31 Ocak 2008

İKİ FİZME BİRLEŞTİRİLSİN Mİ ANKETİNDE SONUÇ : EVET %76

İKİ FİZME BİRLEŞTİRİLSİN Mİ? Anketimiz dün itibari ile sonuçlandı. 30 günlük süre ile yapılan anketimizde site ziyaretcilerimize “İKİ FİZME BİRLEŞTİRİLSİN Mİ? Sorusu yöneltildi. Sorudan EVET ya da HAYIR cevabı istendi. Bir seçeneğe cevap veren kişi başka seçenek için oy kullanamadı. Ayrıca bir oy kullanan kişiye ikinci bir oy kullanma hakkı verilmedi.
Buna göre İKİ FİZME BİRLEŞTİRİLSİN Mİ? Sorusu için toplam 30 günlük süre içersinde 114 oy kullanıldı. Bu oylardan 83 oy %76 yüzdelik dilimi ile EVET’ için kullanılırken, 31 oy yani %28 ise İki Fizme Birleştirilmesin yönünde oy kullandı.
İKİ FİZME BİRLEŞTİRİLSİN Mİ?
SÜRE : 30 GÜN
TOPLAM OY : 114
EVET : 83 %76
HAYIR : 31 %28
*Bekir AKKAYA/KUMRU HABER/KUMRU

30 Ocak 2008

Promosyon İhalesi’ni, Kumru’da Şubesi Bulunmayan Ak Bank Kazandı

Başbakanlığın banka promosyonu genelgesi doğrultusunda Kumru Milli Eğitim Müdürlüğü , Kumru Müftülüğü ve ilçe Emniyet Amirliği tarafında oluşturulan bir komisyon aracılığı ile Fatsa’da şubesi bulunan dokuz bankaya Banka Promosyonu için teklif götürüldü. İhaleye ise Halk Bankası ,İş Bankası ,Garanti Bankası,Fatsa AK Bank Şubesi, ve Kumru Ziraat Bankası yetkilileri katıldı.
Kumru Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Hocaoğlu, Kumru Müftüsü Abdullah Pamuklu, Kumu Eğitim Bir Sendikasının Başkanı Harun Demir ve Kumru Müftülüğü Din Görevlisi Ramazan Yavru’nun yoğun çabaları sonucu 29 Ocak 2008 Salı günü Kumru Öğretmenevi toplantı salonunda beş banka teklif verdi. Oluşturulan komisyon teklifleri titizlikle inceleyerek en uygun teklifi veren Ak Bank’ın Fatsa Şubesi dört yıllığına teklifi kazandı.

15.02.2008 tarihinden 15.03.2012 tarihine kadar Kumru Milli Eğitim Müdürlüğü, Kumru

29 Ocak 2008

KUMRU İLÇESİ KAR ALTINDA---İŞTE FOTOĞRAFLAR

Bu sabah kalktık sokaklarda 50cm kar var. Ben de gurbetteki arkadaşlara bu görüntüleri çektim. 29 Ocak 2008 salı saat 11. 45 umarım beğenirsiniz arkadaşlar.
Elektrikler kesik,internet daha yeni geldi ve ben hemen resimleri size ulaştırıyorum.*Murat Yürekli/Kumru

Bekir AKKAYA'nın Notu: Bugün 29 Ocak 2008 Salı
Kumruya bu yıl ilk kez bu kadar kar yağdı. Sık sık elektrikler gitse de TEDAŞ görevlileri 24 saat görev başındalar. On gün öncesinden aldığım bir bilgiyi sizlerle paylaşmış olayım..

28 Ocak 2008

SÖZÜM VAR (ŞİİR) -İSMET KAYMAK

Bu alemde barış adına
Sevgilerde yarış adına
Ortamda müstakil duruş adına
Benliğinden kopup ayrılanlara sözüm var

Yaratan set tar uğruna
Haysiyet vakar uğruna
Üç kuruşluk çıkar uğruna
El ve etek öpenlere sözüm var

Karanlıktan korkanlara
Teröre destek verenlere
İnsanlık dışı davrananlara
Sonra insanız diye yaşayanlara sözüm var

27 Ocak 2008

KUMRU BELEDİYESİ İŞÇİLERLE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALADI

Kumru Belediyesinde çalışan işçiler adına Belediye başkanlığı ve Hizmet iş sendikası arasında iki yıl süreli toplu iş sözleşmesi yapıldı.
Kumru Belediyesinde çalışan 38 işçi bu sözleşmeyle yıllık % 22 oranında maşlarına zam almış oldu.İki yıl boyunca çocuk yardımı,elbise yardımı ve ikramiye olarak işçilerin maaşına yansıyacak olan bu anlaşma ile işçilerin maaşı günün şartlarına göre iyileştirilmiş oldu.
Belediye Başkanı Ticabi Civelek seçildiği günden beri işçi ve memurların maaş dahil tüm sosyal haklarında elinden gelen gayreti göstermiş, bu son anlaşmayla da işçilere hak ettikleri ücreti vermiştir. İlçemiz Belediye Başkanlığı makamında yapılan imza töreninde Milletvekili Eyüp Fatsa,Belediye Başkanı Ticabi Civelek,Belediye Meclis Üyeleri,İl genel meclis Üyesi Hacı Emin Payat ve Hizmet İş Sendikası Trabzon Şube

26 Ocak 2008

Yarıyıl Tatili İçin Öğrencilere 5 Öneri

Yarıyıl tatilinde tempolu bir ders çalışma süreci olmamalı. Ama bu, tatilin bomboş, plansız, TV ve bilgisayar başında geçeceği anlamına da gelmiyor.

Basit bir planlama ve stressiz bir öğrenme süreci öğrenciyi yeni döneme ve hayata hazırlayabilir.


Yarıyıl tatili öğrenciler için dinlenme, yeni eğitim dönemine hazırlanma için çok önemli bir fırsat niteliğinde. 2 haftalık süre "boş zaman" gibi algılansa da kaliteli bir hayat için "boş zaman" olarak adlandırılan dönemlerin iyi değerlendirilmesi gerekiyor.


