13 Şubat 2014

Kumru Belediye Başkan Adayı MHP'li Ahmet Zorlu İle Söyleşi

MHP KUMRU BELEDİYE BAŞKAN ADAYI AHMET ZORLU İLE KUMRU MANŞET BİR RÖPORTAJ GERÇEKLEŞTİRDİ. PAYLAŞMA ADINA RÖPORTAJIN TAMAMINI AYNEN YAYINLIYORUZ...

Ahmet Bey öncelikle röportaj talebimizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz.
1- Ahmet Zorlu kimdir?

1968 yılında Kumru da doğdum.ilk,orta ve lise 2 nin sonuna kadar Ankara da lise sonu ise babamın Kumru Belediye Başkanı seçilmesi nedeni ile Kumru da okudum.Üniversite tahsilimi OndokuzMayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ziraat Mühendisliği Bölümünü bitirerek tamamladım.Yedek subay olarak Suriye sınırında karakol komutanı olarak askerlik görevimi tamamladım.Askerlik sonrası sırasıyla Aytaç entegre et tesislerinde Hijyen ve Sanitasyon Uzmanı…Tikvesli Süt ve süt ürünlerinde Avrupa yakası oteller satış sorumlusu…Dünyanın en büyük ilaç firmalarından biri olan GlaxoSmithKlıne firmasında mümessillik(Trabzon da),eğitim ve gelişim müdürü(Samsun da) ve Bölge Müdürü olarak (Konya merkez olmak

üzere Kayseri-Nevşehir-Kırşehir-Aksaray-Niğde-Karaman-Afyon-Isparta-Burdur-Antalya illerinden sorumlu olarak)görev yaptım.Son olarak aynı coğrafyada Toprak ilaç ve Kimya sanayi Bölge Müdürü olarak görev yaparken istifa ederek Kumru Belediye Başkanlığına Aday oldum.Korgan eski Belediye Başkanlarından rahmetli Naci Korgan ın kızı Nadide Zorlu ile evliyim ve 2 kızım var…

2- Kumru’ya belediye başkanı olma fikri sizde nasıl oluştu? Siz mi talep ettiniz yoksa size mi talep geldi ve niçin MHP?

Babam 1984-1994 arası Kumru Belediye Başkanlığı yaptı.Allah razı olsun Kumru onun gerçekleştirdiği eserler sayesinde bugün kü Kumru oldu.Çağının o kadar ilerisinde hizmet gerçekleştirmiş ki aradan 20 yıl geçmesine rağmen hala o günün eserleri konuşuluyor.Dolayısı ile bana da her kumru ya gelmem de Kumru halkı her zaman artık sıra sana geldi diye takılırlardı.Partim den de bu dönem için adaylık teklifi gelince ve Kumru halkı ile yaptığım istişareler sonucunda aday olmaya karar verdim.Biz aile olarak her zaman Milliyetçi ve Muhafazakar bir aile yapısında olduk ve yaşadık.

3- Kumru’da isminizin çok tanınmadığı söyleniyor buna katılıyor musunuz? Ve Ahmet Zorlu’yu Kumru’ya tanıtmak için çalışmalarınız oluyor mu oluyorsa bahseder misiniz?

Kumru da tanınmadığım konusuna çok katılmıyorum…Kumru merkezde bilinen bir kişiyim.ama köyler noktasında evet pek fazla tanınmam.Fakat ben çok şanslıyım.Çünkü bir tarafım Demircili mahallesi bir tarafım Erikçeli ve Ayvalı,Kumru ya ilk geldiğimden itibaren oturduğum ve en çok vakit geçirdiğim yer Karaçalı mahallesi..Yani aslında ben iyi bir Kumru luyum…Tabii ki böyle bir sürece dahil olunca hem merkezde hem de Tüm köy durumundaki mahallelerimizde kendimi daha iyi tanıtma için çalışmalarımız oluyor.

