26 Ocak 2008

Kumru’da "Kan Bağışı" Kampanyasına Yoğun İlgi

2007 yılı sonu Kızılay Genel Müdürlüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile yapılan protokol gereği yeni oluşturulan Kan Toplama Merkezlerinin tanıtımı ve insanlarımızı kan bağışına yönlendirmeye teşvik etmek amacıyla Kumru Kızılay Şubesi ile Kumru Müftülü birlikte Kumru Merkez Camii bitişiğinde bulunan Kumru Diyanet Vakfı’da Ordu Kızılay Kan Bankası ekiplerince 18-65 yaş arasındaki kadın ve erkek hayırsever Kumrululardan Gönüllü Kan Bağışı Kampanyası düzenlendi.
Kumru’da her yıl yapılan Kan Bağışı kampanyası 2007 yılı sonuna kadar Samsun Kan Merkezi aracılığı ile yapılıyordu. 2007 yılı sonunda ise Ordu’ya açılan Kan Bankası aracılığı ile bu kampanya düzenlendi. Ordu Kan Bankası Ekiplerinden Dr. Aslı Özcan
başkanlığında Hemşireler Sibel Aydın ve Özlem Çoşkun Kumrulu gönüllü vatandaşlardan gün boyu kan aldı.
Kumru Müftüsü Abdullah Pamuklu kampanya ile ilgili şu açıklamayı yaptı. “ Kampanyamıza katılımın yüksek olması Kızılay görevlilerini, Ordu Kan Bankası görevlilerini ve bizleri son derece memnun etmiştir. Bu kampanya kızılayla birlikte her yıl yapılmakta idi. Bu yıl Ordu’da kan bankası açıldı. Bilindiği gibi biz bu kampanyayı her yıl “Kutlu Doğum Etkinlikleri” içersinde gerçekleştiriyorduk. Bugün ise Ordu’daki kan bankasını tanıtmak amacıyla yeni açılan Kan Bankası Merkezleri için bu kampanya gerçekleştirilmiştir. Asıl amaç vatandaşların “donür” olmalarını sağlamaktır. Yani kan vermeyi bir alışkanlık haline getirerek bu bilinçliliği yangınlaştırmaktır. Çeşitli sebeplerle bu kampanyamıza katılamayan vatandaşlarımıza şunu ifade edebilirim. Bu yıl yine Kutlu Doğum Etkinlikleri çerçevesinde Nisan Aynın 18’inde tekrar Kan Bağışı kampanyası düzenlenecektir. Şimdi olduğu gibi 18 Nisan’da da bu kampanyamıza vatandaşlarımızın katılımını bekliyor ve şimdiden teşekkür ediyorum” Dedi.
Kumru Kızılay Şube Başkanı Vekili Erol Başar ise şu bilgiyi verdi. “ Müftü Beyin ifade ettiği gibi bu kampanya Kızılay Genel Müdürlüğü ile Diyanet İşleri Başkanlığının yapmış olduğu protokol doğrultusunda yeni açılan Kan Bankası Merkezlerinin tanıtımı amacıyla gerçekleştirilmiştir.
Gönüllü vatandaşlarımızdan alınan kanlar Ordu Kan Bankasında değerlendirilip ( kan grubu ve kanda hastalık olup olmadığı) ilgililere tebliği edilmek üzere Kumru Şubemize gönderilecektir. Kan tahlillerinden olumsuzluk tespit edildiği takdirde gizli bir kurye ile ilgili vatandaşa bildirilecek ve Kızılayımız tarafından ücretsiz tedavi ettirilecektir. Kanın normal çıkması durumunda ise alınan kanlar fakir ve muhtaç hastaların ihtiyaçlarında değerlendirilecektir. “ dedi.
Kumru Şube Başkan Vekili Erol Başar açıklamasını şöyle sürdürdü. “Henüz kan verme devam ediyor. Şu anda vatandaşlarımız 96 ünite kan verdi. Son derece memnunuz.” İfadesini kullandı
Kumru Müftülüğü, Kumru Kızılay Şubesi ve Kumru Din Görevlileri Derneği daha önceki yıllara ait vatandaşların isimlerini ve kan grup listesini elinde bulundurarak darda kalmış hastalara kan bulma noktasında çok büyük yardımda bulunuyor.
İşte Ordu Kan Bankası Telefon Numarası : 0 452 225 17 35
Kumru Kızlay Şube Başkan Vekili Telefon Numarası : 0 452 641 20 30
Kumru Müftülü Telefon Numarası : 0 452 641 20 24
*Bekir AKKAYA/KUMRU HABER/KUMRU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızda yazmak ve paylaşmak isteyeler
kumruhaber@gmail.com bildirebilir...