"Boş zaman" kişiliği geliştirme ve beceri edinme açısından hayati

Bundan Kelli, İsimsiz Varlıklar Cehenneme Gönderilecektir(!)/Bekir Akkaya

Bir şeye inanılmıyor olması, o şeyin yok olmasına neden olmaz.
Her zaman ifade ettiğim gibi İlke ve duruş noktasında bir tutarlığı bulunmayanlar, rüzgarın önünde bir yaprak gibi rüzgarın yönüne göre ilke ve duruş sergilerler. Rüzgarın adını dahi bilmeden hayatlarının her alanını ilkesiz ve duruşsuz olarak bitirirler.
Biri çıkar bilerek kendince seviyeli dalga dubara muhabbetiyle “Bekir Hoca herkesi çennete sokacak” ifadesinin ardından “cennet” kelimesini bile “İslam Hususu” kelimesi ile sınırlayarak “bundan kelli” kelimeleri ile muhabbet ortamı hazırlarlar.
Kelime ve kavramları sokak diliyle ifade etmeye çalışarak “cennet”i, cennet abu mesafesine dünüştürerek “uzay araçları” ifadesini de kullanarak bizim bu yazıları neden yazdığımıza dair çeşitli sanaryoları akla getirirler.
Öte taraftan bir başkası da işi kendi kibrine ve heyheylerine ve dahi kişiliğine saldırı olarak görüp, gördüğü ve yediği fırçaları düşünerek kendini “cennet anahtarının sahibi”

Kumru’da "Kan Bağışı" Kampanyasına Yoğun İlgi

2007 yılı sonu Kızılay Genel Müdürlüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile yapılan protokol gereği yeni oluşturulan Kan Toplama Merkezlerinin tanıtımı ve insanlarımızı kan bağışına yönlendirmeye teşvik etmek amacıyla Kumru Kızılay Şubesi ile Kumru Müftülü birlikte Kumru Merkez Camii bitişiğinde bulunan Kumru Diyanet Vakfı’da Ordu Kızılay Kan Bankası ekiplerince 18-65 yaş arasındaki kadın ve erkek hayırsever Kumrululardan Gönüllü Kan Bağışı Kampanyası düzenlendi.
Kumru’da her yıl yapılan Kan Bağışı kampanyası 2007 yılı sonuna kadar Samsun Kan Merkezi aracılığı ile yapılıyordu. 2007 yılı sonunda ise Ordu’ya açılan Kan Bankası aracılığı ile bu kampanya düzenlendi. Ordu Kan Bankası Ekiplerinden Dr. Aslı Özcan

'Yiğidim İlhan’ım Neden Susuyor? /Ahmet Kekeç

"Her gün, neredeyse bir çete silahlarıyla, bombalarıyla, krokileriyle ve ölüm listeleriyle ele geçiriliyor, ama İlhan abide (ve tabii İlhan abinin patronajındaki gazetede) çıt yok."
Ahmet Kekeç/Star


Yiğidim İlhan'ım neden susuyor?


Başlıktaki 'Yiğidim İlhan'ım, 40 yıldır değişmeden, değişmemeyi marifet belleyerek yazan ve bazı ulusalcı gönüllerde taht kuran İlhan Selçuk ağabeyimiz... Hayır, 'Yiğidim İlhan'ım'da bir istihfaf yok.


Bu vesileyle hem rahmetli Uğur Mumcu'yu, hem de kıymetli sanatkar ve bestekar Zülfü Livaneli'yi anmış oluyorum. Hem de İlhan abi'yi yüceltiyorum işte. Bir düzeltme daha yapmama izin veriniz: Bugün milliyetçi çevrelere göz kırpması İlhan abinin değiştiğini göstermez.

Anıtkabir Ziyaretinin Anlamı Nedir? /Engin Ardıç

"Anıtkabir ziyareti, şeytan taşlama, mason locası töreni, hu çekmek, satanistlerin kedi kesmesi..." Engin Ardıç'ın yazısı birilerini yine çok kızdıracak.
Engin Ardıç / Akşam
Bu kafayla işiniz zorKaramanlis Anıtkabir'e gidince iki tür tepki gördü: Yunanistan'da “bizi mahveden o Kemal'in mezarına gidilir mi” diye kızanlar, Türkiye'de “gâvur mavur ama delikanlı adammış, helal olsun” diye sevinenler...
İnsanlar, “simgelere” aşırı önem verdikleri gibi, bu tür “gösterilere” de çok titizlikle yaklaşıyorlar. İnsanlar “ritüel” severler. Ritüel, ayrıntıları kalıplaştırılmış, değiştirilmesi çok zor, hatta imkânsız

16 saniye kitap, 4 saat televizyon- Hiç Okumayanlar Haberde Yok!

Uzun süre televizyon izlenmesinin beyin gelişimini engellediğini belirten İletişim ve Eğitim Uzmanı Serkan Duru, Türk toplumunun kitap okumaya 16 saniye ayırırken, televizyon seyretmeye 4 saat ayırdığını söyledi.
İletişim ve Eğitim uzmanı Serkan Duru 'Okumayı Sevdirme, Okuma Alışkanlığını Geliştirme' isimli seminerde yaptığı konuşmada kitap okumanın ve okuyarak kazanılan bilginin paylaşımının oldukça önemli olduğunu belirterek okumanın içten gelen bir istek olduğunu belirtti.Okuyarak edindikleri bilgiyi paraya çevirebiliyorlar

Okumanın öneminin, Osmanlı dönemindeki hızlı gelişmeler ve hizmetlerle ciddi şekilde fark edildiğini anlatan Duru, bugün dünyanın süper gücü olarak kabul edilen ABD'nin de okumanın önemini fark ederek, edindiği bilgiyi paraya dönüştürebildiğine işaret etti. Türkiye'de okumaya ayrılan süre 16 saniyeAncak günümüz

MHP'li Şandır: Başörtüsü bir inanç değeridir

Bu işi kökünden çözmek için anayasa değişikliğine "Evet" dediklerini belirten Şandır, "Biz dinimiz İslam'ın ve kitabımız Kur'an-ı Kerim'in emri olduğu için insanlarımızın başını örttüğüne inanıyoruz" dedi.MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır, başörtüsünü siyasi rant olarak görenlerin önünü kesmek ve bu işi kökünden çözmek için anayasa değişikliğine "Evet" dediklerini belirterek, "Biz dinimiz İslam'ın ve kitabımız Kur'an-ı Kerim'in emri olduğu için insanlarımızın başını örttüğüne inanıyoruz" dedi.

