26 Temmuz 2012

Ziraat Odası Başkanlığı Çiftciler İçin Seferberlik Başlattı



963 yılında kurulan Kumru Ziraat Odası Başkanlığı 2010 yılında kendi hizmet binasına taşınarak Kumrulu çiftçilere yönelik hizmet vermeyi sürdürmektedir. Yeni yönetimle birlikte çiftçililere yönelik  modern bir açılım  gerçekleştiren Kumru Ziraat Odası  Demircili Mahallesi Atatürk Caddesi Özel İdare Müdürlüğü karşısında kendi binasında hizmet vermektedir.  
            Yeni yönetimle birlikte çalışmalarını hızlandıran Kumru Ziraat Odası Başkanlığını  Abdulkadir Öngen ve Başkan Yardımcısı Yusuf Yalcuva yürütmektedir. Ziraat Odası Genel Sekreteri ve 
Tarım Danışmanları Yöneticisi İbrahim Alaçeri’nin yaptığı uzaman ekibin  Tarım Danışmanları ise Halil İbrahim Kınalı, Zeki Pala,İsa Yazım, Dursun Ersarı, Abdullah Değirmen ve Saliha Cezan’dan oluşmaktadır.
Abdulkadir Öngen’nin yaptığı Kumru Ziraat Odası Başkanlığı son zamanlarda yaptığı çalışmalarla Kumrulu çiftcilerin takdirini toplamaya devam etmektedir.
Hizmetlerin daha iyi yürütülmesi amacıyla sıfır kilometre araç alarak Kumrulu çiftcilerin hizmetine sunan Ziraat Odası yeni yönetimi daha önceleri  üç olan uzman personel sayısına 7 Adet Tarım Danışmanı Ziraat Mühendisi alarak 11’e çıkarmıştır. Uzman kadrosu ile Kumru’nun 28 köy ve 16 mahallesinde çiftcilere yönelik ücretsiz danışmanlık ve rehberlik hizmeti vermeye başlamıştır. Köy ve mahallere kolay ulaşım için Yeni alınan araçla kendi ekibini seferber etmiştir.
Hizmetlerden son derece memnun olan Kumrulu çifcilere yönelik 2010-2011 yılında 200 adet çiğciden 300 adet toprak numunesi alarak tahlil yaptırılmış olup “nasıl gübreleme yapılacağı” çiftcilere anlatılarak ücretsiz rehberlik yapılmıştır.Kumrulu çiftçilere gübreleme, ilaçlama ve 12 ay boyunca fındık tarımında uygulanacak işlemler bir takvim şeklinde basılarak çiftçilere dağıtılmıştır
Kumru Ziraat Odası Başkanlığı olarak “Fındık Yetiştiriciliği” adında tamamen renkli 2000 adet kitap basılarak çiftçilere dağıtılmış,  zararlılarla ilgili çok sayıda broşür dağıtımı yapılmış ve çiftçilere rehberlik yapılmaya devam edilmektedir
Son derece modern konferans salonlarında Kumrulu çiftcilere yönelik tarım mühendislerince eğitim toplantıları ve paneller yapmış olan oda bilgilendirmelerini sürdürmektedir. Abdulkadir Öngen’in başkanı olduğu yeni yönetim çalışmalarını bir proğrama bağlayarak, ayrıca kendisine ait satış mağazasında tarımsal alet, gübre, tarım ilaçları, tohum ve her tür meyve fidesi satışlarını kar almadan sürdürmektedir.
           Kumru Ziraat Odasının yaklaşık dokuz bin (9000) küçük ölçekli üyesi bulunmakta olup ilçede sivil kuruluşların en önemlilerinden biridir. Devletin denetimine tabi tabii olan odanın yönetim durumu ise sivillerden oluşmaktadır.
          Çiftçilere yönelik bilgilendirmenin yanında oda görevlilerince bahçelere gidilerek çiftçilerin istedikleri tesisler oluşturulur. Ürünlerin hastalık tespiti yapılarak gerekli ilaç reçeteleri ücretsiz olarak yazılır. İsteyen çiftcilerin sera kurmalarına yardımcı olunarak meyvelerin budamaları ücretsiz olarak yerine getirilmektedir. Yıllık aidat haricinde yapılan hizmetlerden hiçbir ücret alınmamaktadır.
          Çifcilere yönelik satışlardan kesinlikle maliyetten fazla bir ücret talep etmeyen oda 15 liraya alınan her hangi bir ilacı çiftciye 16 liraya vererek çiftçilere yönelik hiçbir kar amacı gütmemektedir. Telefonla da çifcilere yönelik hizmet veren Kumru Ziraat Odası Başkanlığının telefon numarası 0 452 641 26 06 olup her türlü soruda anında cevaplandırılmaktadır.



           Dünden bugüne büyük bir açılım yapan Kumru Ziraat Odası son yıllardaki yaptıkları çalışmalarla Kumrulu Çiftçilerin büyük takdirini kazanmaktadır. 

  






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızda yazmak ve paylaşmak isteyeler
kumruhaber@gmail.com bildirebilir...