8 Mayıs 2008

ORDU STAR BİRİNCİSİ KUMRULU MEHMET TÜRKOĞLU OLDU

Ordu TV ve Dünya TV iş birliği ile yapılan “Ordu Starını Arıyor” ses yarışmasının final elemeleri 08 Mayıs 2008 Perşembe akşamı Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu Salonunda son kez yapıldı. Tıklım tıklım izleyicilerle dolu salonda yarışmalar saat 21.00’de başladı. 16 Haftadır yapılan elemelerde son dörde kalan adaylar birincilik, ikincilik ve üçüncülük için son kez sahneye çıktı. Birbirinden güzel iki türkü ile sahne alan star adayları seyircilerden “SMS” desteğini son kez istedi. Yarışan dört aday jüri üyesi hocalardan tam not aldı.

Yarışma sonunda “SMS” desteği ile hocaların notları sonucu Kumru – Duman Köyünden Mehmet Türkoğlu 16 haftadır yapılan Ordu Starını Arıyor yarışmasında birinci oldu.

Ünye-İnkur Star adayı İsmail Dalgıç Ordu İkincisi olurken, Aybastı Star Adayı Yasemin Demir Ordu Sarını Arıyor yarışmasında üçüncülüğe yerleşti. Ordu’dan katılan Görme Engelli İsmail Yılmaz ise bu hafta elenerek ilk üçe giremeyerek Ordu Starını Arıyor yarışmasında dördüncü olarak yarışmayı bitirdi.

Son kez yapılan yarışmaları Ordu Belediye Başkan Yardımcısı’nın yanı sıra Kumru Belediye Başkanı Ticabi Civelek’te izledi. Gecenin ikisine kadar süren yarışmalarda bugüne kadar elenen star adayları da sahne alarak birbirinden güzel iki türkü okuyarak izleyicilere unutulmayacak bir gece yaşattı.

Kumrulu şair, İş Adamı ve İl Encüman Azası İsmet Erçal da gecede “Çocukluğum”adlı şiirini okuyarak salondan büyük alkış aldı.

Ünye- İnkur Belediye Başkanı, Aybastı-Dumanlı Belediye Başkanı, Kumru-Fizme Belediye Başkanı Ahmet Ağırbaşlı’nın yanı sıra Kumru Ak Parti İlçe Başkanı Hamza Karar, Kumru Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Namık Evin, Karadeniz Görme Özürlüler Genel Başkanı Faruk Teber ve Sekreteri Bekir Akkaya’da gecede hazır bulundu.

Dört star adayını destek için gelen star yakınları salonu tıklım tıklım doldururken, Ordu Star Birincisi olan Kumrulu Mehmet Türkoğlu’nu destekleyen Kumruluların çokluğu ve salonun büyük bir bölümünü doldurması dikkat çekti.

Ödül töreninde ilk üçe kalan starlar plaket ve çiçekle ödüllendirildi. Ödül töreninde bir konuşma yapan Kumru Belediye Başkanı Ticabi Civelek tek tek tüm yarışmacıları tebrik ederek önümüzdeki günlerdeki yayla şenliklerine damgasını vuracak önemli açıklamalarda bulundu.

Kumru Belediye Başkanı Ticabi Civelek “Bu yarışmaların birincisi olsa da, bu yarışmalara katılan tüm adaylar gerçekten birinci olarak değerlendirilmelidir. Önümüzdeki günlerde her ilçemiz kendi yaylası için şenlikler ya da halkı eğlendirmek için konserler düzenlemektedir. Ben şimdiden ilan ediyorum ki, bu şenliklere başka yerlerden 40-50 milyar vererek sanatçı getirmeyeceğim. Bizim bu yarışan gençlerimizin her biri bu sanatcılardan çok fazladır. Dolaysıyla eğer halkı eğelendireceksem ben bu gençleri davet edeceğim. Diğer Belediye Başkanı arakadaşlarıma da aynı öneriyi götüreceğim.” Dedi. Salondan ve Ordu Starlarından yoğun alkış alan Ticabi Civelek’in önerisine İnkur Belediye Başkanı ile Dumanlı Belediye Başkanı da konuşmaları ile destek verdi.

Gece saat ikiye kadar süren proğram Dünya Tv’den önümüzdeki Cumartesi gecesi banttan izlenebilecek.*Bekir AKKAYA*KUMRU HABER/KUMRU

1 yorum:

  1. Mehmet Türkoğlunu gerçekten tebrik ediyorum.Azmin ve inancın zaferi bu olsa gerek.Bu gruru tüm Kumrulu ve onu sevenlere yaşatmıştır.Yolun ve bahtı açık olsun. A.Şahin

    YanıtlaSil

Sayfamızda yazmak ve paylaşmak isteyeler
kumruhaber@gmail.com bildirebilir...