"Bizim için bir inanç değeridir"


Erdemli Ülkü Ocakları'nın Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Topraksu Dinlenme

Öğrenciler ! Bulmacayı Çöz, Eğitimini Garantile

Samsunlu matematik öğretmeni Aydın Cerit'in hazırladığı bulmacayı çözebilen, eğitim hayatını garanti altına alacak. Matematik alanında çalışmaları bulunan öğretmen Aydın Cerit, son bir yıldır bulmaca üzerinde çalışma yapıyor. Her sayıdan çeşitli bulmacalar hazırlayabilen Aydın Cerit'in, en son hazırladığı 'Hedef 19 Bulmaca' çalışmasını çözebilenler çeşitli hediyeler kazanabilecek. Çözümü zor olan ve iyi bir matematik bilgisiyle çözülebilecek çalışmanın içeriği 19x19 kare bulmaca, 361 sayıdan oluşuyor. Bunlardan 147 soru şeklinde yer alırken, diğerleri yer değiştirilmeden çözüm de kullanılıyor ve her satır, her sütün toplamı

Veliler Çocuklarının Karnelerine Ulaşabiliyor!

İşte çocuğunuzun karnesi
2007-2008 eğitim-öğretim yılının ilk dönemi, bugün sona erdi. Bu öğretim döneminin başka bir önemi artık e karne dağıtılacak olması.Bu öğretim döneminin başka bir önemi artık e karne dağıtılacak olması. Öğrencilere, bugün, okulda bilgisayar çıktısı olarak elde edilen karneler dağıtılacak.

23 Ocak 2008

ADRESE DAYALI NÜFUS SAYIMINA GÖRE KUMRU 32 BİN 976 KİŞİYİZ

Adrese dayalı nüfus sayımı açıklandı. Buna göre, Kumru'nun köyleri ile birlikte toplam nüfusu 32.976. Bu nüfusun 16.594'ü erkek, 16.382'si kadın
Adrese dayalı nüfus sayımı açıklandı. Buna göre, Kumru'nun köyleri ile birlikte toplam nüfusu 32.976. Bu nüfusun 16.594'ü erkek, 16.382'si kadın
Kumru Şehir Merkezi'nin toplam nüfusu 11.856. Bu nüfusun 6.039'u erkek, 5.817'si kadın.
Kumru'nun Fizme Beldesi'nin Nüfusu ise 2.660. Bu nüfusun 1.343'ü erkek, 1.317'si ise kadınlardan oluşuyor.
Yukarı Damlalı Belde Belediyesi'nin ise toplam nüfusu 2.593 Bu nüfusun da 1.274'ü erkek, 1.319'u kadın.

:http://www.kumru.tv

22 Ocak 2008

Karne Parası İsteyen Okul Yöneticilerine Soruşturma Açılacak

14 Ocak 2008 günkü Yeni Şafak Gezetesi’nin Yakup Bulut kaynaklı haberine göre “Bu yıl ilk defa her okul kendi karnesini okuldaki bilgisayarında çıkartacak. Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet üzerinden tüm okullara ulaştırdığı yeni karne formatı sayesinde, velilerin karne parası şikayetleri de ortadan kalkıyor. Okulda ücretsiz olarak bilgisayar çıktısı olarak verilecek karneler için, ücret isteyen okul yöneticileri kakında soruşturma açılacak.” –14 Ocak 2008/Yakup Bulut/YENİ ŞAFAK/ ANKARA

27 Nisan Muhtırasının Mağdurları

27 Nisan muhtırası yayınlanınca bazı isimler "kazandık" diye çok sevinmişlerdi. Ama asıl o an kaybettiler. İşte muhtıranın tükettiği isimler..

27 Nisan'ın hedeflemediği hâlde 'mağdur' ettiği bir kitle var. İster vazife bilmiş, ister vaziyetlerine bakmış olsunlar, onlar e-muhtıranın doğal kaybedenleri oldular. Hem de, tam da 'kazandık' dedikleri noktada…


Sadece katillere özgü bir şey değildir olay mahallinde gezinmek. Tekrar tekrar o noktaya dönmek… Yapıp ettiklerimizle başımıza gelenler arasındaki görünmez bağı keşfetmek her zaman mümkün değilse de, bazen bu keşfin manası da olmaz. O nedenle 2007'de fitilin ateşlendiği 27 Nisan'a yani o âna dönmek pek çokları için kaçınılmazdır. Tıpkı, Demokrat Parti'nin sabık lideri Mehmet Ağar'ın aradan 6 ay geçtikten sonra "bizi 27 Nisan bitirdi" cümlesini kurması gibi.

Türk Telekom'a Sabit Ücret Darbesi -Hakkınızı Arayın!

Sabit telefonda sabit 10 YTL ücrete son. Türk Telekom'a vatandaştan sabit ücret darbesi.
Birgün gazetesinin haberine göre, Telekom'un her ay "sabit ücret" adı altında abonelerinden aldığı ücreti ödememek için Beykoz Kaymakamlığı'na başvuran işçi emeklisi Salim Yılmaz açtığı davayı kazandı. Alınan kararla Telekom, Salim Yılmaz'ın parasını faiziyle birlikte ödedi. Bu karar uzun zamandır tartışma yaratan bu konuya da son noktayı koymuş oldu. Davayı açmaktaki asıl amacının parayı geri almak değil, vatandaşa isteyince hakkını alabileceklerini

Öğrencilerden Öğretmenlerine Vefa Örneği

1983-1984 Kumru Atatürk İlkokulu mezunları 24 yıl sonra ilkokul öğretmenlerine sürpriz yaparak buluştular.
1983-1984 Kumru Atatürk İlkokulu mezunları 24 yıl sonra ilkokul öğretmenlerine sürpriz yaparak buluştular.Organizesini Özlem Akgün ve Hasan Arınlık ın yaptığı buluşma Ordu Öğretmenevi ve A.S.O lokalinde gerçekleşti.Girişte kameraları ve öğrencilerini gören öğretmen Ayla Köken ve eşi Muammer Köken şok oldular.
Organizeyi yapan Özlem Akgün; "

Kumru Müftülüğünden Kuran-i Kerim Ziyafeti

Kumru Müftülüğünce düzenlenen,organizesini Hafız Hacı Ali Perunun yaptığı proğramda ülkemizin ünlü hafızları Fatih Camii imamı Osman Şahin,Süleymaniye Camii İmamı Ekrem Nalbant ve Zeytinburnu Müftülüğü Vaizi D.r Kerim Buladı Kumrululara unutulmaz anlar yaşattılar.Kumru Merkez Karacalı Camiinde yapılan proğramda önce Kumru İlçe Müftüsü Abdullah Pamuklu söz alarak; "Öncelikli olarak hocalarımızın ilçemize gelmesine

Doğan CÜCELOĞLU'NUN, Eğitimindeki Katılımcılarla bir konuşmasından

Doğan Cüceloğlu: Arkadaşlar, aranızda ölümcül hastalığı olan var mı?

