3 Mart 2012

FİZMEDE YÜZLERCE KİŞİ ALİMLERİ ANDI


            Bu yıl ikincisi düzenlenen Fizmede alimleri anma proğramına yüzlerce kişi katıldı. Beş yüzün üzerinde vatandaşın katıldığı proğrama bayanların da ilgisi büyüktü.
            Geçen yıl Ecelli Mahallesi Büyük Mezarlıkta yapılan proğram bu yıl Dikmeci denilen Dua yerinde gerçekleşti. Proğrama katılan yüzlerce insana yemek ikramında bulunuldu. Fatsa Yavuz Selim  Teşkilatı Kumru şubesi tarafından gerçekleştirilen proğrama iki Fizme’nin dışında çevre ilçe ve köylerden de yüzlerce misafir iştirak etti.
            Fizme Belediye Başkanı Hikmet
Bilu’nun da hazır bulunduğu proğram Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim okunması ile başladı.
            Kumru  Yavuz Selim  Teşkilatı  adına bir konuşma yapan Atıf Bilgü Proğramla ilgili bilgi verdi. Atıf Bilgü Hoca bu proğramda emeği geçen başta emekli İmam Hatip Cemal Çaya olmak üzere tüm görev alanlara teşekkür etti. Samsun İlkadım Belediyesi görevlilerinden Şamil Bilgü’nün sunuculuğunu yaptığı proğramda çok sayıda konuşmacı alimler üzerine bilgi verdi
            Fizmenin geçmişi ve özellikle de Alimleri ile tanındığını belirten konuşmacılar bu proğramın ileriki yıllarda da devam edeceğini belirttiler. Fizmenin ünlü alimleri olan Abdi Hoca, Hamit Hoca ve Abdullahi Mekki Hazretlerinin hayatlarının anlatıldığı proğramda ayrıca gelmiş geçmiş Kumru’nun alimleri  ile de bilgi verildi.
            Toplu olarak kılınan öğlen namazının ardından toplu olarak dualar yapıldı ve kabirler ziyaret edildi.  Tüm proğrama katılanlara yemek ve tatlılar ikram edildi. Bekir AKKAYA/KUMRU HABER/KUMRU
             NOT: Görüntü ve Fotoğraflar Yakında koyulacak….

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızda yazmak ve paylaşmak isteyeler
kumruhaber@gmail.com bildirebilir...