13 Ocak 2008

KUMRU ESNAF VE SANATKARLAR KREDİ VE KEFALET KOOPERATİFİ BAŞKANI NAMIK EVİN'DEN ESNAFA MÜJDELİ HABER

Başkan Namık EVİN yaptığı açıklamada esnaf ve sanatkara kullandırılan kredi limitlerinin 25.000YTLden 35.000 YTL'ye çıkartıldığını söyledi.35.000YTL’ ye yükseltilen kredilerin devamlı olarak kullandırılabilmesi için kredi kullanan ortakların ödemelerini gününde yapmaları sayesinde olacağını belirtti.Aksi takdirde takip oranın yükselmesi halinde kredi limitleri değişken olduğundan 25.000YTL ye geri dönülecektir dedi.Bu durum tamamen ortaklarımızın kredilerini gününde ödemelerine bağlı olduğunu aksi takdirde kredi taksitlerini gününde ödeyen ortaklarımıza haksızlık olacağını söyledi.
Gururla belirtiriz ki,kooperatifimiz Türkiye genelinde faaliyet gösteren 1.200 civarında kooperatiften 35.000YTL ortaklarına kredi kullandıran ilk 100 kooperatifin içindedir,bölgemizde ise ilk 3 kooperatiften biridir dedi.
35.00YTL kredi basel-2 sistemine göre bilançosu yeterli olan
ve yeterli teminat verebilecek ortaklarımıza kullandırılacaktır.
Başkan kullandırılan kredi limitlerinin artırılmasında yönetim kurulunun ve personelin özverili çalışması ve kredi kullanan ortakların borçlarını gününde ödemesinden kaynaklandığını belirtti.Kredi limitlerinin arttırılmasından kaynaklandığını belirtti.Kredi limitlerinin arttırılmasında kooperatifin öz kaynaklarının verimli kullanıldığını söyledi.
Başkan Namık EVİN kredi kullanan üyelerin kullandığı krediyi zamanında ödemelerini ve kefil oldukları borçları iyi takip etmelerini aksi takdirde kefillikten dolayı ödenmeyen borçlardan mağdur duruma düşebileceklerini söyledi.
Yönetim kurulu olarak kredi kullandırılırken ortağın ödeme gücüne baktıklarını kefillikten dolayı takip de olup olmadığını araştırıldığını belirtti.
Ortaklardan özellikle kefil oldukları kişilerin ödeme gücü olup olmadığını iyi bilmelerini,önüne gelen herkese imza atmamalarını aksi takdirde müşterek borçlu sıfatıyla atacakları imzadan birinci derecede sorumlu olduklarını bilmeleri gerektiğini söyledi.
Kesinti oranlarının eskisi gibi çok yüksek olmadığını bir tane bile takibe intikal eden orağın bütün ortakların kullandığı krediye mani olabileceğini,bununda borcunu gününde ödeyen ortakların kredi kullanmalarını engellediğini hem kooperatifi hem de borcunu günüde ödeyen ortağı mağdur edebileceğini belirtti.
Başkan Namık EVİN esnafın Pazar ekonomisi içerisindeki yerinin iyi değerlendirilmesi,mevcut sorunlarının çözümlemesi kredi teşvik sistemlerinden etkin bir şekilde yararlanmasının bu kesimin gelişip,güçlenmesi bakımından büyük önem taşıdığını belirtti ve bu nedenle
bir an önce %13 olan kredi faiz oranlarının enflasyonun altına düşürülmesi gerektiğini aksi takdirde esnafın büyük işletmelerle rekabet gücünü kaybedeceği belirtti.Ayrıca halk bankasının ilçemizde şube açmasına yönelik çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir.Bu vesile ile 2008 yılının tüm esnaf camiasına bol kazançlı günler getirmesini temenni etti.*Bekir AKKAYA-Murat YÜREKLİ/KUMRU HABER/KUMRU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızda yazmak ve paylaşmak isteyeler
kumruhaber@gmail.com bildirebilir...