> Bir Katılımcı: Hocam Allah'a Şükür bildiğimiz kadarıyla yok.

> Cüceloğlu: Ne güzel! Peki, bana, istisnasız tüm insanların, yani altı milyar insanın da başına geleceği garanti bir şey söyler misiniz?

> Cevap: (neredeyse otomatik olarak çıkar: ÖLÜM

> Cüceloğlu: Gerçekten de ölüm tüm insanların başına geleceği kaçınılmaz olan tek şeydir. Doğum da tüm insanların başına kesinlikle gelmiştir ama bundan sonra başa gelmesi kesin

MEHMET, MURAT, AHMET İSİMLERİ HALA GÖZDE

Murat ve Ahmet de vazgeçilmez isimler arasında yer aldı.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü istatistiklerine göre,


Türkiye'de ailelerin son 20 yılda dünyaya gelen erkek çocuklarına en çok verdikleri isimlerin Mehmet, Mustafa, Murat, Ahmet ve Ali olduğu bildirildi.

Kurum istatistiklerine göre, 1980-1990 yılları arasında dünyaya gelen çocuklarda en çok kullanılan isim Mehmet.

TÜRKİYE : 70.586.256 KİŞİ

Türkiye'nin nüfusu 70 MİLYON 586BİN 256 olarak açıklandı.

Türkiye'de yaşayan yabancı sayısı çıkarıldığında ise nüfusumuz; 70 MİLYON 487 BİN 915 kişi...


İlk kez 1927 yılında olmak üzere sonuncusu 2000 yılında olmak üzere 14 kez nüfus sayımı yapmışız. Ekonomik, sosyal ve demografik unsurların hızla değiştiği ülkemizde nüfus sayımı önemli veriler vermiştir.
Nüfusumuzun yüzde 70’i il ve ilçelerde geri kalanı köy ve bucaklarda yaşamaktadır. Ülkemiz nüfusunun yüzde 17.8’i İstanbul’dadır. Nüfusumuzda 8 yılda yüzde 4 bir artış olduğunu söyleyen Bakan Atalay, "2000 yılındaki nüfusumuz 67 milyondu" dedi.Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2007 yılı sonu itibariyle Türkiye'nin nüfusunun 70 milyon 586 bin 256 kişi olduğunu açıkladı.TÜİK'ten yapılan açıklamaya göre, nüfusun 35 milyon 376 bin 533'ünü erkek nüfusu, 35 milyon 209 bin 723'ünü kadın nüfusu oluşturdu.Açıklamada şu bilgilere yer verildi:"Ülkemizde ikamet eden nüfusun yüzde 70.5'i şehirlerde yaşamaktadır. Şehir nüfusu (il ve ilçe merkezlerinde ikamet eden nüfus) 49 milyon 747 bin 859, köy

BAŞÖRTÜSÜ SORUNUNU ÇÖZME GİRİŞMİNİ DESTEKLEYECEĞİZ

Bahçeli: Başörtüsü sorununu çözecek girişimleri destekleyeceğiz
ANKARA,22.01.2008 11:34:42
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, başörtüsü sorununun çözümü için Meclis'te yapılacak her türlü girişimi destekleyeceklerini belirterek, "Bir çözüm önerisi TBMM'nin önüne geldiğinde, Milliyetçi hareket 70 milletvekili ile orada olacak ve bunu destekleyecektir" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, önerileninin, sadece kamu hizmeti alanları kapsadığını kaydederek, "Kamu hizmeti verenler kılık-kıyafet düzenlemelerine uyacaklardır" diye konuştu.
Bahçeli, MHP'nin AK Parti'nin koltuk değneği olduğu

Vücudumuzda 24 saatte neler oluyor?

İnsanoğlu 24 saatte tam 24 kez değişiyor. Ruh hali, vücut ısısı, tansiyon, kalp atışı, hormonlar sürekli uğraş halinde oluyor.

Biyologlar, doktorlar ve farmakologlar bu olağanüstü duruma "Kronobiyoloji" adını veriyorlar.
İşte bedenin 24 saatlik faaliyet raporu...
06.00: Kortizon salgılamasıyla organizma uyanıyor. Bu uyanma vücut için kendini yavaşca kalkmaya hazırlama işareti. Metabolizma hareketleniyor, günün işleri için enerji ve protein hizmete hazır oluyor.
07.00: Vücut hâlâ zayıf. Spor yapmaktan kaçının. Kalbe ve dolaşıma gereksiz yüklenirsiniz. Spor yerine kahvaltı edin, sindirim bu saatte mükemmel çalışıyor.
08.00: Fazla miktarda hormon salgılanıyor. Sigara tiryakileri için de durum aynı. Kahvaltı sigarası damarları her zamankinden daha fazla daraltıyor.
09.00: Vücudun dinç, kuvvetli olduğu saat. Herhangi bir hastalık için iğne olacaksanız bu en doğru zaman. İğnenin ateş ve şişme gibi yan etkileri ender olarak görülüyor, vücut

FARE'NİN DERS VEREN ÖYKÜSÜ

Evin minik faresi, duvardaki çatlaktan bakarken çiftçi ve eşinin mutfakta bir paketi açtıklarını gördü. Kendi kendine:İçinde hangi yiyecek var acaba ?" diye düşündü.Bir süre sonra gördüğü paketin bir fare kapanı olduğunu anladığında yıkılmıştı."Evde bir fare kapanı var!, evde bir fare kapanı var!" diye bağırarak telaşla bahçeye fırladı.
Minik fareyi telaş içinde gören tavuk, umursamaz ve bilgiç bir tavırla başını kaldırdı ve gıdakladı:"Zavallı farecik...Bu senin sorunun benim değil.Bana bir zararı olamaz küçücük kapanın" dedi.
Tavuktan destek bulamayan farecik bu sefer telaşla koyunun yanına koştu ve,"Evde bir fare kapanı var!, evde bir fare kapanı var!" diye adeta çırpındı. Koyun anlayışla karşıladı ama,"Çok üzgünüm fare kardeş ama dua etmekten başka yapacağım bir şey yok

20 Ocak 2008

Şepkee ?

