdoğan, partililerin yoğun ilgisi altında salona giriş yaptı. Konuşmasında medyaya yüklenen Erdoğan, başörtüsü konusunda yapılan haberleri eleştirdi. Başbakan Erdoğan, "Türkiye'yi nereden nereye getirdik ama medya bunları yazmaz. Yazarsa ne olacağını biliyorlar. Onların meşgaleleri farklı. Onların işi gücü başörtüsü. Bunu yazıyorlar, bunu çiziyorlar. Başka işleri yok. Türkiyenereden nereye geliyor, bunu yazsana kardeşim. Kendileriyle otur konuş 'şirketlerimizin değeri arttı' medya patronları bunu söylüyor. Elindeki imkanları bu iktidarla beraber yakalıyorsun da, bu ülkede kalkıp da bu milletin bir başörtüsüyle niye bu kadar uğraşıyorsun. Bu ülkede milletin kılığıyla kıyafetiyle kimsenin uğraşmaya hakkı yok, olmamalı. Bırak bu insanların bireysel tercihidir. Bireysel tercih olarak nasıl giyiniyorsa öyle giyinsin, sen ne karışıyorsun buna. Bu din ve vicdan özgürlüğüne girmezmiş. Ne özgürlüğüne girer?" dedi.


“Kimse kendini Meclis’ten üstün göremez”


AK Parti'nin amacının, Türkiye'yi Atatürk'ün ifade ettiği muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak olduğunu belirten Erdoğan, " Bizim önümüze sürekli Anayasayı çıkarmasınlar. Biz de onlar kadar bu Anayasayı biliyoruz. Bu ülkede eğer kuvvetler ayrılığı prensibi varsa, bu ülkede yasama, yürütme, yargı erki birbirine müdahale etmeyecekse, herkes yerini konumunu gayet iyi bilmeli. Kimse kendini yasama veya yürütme organının üstünde göremez. Özellikle kimse ihsası reyde de bulunamaz, yargı makamı ihsası rey makamı değildir. Onlar da yine makamlarının gereğini, gerekli olan zamanda Anayasa'nın tayin ettiği şartlar içinde yapmaya mecburdur.
Başbakan Erdoğan, atılan bu tür adımlar sonucunda arzu etmedikleri bir hava oluştuğunun altını çizerek, "Bir tane rektör çıkıyor darbe çağrısı yapıyor. Kimsin sen ya sen önce yerini bil. Otur oturduğun yerde. Sen rektörü olduğun üniversitede yavrularımızı en iyi şekilde yetiştirmekle mükellefsin. Onlara ne vereceksen ver. Orduya akıl verme. Ordu ne yapacağını senden çok daha iyi bilir. Bu tür atılımlar, bu tür adımlar ülkemizde maalesef arzu etmediğimiz bir havayı oluşturuyor. Bunlara millet olarak zaten 22 Temmuz'ta gerekli cevapı halk verdi. Bazı köşe yazarları 'yüzde 47 ile AK Parti şımardı' diyor. Biz yerimizi gayet iyi biliriz. Bizim gösterdiğimiz tevazuyu siz gösterebilseniz ey kalemşörler, bu ülke bu hale gelmez. Daha once çırpınıyordunuz 'battık' diyordunuz, şimdi sermayeniz bu kadar katladı diye mi bu rahatlıkla böyle yazmaya başladınız. Kalkıp da AK Parti'nin yüzde 47 oyunu, bu tür adımları atmanın gerekçesi olarak göstermeyin" açıklamasında bulundu." dedi.


"Demokrasi ekonomiyle at başı giderse”


AK Parti'nin, Türkiye'de özgürlükler noktasında gereken mesafeyi almaya devam edeceğini ifade eden Erdoğan, bugün dünyada özgürlükler noktasında insanlık neyi yakaladıysa, Türk insanının da bunları yakalayacağını söyledi. Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:"Demokrasi ekonomiyle at başı gidecek ve o zaman başarı gelecek. Bugün demokrasiye sadakat göstermeyen veya orada sanal davrananlar, bilsinler ki bu bir gün onlara çok fazlasıyla gerekli olabilir. Türkiye aynı zamanda üst üste büyümesini sürdürüyor. 'Türkiye çok borçlu' diyorlar. Biz geldikten bu yana Türkiye'nin kamu net borç stoku 100 liranın içinde 78.3'tü. Göreve geldiğimizde 100 liranın içinde 40 lira oldu. Dünyanın en borçlu ülkesi Amerika ama hiç umurunda değil. Milli geliriyle borcunu karşılaştırdığı zaman önemli değil diyor.


“Baykal hakkında dava açacağım”


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu AK Parti'nin nedense Ankara ile Atatürk'le derdi var" sözleri nedeniyle CHP Genel Başkanı Deniz Baykal hakkında dava açacağını söyledi. Baykal'ı eleştiren Erdoğan, "Önce sen dön kafanın içini tezekkür et. Şu anda İş Bankası'nın yönetim kurulunda 4 tane CHP üyesi var. Sayın Baykal İş Bankası'nı Ankara'dan İstanbul'a niye götürdünüz? İş Bankası'nın kurucusu kim Atatürk. Niye İstanbul'a getirdiniz. Cevap veremez. Çünkü bunların akşam söylediği ile sabah söyledikleri farklıdır. Akşam farklı yatar, sabah farklı kalkarlar. Biz İstanbul bir ticaret merkezi, bunu dünyada herkes kabul ediyor. Türkiye'nin ekonomi merkezi İstanbul. Burada biz finansı daha da hareketli hale getirelim diyoruz. Hepsini İstanbul'da toplayalım dedik. İstanbul'da toplamak suretiyle finans sektöründe canlılığı artıralım dedik" diye konuştu. Partili kadınlara da seslenen Erdoğan, "Nüfusun yarısını dışlayan, kadınlarımızı, annelerimizi, kızlarımızı dışlayan bir siyaset, siyaset olamaz. Göstermelik bir temsil hakkıyla kadınların iradesine ipotek koyan ve onların sadece oylarını isteyen bir siyaset kurumuyla, gerçek bir demokrasi inşa edilemez" açıklamasında bulundu.


“Kadınlarımız geleceğin Türkiye’sinin mimarlarıdır”


Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: "Hanımların etkili olmadığı bir siyasi hareketi, sadece renksiz ve derinliksiz bulmakla kalmıyor, demokrasinin temsil kabiliyeti bakımından da sakıncalı ve sağlıksız buluyorum. Hanımlarımız sadece bu ülke nüfusunun yarısını teşkil etmiyor. Aynı zamanda Türkiye'nin yaşadığı bütün krizlerin aşılmasında en ağır yükü yükleniyor, en büyük fedakarlığı yapıyor. Hanımlarımızın engin fedakarlıkları olmasa bu toplum, bu büyük ekonomik depremlerin enkazı altından çıkamazdı. Yaşanan onca sıkıntıya, yokluğa, yoksulluğa rağmen çocukları karnı tok dolaştıran, eksikleri kapatmak için çırpınan kadınlarımız bugün ayağa kalkıp geleceğe yürüyen Türkiye'nin de mimarlarıdır.“ dedi.
İHA/ ESRA ŞİMŞEK - METİN BAŞAR/İSTANBUL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızda yazmak ve paylaşmak isteyeler
kumruhaber@gmail.com bildirebilir...