6 Mayıs 2013

HALİL TATLIGÜL (HALİL HOCA) KABRİ BAŞINDA ANILDI


Fatsa İlçesine bağlı İslamdağ(Çatak) Kur’an Kursunun kurulmasında büyük emeği geçen,bölgenin manevi mimarlarından rahmetli Halil Tatlıgül(Halil Hoca) İslamdağ Beldesinde sevenlerinin dualarıyla anıldı.
Her yıl Mayıs ayının ilk haftası sevenlerinin bir araya gelmesiyle Uzun yıllar görev yaptığı İslamdağ Beldesinde binlerce insan tarafından yad edilen hoca efendinin kurduğu ve bu günlere gelen Kursta yetişen 24 hafızın icazet töreni de anma töreniyle birlikte gerçekleştirildi.  Açılışta Kura’nı Kerim tilavetini Ömer Faruk Akkaya gerçekleştirdi. Daha sonra konuşmacı hoca efendi Abdulmetin Balkanlıoğlu söz alarak,hem Halil Hoca’nın hayatından kesitler,hem de peygamberimiz ve sahabelerin hayatları hakkında kesitler sundu. Hafız kariler Abdulkadir Şehitoğlu,İshak Danış ve Mehmet Bilir  Kur’anı Kerim tilaveti yaptılar. Hafızlar için gerçekleştirilen icazet merasiminde 24 hafız belgelerini aldılar. Törene Ordu eski milletvekili Ayhan Yılmaz,Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca,Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan,Kumru Belediye başkanı Ticabi Civelek,Korgan Belediye Başkanı İhsan Güven,Fizme Belediye başkanı Nevzat Kavasoğlu,Çatalpınar Belediye başkanı Muhasin Eriş,İl Genel meclisi üyesi Fahri Şahin,Fatsa Müftüsü Şenel Yılmaz,Kumru Müftüsü Aykut İli,İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkan  ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Halil Tatlıgül Hocanın büyük oğlu Abdülfettah Tatlıgül; “Babamız Halil Hocanın mirasına sizler sahip çıktınız.250 kapasiteli modern bir yatılı kuran kursu yapıyoruz.Önümüzdeki eğitim- öğretm dönemine inşallah yetişecek.Peşinden de mevcut eski camiyi yıkıp büyüterek yeni bir camii ve çevre düzeni çalışmamız olacak.Bunlar hep sizlerle oldu,bundan sonrada olacak.Katılımlarınızdan dolayı herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Tören eski Samsun Müftüsü Osman Şahin Hocanın yaptığı  dua ve ikramla son buldu.

                                                           Murat Yürekli

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızda yazmak ve paylaşmak isteyeler
kumruhaber@gmail.com bildirebilir...