Bir şapka aldım, giymeye çekiniyorum. Çünkü “modası” yok, gülünç olmaktan korkuyorum.
Heves ettim aldım, elimde kaldı.
Şuna “şapka giymek” mi yoksa “şapka takmak” mı demek gerektiğini de çocukluğumdan beri çözemedim ha... Bizde geçmişi ve geleneği olmadığı için belli bir deyim üzerinde uzlaşma sağlanamamış.
Şimdilerde Batı’da tek tük şapka kullanana rastlanıyor ama şapka, aşağı yukarı 1955-1956 yıllarında ortadan kalktı. Tövbe, hepten yokolmadı tabii, boyu kısaldı, kenarları küçüldü, altmışlı yılların başlarında artık ancak morukların, bazı Amerikan memurlarının ve Süleyman Demirel’in giydiği “arkaik” bir şey olmuştu.
O aralar bir de “Alamancı şapkası” modası çıkmıştı, kenarı tüylü “Tirol” şapkası hani, fakat bunu kullananlar genellikle ellerinde bir de, sesi dibine kadar açılmış, bangır bangır bağıran “transistorlu radyo” taşıyorlardı, yıllık izine gelirken getirmişlerdi... (Sonra bu görevi, bu kez müzik setini

Din Görevliler İnternet Sitesi

İmam Hatip Fahri Gürgezoğlu!nun başkanlığını yaptığı Kumru Din Görevlileri Derneği’nin resmi internet sitesi olan http://url.bilgiportal.com/1707 internet sitesi gerek Kumru içersinde ve gerekse Kumru dışında ve özellikle Türkiye’deki din görevlilerince ilgi ile takip ediliyor. Günde 250 kişinin ziyaret ettiği internet sitesinde Kumru Din Görevlilerinin ve özellikle dernek faaliyetleri günlük olarak yer alıyor. Başkan Fahri Gürgezoğlu’nun yoğun gayretleri sonucu Kumru’da bulunan tüm camiler belgesi ve emekli imamların hayat hikayeleri video olarak internete taşınıyor. Kumru’da dini içerikli çok sayıda proğram yapması ile gönülleri feth eden dernek ayrıca günlük Kumru Müftlüğü’nün çalışmalarını da internete taşıyor.
Çok sayıda ziyaretcisi bulunan dernek sitesi Türkiye’de bir ilk özelliği taşıyor. *Bekir AKKAYA/KUMRU HABER/KUMRU

19 Ocak 2008

AKP'yi de MHP'yi de Kapatın /Taha Akyol

"AKP'yi de MHP'yi de kapatın! Bir tek CHP yeter! 1930'larda bir tek CHP yetiyordu da, şimdi mi yetmeyecek?! Hatta önce MHP'yi kapatın! Çünkü..."


Taha Akyol/Milliyet
AKP'yi ve MHP'yi kapatın!TÜRBAN yasağının kaldırılmasını istemek parti kapatmak için bir sebep teşkil ediyorsa, AKP'yi de MHP'yi de kapatın!Bir tek CHP yeter!1930'larda bir tek CHP yetiyordu da, şimdi mi yetmeyecek?!Hatta önce MHP'yi kapatın! Çünkü MHP sözlü beyanlardan öteye, anayasa değişikliği için harekete geçti!

Şaka bir yana;

başörtüsü yasağını MHP'nin önerdiği gibi, Anayasa'nın 10. maddesinde "eşitlik" vurgusunu güçlendirerek kaldırmak biraz zor gözüküyor. Çünkü hukukun "eşitlik, adalet, eğitim hakkı, kamu hizmetlerinden yararlanma" gibi evrensel ilkelerine öncelik verilseydi, zaten

Cep telefonu çalınanlar ne yapmalı ?

Cep telefonu çalınanların, polise gitmesine gerek kalmadan Telekomünikasyon Kurumu'na bağlı ücretsiz ihbar hatlarını aramaları yetiyor.

Hırsızlık malı cep telefonu satın alanlar, cihazı açtıklarında, ekrana gelen SMS ile ikâz edilecekCep telefonu çalınanların, polise gitmesine gerek kalmadan Telekomünikasyon Kurumu'na bağlı ücretsiz ihbar hatlarını aramaları yetiyor. Farkında olmadan hırsızlık malı

"Kimsin sen ya, otur oturduğun yerde"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de milletin kılık kıyafetiyle uğraşmaya kimsenin hakkı olmadığını söyledi.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de milletin kılık kıyafetiyle uğraşmaya kimsenin hakkı olmadığını belirterek, "Herkes kendi yerini, konumunu gayet iyi bilmeli, kimse kendini yasama veya yürütme organının üstünde göremez" dedi.

Başbakan'dan medya eleştirisi"


Özellikle kimse ihsası reyde de bulunamaz, yargı makamı ihsası rey makamı değildir" diyen Erdoğan ayrıca, "Bu AK Parti'nin nedense Ankara ile Atatürk'le derdi var" sözleri nedeniyle CHP Genel Başkanı Deniz

SİGARA YASAĞI RESMİLEŞTİ

Kanun, bugünden itibaren 4 ay sonra yürürlüğe girecek. Lokanta, kahvehane, kafeterya gibi yerlerdeki sigara yasağının uygulanması ise 18 ay sonra başlayacak.

Okul, dershane ve kursların açık alanları ile lokanta, kahvehane, kafeterya ve birahane gibi yerlerde sigara içimini yasaklayan “5727 Sayılı Tütün ve Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanunda Değişlik Yapılması Hakkında Kanun” Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.


Kanun, bugünden itibaren 4 ay sonra yürürlüğe girecek. Lokanta, kahvehane, kafeterya gibi yerlerdeki sigara yasağının uygulanması ise 18 ay sonra başlayacak.

Yapılan yeni düzenlemeyle, 4207 sayılı Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanunun adı “Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun” şeklinde değiştirildi.

