26 Ocak 2008

MHP'li Şandır: Başörtüsü bir inanç değeridir

Bu işi kökünden çözmek için anayasa değişikliğine "Evet" dediklerini belirten Şandır, "Biz dinimiz İslam'ın ve kitabımız Kur'an-ı Kerim'in emri olduğu için insanlarımızın başını örttüğüne inanıyoruz" dedi.MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır, başörtüsünü siyasi rant olarak görenlerin önünü kesmek ve bu işi kökünden çözmek için anayasa değişikliğine "Evet" dediklerini belirterek, "Biz dinimiz İslam'ın ve kitabımız Kur'an-ı Kerim'in emri olduğu için insanlarımızın başını örttüğüne inanıyoruz" dedi.

"Bizim için bir inanç değeridir"


Erdemli Ülkü Ocakları'nın Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Topraksu Dinlenme
Tesisleri'nde verdiği yemeğe katılan Şandır, burada yaptığı konuşmada, başörtüsü konusunu çözmek için Meclis'te 70 milletvekili ile iktidar partisi gibi çalıştıklarını ve çözüm yolları aradıklarını belirtti. Sorunların çözülmesi için Meclis'te davranış ahlakı ortaya koyduklarını ifade eden Şandır, "Başörtüsü meselesi MHP'ye göre bir inanç meselesidir. Biz dinimiz İslam'ın ve kitabımız Kur'an-ı Kerim'in emri olduğu için insanlarımızın başını örttüğüne inanıyoruz. Başörtüsü bizim için bir inanç değeridir" diye konuştu.


"Kızlarımız eğitimden yoksun bırakılmamalı"


İnsanların inançlarından dolayı başlarını özgürce örtebilmesi, başlarını örttükleri için hiçbir şekilde kamu hizmeti almaktan da kısıtlanmaması gerektiğini belirten Şandır, "Başörtüsü takanlar eğitim ve öğretim özgürlüğünden dışlanmamalıdırlar. MHP hem inancının hem ideolojisinin gereği bu milletin değerlerinin savunucusudur. İnancımız bu milletin en önemli değeridir. Dolayısıyla bize göre başörtüsü, bir inanç değeridir. Başörtüsünü siyasetin gereği takanları Allah'a havale ediyoruz. Bizim onlarla işimiz yok. Başörtüsünü kendi siyasetlerinin malzemesi olarak kullananlar, başörtüsünü siyasetin ifadesi olarak takanlar bizim konumuzun dışındadır" dedi.
Şandır, sözlerine şöyle devam etti:
"Biz başörtüsünü siyasetin simgesi değil, inancımızın değeri olarak görüyoruz. Başörtüsü takan genç kızlarımızın yüksek öğrenimde dışlanmasına kesinlikle karşıyız. Bu çocuklarımız inançları gereği başörtüsü takıyorlarsa yüksek öğrenim hakkından yoksun bırakılmamalıdırlar."


"Hem formülü buluruz, hem desteği veririz"


MHP olarak, başörtüsü konusunun çözülmesi gerektiğini eskiden beri söylediklerini kaydeden Şandır, "Milletimize bu konuda sözümüz var. 1999 yılında söyledik, ama gücümüz yetmedi. Provoke edildik.

Biz tek başına iktidara geldiğimizde bu konuyu çözeceğimiz konusunda halkımıza söz verdik. Ancak olmadı. 'Tek başına iktidar olmadan da fırsat bulduğu takdirde değerlendirmek ve sonuç almak yine bizim görevimizdir' diyerek bu günleri bekledik.

İşte şimdi bir fırsat doğdu. Madem başörtüsünü çözmek istiyorsunuz; MHP olarak biz size hem formülünü buluruz hem de desteğini veririz. Bizim teklif ettiğimiz çözüm başörtüsünden dolayı insanların mağdur edilmeleri ve özgürlüklerinin kısıtlanmasını ortadan kaldırmak içindir" dedi.
İHLAS HABER AJANSI/OKTAY İNCE - MERSİN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızda yazmak ve paylaşmak isteyeler
kumruhaber@gmail.com bildirebilir...