11 Mayıs 2009

ALLAH MUHABBETLERİNİ ARTIRSIN


Onlar farkında olmadan bir iki fotoğraf çektim. Daha sonrada kendilerine yönelerek “Bu muhabbetinizi okuyucularımla paylaşmak istiyorum.” Diyerek bu fotoğrafı sizler için çekmiş oldum.

Kumru dışında Kumrulu olmak sizlere ne kadar anlamlı ise Kumru’da da Fizmeli olmak o kadar bana göre anlamlıdır.
Fizme Kumru’nun bundan 15 yıl öncesinde Aşağıdamlalı ve Yukarıdamlalı olarak bilinen en çok nüfusa sahip önemli iki köyü idi. Bugün ise bu iki köy Fizme ve Yukarıdamlalı
adında iki belde belediyesi ve Avdullu diye bir köyü barındırıyor.
Nüfusu kadar alanı da çok geniş. Bir sınırı ta yaylaya, bir sınırı, ta Korgan’a, bir sınırı Güneyciğe ve Duman Köylerine kadar uzanıyor…
Fizmenin en önemli özelliği dünden bugüne okumuşlarının çokluğudur. Daha iki gün önce Fizme-Dikmeci’de Alimler anıldı.
Her evde mutlaka Diyanette görev yapan bir İmam Hatip bulunur. Polis, öğretmen, memur, avukat, savcı, doktur, müftü ve aklınıza hangi memuriyet gelirse iki Fizme’de mutlaka vardır.
Yurdumuzun her ilinde bir Fizmeliyle mutlaka karşılaşabilirsiniz.
Kumru’da da Fizmeli çok fazladır. Her kesimde ve her mekanda mutlaka bir Fizmeliye rastlamak mümkün.
Fizme’nin girişi olan Karapınar Mahallesi Kumru’ya 5 kilometre. Kumru –Fizme arasında yol asfalt. Bu asfalt yol Fizmeden geçerek Korgan’a kadar 17 kilometre olup tamamı asfalttır. Hatta kışın Fatsa-Korgan arasında heyelan nedeniyle yolun kapanmasında Fatsa’dan Korgan’a gidenler Kumru-Fizme ve oradan Korgan yolunu kullandılar.
Fizme ulaşımı son derece kolay bir yerleşim yeri. Dolayısıyla Kumru ile iletişimi çok fazla.
Geçen seçimlerde İki Fizme’de iki belediye başkanı da değişti. Yukarıdamlalı Belediyesi MHP’den AKP’ye, Fizme Belediyesi ise AKP’den SAADET Partisi adayına geçti.
Bugün yeni başkanların son derece muhabbetlerine şahit oldum. Kendileri sarılıp kucaklaşarak kim daha çok oy aldı muhabbetinin yanı sıra iki Fizmeye yönelik projelerini de dillendiriyorlardı.
Ben ayrıntılara girmek istemiyorum. Ancak gülüştüklerinin arasında bir rakam var ki hayli ilginç. Yukarıdamlalı Belediye Başkanı Nevzat Kavasoğlu 873 oy alarak başkanlık koltuğuna oturmuş, Fizme Belediye Başkanı Hikmet Bilü 872 oy alarak başkan olmuş. Yani biri 873 diğeri 872…Rakam hayli ilginç…

Fazla söze gerek yok. Bu fotoğraf karesi Fizme ile ilgili önümüzdeki yıllara damgasını vurur kanaatindeyim.
Allah iki başkanın muhabbetlerini artırsın. Bekir AKKAYA/KUMRU HABER/KUMRU


























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızda yazmak ve paylaşmak isteyeler
kumruhaber@gmail.com bildirebilir...