Kamu binalarında, ticaret ve sosyal amaçlı yerlerdeKanunun yürürlüğe girmesiyle kamu hizmet binalarının, koridorları dahil olmak üzere her türlü

Eski Milli Piyango Talihlisi Sefalet İçerisinde Öldü

Denizli'nin Sarayköy ilçesine bağlı Tırkaz köyünde oturan Mehmet Sarıoğlu'nun, 30 yıl önce Milli Piyango'dan aldığı yarım biletine büyük ikramiye çıktı. Kendisine ne kadar para çıktığı hiç öğrenilemeyen Mehmet Sarıoğlu, aldığı parayla oturabilecek kadar bir ev yaptı.

Hiç evlenmeyen Mehmet Sarıoğlu, büyük ikramiyeden çıkan parayı zamanla tüketti. Son dönemlerinde köylülerin yardımıyla yaşamını sürdüren Mehmet Sarıoğlu, devletten de 3 ayda bir yaşlılık maaşı alıyordu. Baraka görünümünde, bir tarafı yıkık tek göz bir odanın içerisinde sefalet içerisinde yaşayan yaşlı adam, geçen hafta 81

Gizli numarayı nasıl engellersiniz?

İşte cep telefonunuzdan yapacağınız çok basit işlem..
Artık cep telefonlarından yapılabilen yönlendirmeyle gizli numara çağrıları engellenebiliyor.1 Ocak 2008 tarihi itibariyle GSM operatörleri üzerinden gizli numarayla arama dönemi sona erdi. Ancak, GSM abonelerinin bu konudaki şikayetleri bitmedi. Çünkü, yine gizli numarayla arama yapılabiliyor. Günümüzde numara gizlenerek yapılan aramalar hoş karşılanmıyor. Ayrıca, gizli numara yöntemiyle

18 Ocak 2008

KUMRU’DA BİR İLK : BELEDİYE HAMAM YAPACAK!

Kumru Belediyesi, Belediye binasının en alt bölümü olan Tahsin Hoca’nın mobilya dükkanı olarak bilinen yere hamam yapacak. Kumru’da bir ilk olacak hamam vatandaşlar tarafından çok olumlu tepki aldı. Konu ile ilgili tam bilgiye sahip olmamakla birlikte, söylentilerin doğruluğuna inanarak bu haberin gerçek olduğu ve çok yakında

Eğitim Bir Sen: Toplum Türban Sorununu Çözdü


Başbakan Erdoğan'ın başlattığı MHP'nin genişlettiği ve Yargıtay Başsavcısı'nın muhtıra gibi girdiği türban tartışmalarına sivil toplum kuruluşlarından ilk olarak Eğitim Bir Sen katıldı. İşte sendikanın açıklaması: Son günlerde Ak Parti ve MHP başta olmak üzere çeşitli partilerin, kanunsuz başörtüsü engellemesi sorununu aşmak için aktif bir arayış içinde olduklarını görmekten memnunuz. Gerçekten de hiçbir yasaklayıcı kanun olmadığı halde yıllardır kadınlarımızın çalışma ve eğitim gibi iki temel insan hakkını ihlal edip hayatlarını zindan eden bu zulüm, milletimizin vicdanını derinden yaralamaktaydı.

17 Ocak 2008

Bekir Akkaya Adaleti /Haşmet Uzar

Bundan sonra herkes cennete gidecektir.
İslam hususunda benim bilgim Bekir hocanın uzay araçlarının yakıt tankları hakkındaki bilgisi kadardır. Bunun içinde herkesin cennete gideceği müjdesine ne yapacağımı bilmiyorum. Aslında bu yazının yanından köşesinden geçenlere sordum. “Bekir hoca herkesi eninde sonunda cennete götürüyormuş haydi hayırlısı” dediler. Cennet ve cehennem kavramının dinlerde olduğundan bilgim var, ancak: hangi dinde nasıl bir şekildedir bilememekteyim. Yoksa cennet kavramı günlük hayatta kullanıla gelmiş bir

Kumru Atatürk İlköğretim Okulu Baştan Sona Yenilendi!

Bir süre önce Dünyaca ünlü uçak firması Boeing, Kumru Atatürk İlköğretim Okulu'na 22 bilgisayardan oluşan Laboratuar kazandırmıştı.
Boeing Firması Kumru Atatürk İlköğretim Okuluna tam donanımlı bilgisayar lobaratuvarı kurulması için maddi destek sağlayarak büyük katkıda bulunmuştu.


2000 yılından bu yana eğitim alanında sürdürmüş oldugu sosyal sorumluluk kapsamında 12 ilde 44 projeye imza atan, ülkemiz genelinde 15 bilgisayar laboratuarı ve ekipmanı sağlayan Boeing Firması İlçemiz Atatürk İlköğretim Okuluna 22 bilgisayardan oluşan tam donanımlı bilgisayar sınıfı kazandırmıştı. Yapılan törene Boeing firması

16 Ocak 2008

Avukat Cüneyt Torama'nın Annesi Hamiye Toraman(74) Vefat Etti

Ülkemizin tanınmış serberst avukatlarından Cüneyt Toraman ve Kuveyttürk Hukuk Müşaviri Mesut Toraman'ın anneleri Hamiye Toraman(74) vefat etti.İstanbulda oğlu avukat Cüneyt Toramanla yaşayan anne geçirdiği rahatsızlık nedeniyle hakkın rahmetine kavuştu.İstanbul'dan Kumru'ya getirilen cenaze, Kumru Merkez camii'nde kalabalık bir cemaat tarafından kılınan namazdan sonra Akçadere Köyünde bulunan aile kabristanlığına defin edildi.-Murat YÜREKLİ-Bekir AKKAYA/KUMRU HABER/KUMRU

15 Ocak 2008

KUTADGU BİLİG'den Güzel Sözler

Akıl senin için iyi ve yeminli bir dosttur. Bilgi senin için çok merhametli bir kardeştir.
Allâh'a sığın, onun emrine itaatsizlik etme!
Akıl süsü dil, dil süsü sözdür. İnsanın süsü yüz, yüzün süsü gözdür. İnsan sözünü dil dili ile söyler; sözü iyi olursa, yüzü parlar.
Allah'tan ne gelirse ona râzı ol!
Anlayış ve bilgi çok iyi şeydir; eğer bulursan, onları kullan ve uçup göğe çık.
Bir insan bütün dünyaya tamamen sahip olsa bile, sonunda dünya kalır; onun kısmetine ancak iki top bez düşer.
Bu dünya renkli bir gölge gibidir, onun peşine düşersen kaçar; sen kaçarsan o seni kovalar..

14 Ocak 2008

Avrupa’nın Yolu Kütüphaneden Geçer!

T.C. Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca 18-30 yaş arası gençleri kapsayan Avrupa Gönüllü Hizmeti Projeleri kapsamında projesi kabul edilen Karadeniz Kitap Sevdalıları Grubu’nun TR-12-419-2007-R4 Referans No’su ile Karadeniz’de Eğitim Seferberliği Projesi’ni hayata geçirmek amacıyla Kumru-Fizme Beldesi’nden Akif Ağırbaşlı Ankara’da yapılan 10 günlük seminere katılarak, Projeleri olan “Karadeniz’de Eğitim Seferberliği Projesi’ni “Karadeniz Kitap Sevdalıları Grubu” adındaki grup arkadaşları ile hayata geçirmek amacıyla kolları sıvadı.

Grup Başkanı ve Ankara’da 10 günlük seminerden dönen Akif Ağırbaşlı Kumru Haber Haber ve Yorum Sitesi’ne şu açıklamayı yaptı. “İlgili Bakanlığımızın Avrupa Gönüllü

13 Ocak 2008

TESPİTLER- Prof.Dr.Abdullah ÖZBEK

Kumru'muzun Değerli İlim Adamı Prof.Dr.Abdullah Özbek'in özel sitesi olan http://www.abdullahozbek.org/'dan okuyup faydalandığımız kendi tespitlerini sizlerle de paylaşmak istedik. Buyurun birlikte okuyalım...
Dünyada en kötü şey, çirkinlikleri ayakta tutan güzelliklerdir...

Kendinden bekleneni yapanlar, robotlar gibidir. Siz daha iyisini yapmalısınız ki, daha hür ve mutlu olasınız…

Yetkililerin kendi arabalarıyla gezmediği şehirlerde, yollar bir türlü düzgün olmuyor. Yetkileri bittiğinde de onları kimse dinlemiyor…

Birbirinin baş olmasını çekemeyen iki akıllı, bir ahmağı baş yapmada kolayca anlaşır. Bu akla hep şaşarım!..

Yeni bir geminiz yoksa, boşuna eski

KUMRU ESNAF VE SANATKARLAR KREDİ VE KEFALET KOOPERATİFİ BAŞKANI NAMIK EVİN'DEN ESNAFA MÜJDELİ HABER

Başkan Namık EVİN yaptığı açıklamada esnaf ve sanatkara kullandırılan kredi limitlerinin 25.000YTLden 35.000 YTL'ye çıkartıldığını söyledi.35.000YTL’ ye yükseltilen kredilerin devamlı olarak kullandırılabilmesi için kredi kullanan ortakların ödemelerini gününde yapmaları sayesinde olacağını belirtti.Aksi takdirde takip oranın yükselmesi halinde kredi limitleri değişken olduğundan 25.000YTL ye geri dönülecektir dedi.Bu durum tamamen ortaklarımızın kredilerini gününde ödemelerine bağlı olduğunu aksi takdirde kredi taksitlerini gününde ödeyen ortaklarımıza haksızlık olacağını söyledi.
Gururla belirtiriz ki,kooperatifimiz Türkiye genelinde faaliyet gösteren 1.200 civarında kooperatiften 35.000YTL ortaklarına kredi kullandıran ilk 100 kooperatifin içindedir,bölgemizde ise ilk 3 kooperatiften biridir dedi.
35.00YTL kredi basel-2 sistemine göre bilançosu yeterli olan

12 Ocak 2008

Karapınar/Fizme'de Görevde Olan İmamlar /Bekir AKKAYA

Bugün Feyza Ana (el-fark@hotmail.com) ‘nın gönderdiği bir liste aldım. Tespit ettiğim Fizme-Karapınar Mahallesinden bugün bir fiil aktif olarak diyanette İmam Hatip olarak çalışanları ‏şunlardır.” Şeklinde…
Emekli imam hatipler ve imam hatip lisesi mezunu olup ta başka görevde bulunanlar bu listeye dahil edilmemiştir. Yine bu listede Feyza’nın aklına gelmemiş imam-hatipler de mutlaka vardır. Bu haberi okuyup ta isim gönderilirse buraya mutlaka ilave edilecektir.
Fizme Karapınar Mahallesi Duman Köyü’nün komşusu, kumru’dan dört kilometre uzaklıkta 70 haneli bir yerleşim birimidir. Bugün bilinen isimlerden Prof.Dr.Abdullah Özbek, Fatsa Milli Eğitim Müdürü Yusuf Çaya, Ereğli Cumhuriyet Savcısı Zürkarneyin Kısık, Gelirler Genel Müdürlüğünde Kontrolür İşletmeci Abdurrahman Özbek, Kumru Milli Eğitim Şefi Ekrem Saygı, Kumru Öğretmenevi Müdürü Bekir Akkaya, Emekli İmam-Hatiplerden Mehmet Özbek, Mustafa Ağır, Cemal Çaya, Mali Müşavir Mustafa Çaya, Öğretmen Murat Saygı, Öğretmen Aydın Çaya,Emekli İmam

11 Ocak 2008

Ahmet Akad'a İlahiyat Dersi (Polemik)/ Bekir AKKAYA

Elinizde bulunan bu gazetenin bu köşesinde “Ölümden Sonrasına Yolculuk ve ruhsal alemle” ilgili sekiz bölümlük yazının en sonunda da cennet ve cehennem kavramı üzerinde durarak konuyu bitirmiştim. Çok sayıda olumlu tepkinin yanında birkaç kardeşim tarafından da sert eleştirilere maruz kaldım.
Eleştiri boyutundan da öte bu yazılarım nedeniyle yazılarım ve düşüncelerimden çok branşım ve eğitim düzeyim sorgulandı. Kısacası bu yazılarım benim uzmanlık alanım değilmiş. Eleştirenler daha çok ilahiyatçı meslek sahibi kardeşlerim oldu. Cennet ve cehennem noktasında farklı düşünsek de ben şahsen kendimi bir cennet sakini olarak görüyorum. Bizim bulunduğumuz yerde boş yerin çokluğunu da belirtmek isterim.
Ben yazılarımın özellikle kelime ve kavramlar noktasına

Alo Hastaneyi Arayınız- 444 09 11-


1 Ocak 2008 tarihinde Hastane ve hastane acillerinde önemli düzenlemeler devreye girdi. Bunlardan bir tanesi ise tüm hastanelerde telefonlar aynı numara ile aranılabiliyor. Yani Tüm hastanelere Türkiye'nin her yerinden ulaşılabilen tek bir telefon numarasında birleştiler.

Bu numara ise 444 09 11 dir.

Cep telefonunuzdan ararsanız bulunduğunuz ilin alan kodu ile aramanız gerekiyor. Mesela İstanbul' da 0212 444 0 911 veya 0216 444 0 911Bu telefonu aradığınızda en yakın Ambulans olay yerine

T.C.Adalet Bakanligi Duyurusu (Önemli)

Sent: Friday, January 11, 2008 10:43 AM

Subject: T.C.Adalet Bakanligi Duyusu Önemli


T.C.
ADALET BAKANLIĞI
BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI
HALKIMIZA UYARI


Son günlerde karşılaşılan, sosyal sağlık tehdidi oluşturan, halka açık yerlerde kötü niyetli şahısların; Hepatit ve türevleri, AIDS; gibi bulaşıcı hastalık dağıtma girişimleri ile ilgili istihbaratlar alınmış ve bunların tüm yazılı, görsel basın ve Internet aracılığıyla en hızlı şekilde halkımıza iletilmesi zorunluluğu doğmuştur.

10 Ocak 2008

Bekir Hoca Adaleti /H.Uzar

Bundan kelli herkes cennete gidecektir. İslam hususunda benim bilgim Bekir hocanın uzay araçlarının yakıt tankları hakkındaki bilgisi kadardır. Bunun içinde herkesin cennete gideceği müjdesine, ne yapacağımı bilmiyorum. Aslında bu yazının yanından köşesinden geçenlere sordum. “Bekir hoca herkesi eninde sonunda cennete götürüyormuş haydi hayırlısı” dediler. Cennet ve cehennem kavramının dinlerde olduğundan bilgim var, ancak: hangi dinde nasıl bir şekildedir bilememekteyim. Yoksa cennet kavramı günlük hayatta kullanıla gelmiş bir deyimden ötelerde imayı içerir mi bilemiyorum. Cennet kelimesi öncelikle isim olarak kullanılıyor. Benim çocukluğumda bizim köyde sessiz sakin bir Cennet Abu’muz vardı. Allah rahmet eylesin ondan dolayıdır bende hep sessizliği ve sakinliği çağrıştıran bir kelime olarak kalmıştır. Bir yerin güzelliğine vurgulamak söylendiğini bilirim.

9 Ocak 2008

Geçtiğimiz Yılın En Önemli Olayları-Sabah Gazetesinden Alıntı

Türkiye 2007 yılında kritik bir süreçden geçti. İşte 2007 yılında öne çıkanlar...
Aralık Cumhurbaşkanı seçimi, genel seçimler ve halk oylamasının yanı sıra Genelkurmay Başkanlığının açıklamaları, terörle mücadele, anayasa değişikliği tartışmaları Türkiye'de 2007 yılında gündemin üst sıralarında yer alan konular oldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Irak'ın kuzeyinde yuvalanan terör örgütünü etkisiz hale getirmek için 1 ve 16 Aralık'ta sınır ötesi operasyon gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin tartışmalar, yılın ilk günlerinden itibaren ülke gündeminin en önemli konusu oldu. Siyasilerin yaptığı açıklamaların yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt da 12 Nisan'da düzenlediği basın toplantısında, ''Hem vatandaş hem de TSK'nın bir personeli olarak,

İşadamı Cep'in Anamur'a davetini kabul eden Turizm Bakanı Günay, Nisan'da Anamur'a gelecek..

İşadamı Asım Cep, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'la görüşerek bölgedeki işadamlarının sorunlarını aktardı. İşadamı Cep'in Bakan Ertuğrul Günay'la Mersin'de ki buluşmasında Ak Parti'li İl Genel Meclis Üyesi Hacı Ahmet Güven ve işadamı Umut Cep'te hazır bulundu. İşadamı Asım Cep'in verdiği bilgiye göre, Mersin ve Anamur'un turizmde çok geri kaldığını söyleyen Bakan Günay, bu bölgenin bir an önce turizme açılmasını istediğini kaydetti.

Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Mersin ve Anamur'a en yakın İlçe Alanya'nın 100 bin yatak kapasite

Çok faydalı 4 bilgi;

ULUSLARARASI ACİL NUMARA:
112 Eğer telefonunuz kapsama alanı dışıdaysa ve acil bir durum var ise, 112'yi çevirin. Varolan herhangi bir network bulunup, yardım isteyebilirsiniz. Daha enteresanı, tuş takımınız kilitli olsa dahi, 112
çevrilebilir.
EĞER UZAKTAN KUMANDALI ARAÇ ANAHTARINIZI ARACINIZDA KİLİTLİ UNUTURSANIZ:
Aracinizin yedek anahtari baska birinde varsa, aradaki mesafe ne olursa olsun, o kisiyi cep telefonunuzla arayin. Aracinizin kapisina 25- 30 cm uzakta cep telefonunuzu tutun, karsi taraf da yedek anahtarin acma dugmesine(cep telefonuna yakin bir mesafede tutarak) basin. Kapiniz acilacaktir ve Bagaj icin de gecerlidir.

6 Ocak 2008

Son 50 Yılın Basın Fotoğrafları

Dünyada Son 50 Yılın basın fotoğraflarını izlerken ürpereceksiniz... Ve halinize binlerce kez şükredeceksiniz.

“Karadeniz Görme Özürlüler Derneği” Görev Dağılımı İçin Toplandı

Geçen hafta Genel kurulu yapılan Karadeniz Görme Özürlüler Derneği yeni yönetim kurulu üyeleri görev dağılımı yapmak üzere Kumru Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulunda bir araya geldi. Dernek Genel Başkanı Faruk Teber’in başkanlığında yeni seçilen yönetim şu şekilde oluştu.
Karadeniz Görme Özürlüler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanlığına Kurucu Başkan Faruk Teber getirildi. Genel Başkan Yardımcıları ise M.Ali Öztürk ve Nihat Mutlu isimlerinden oluştu. Kurucu Genel Sekreter olarak görev yapan Bekir Akkaya tekrar genel sekreterliğe getirildi. Mali Sekreter Zeki Serdar, Teşkilattan Sorumlu olarak Mustafa Karaoğlu ve Basın-Yayından Sorumlu ise Mustafa Alpyağal oy