4- Babanız Kumru’da başkanlık yapmış sevilen bir isim ve bu ismin size katkısınız olacağına inanıyor musunuz?

Elbette ki babamın Kumru için yaptıkları ve ismi benim için son derece önemli ve gurur verici.Tabiki de benim Kumru da kısa sürede daha yaygın tanınmamda son derece önemli bir isim.Abdul Cemal Zorlu nun oğlu olmam ve 20 yıllık özel sektör yöneticilik deneyimim Kumru halkının benden beklediği hizmet ve yöneticilik başarı çıtasının çok yükselmesine neden oldu.Allah ın izniyle de tüm beklentileri karşılayacağız.

5- Bir gazeteye verdiğiniz mülakatta “ Arkamda saltanat bırakıp da geldim” demişsiniz. Bu sözünüzü doğru buluyor musunuz? Doğru buluyorsanız sebebi nedir bu sözün?

Şimdiye kadar hiçbir gazeteye bu tarz bir ifade kullanarak mülakat vermedim.Dolayısı ile bu sözün çıkış yerini bilmiyorum.Fakat şunu söyleyebilirim.eğer bıraktıklarımızın maddi boyutu değerlendirilirse evet Kumru ya ve Kumru halkına hizmet için çıktığım bu yolda maddi kayıplarım olacaktır.Fakat yaptığımız her hizmet sonrası yaşayacağım manevi hazzın maddi bir karşılığı hiçbir şeyle kıyaslanamaz.

6- Sloganınız “ Siyaset için değil hizmet için” bu ne manaya geliyor?

Kumru da ki mutsuzluk ve umutsuzluğun yegane sebebi özellikle son 10 sene de Kumru da yönetimde olan siyasetçilerden kaynaklanmaktadır.Kumru da siyaset yapanlar Kumru halkından oy almak için her sözü vermelerine rağmen bugün geldiğimiz nokta tam bir ihanet tablosudur.Bu insanlar Kumru halkını oy ağacı olarak görmüş günü geldiğinde(he 5 sene de bir) oyu toplamış fakat ağaçın ihtiyacı olan suyu ,gübre yi vermemiştir.İşte o yüzden ‘’Siyaset için Değil Hizmet İçin ‘’ sloganını kullanıyorum.

7- Kumru sizce neden MHP’ye oy vermeli?

Kumru halkı bu seçimde aslında MHP ye değil Hizmet e oy verecektir.Allah nasip ederse Kumru Belediye Başkanlığı nı kazandığımda 1 nisan itibariyle Kumru sınırlarında yaşayan 36.000 bin Kumru lunun belediye Başkanı olacağım.

8- Rakiplerinizin 2 tanesi sizin de mahalleniz olan Demircili mahallesinden bunun size bir avantaj mı yoksa dezavantaj mı sağlayacağını düşünüyorsunuz?

Evet ilginç bir durum.Aynı durum Büyükşehir belediye başkanlığı seçiminde de var.Cemal Enginyurt Bey,Enver Yılmaz Bey ve Seyit Torun Bey de Ordu Ulubey li.Burda avantaj veya dezavantaj söz konusu değil.Çünkü bu yarış Demircili mahallesi Başkanlığı değil Kumru Belediye Başkanlığı yarışı ve ben tüm Kumru luların Belediye başkanı olabilmek için bu göreve talibim. Mesele adayın hangi mahelleden değil Kumru da bulunan 37 mahallenin sorunlarını çözebilme kapasitesi ve iradesinde olup olmadığındadır.Bu noktada tüm Kumrulu hemşehrilerimizin içi son derece rahat olsun.Nasip olduğunda Kumru artık birilerinden hizmet gelmesini beklemeyecek ehil ellere emanettir.

9- Bir rakibiniz ise Kumru’nun en çok oy potansiyeline sahip olan Fizme’den ve Fizme’nin bu adayı destekleyeceği sıkça konuşuluyor. Fizme ile ilgili özel bir planınız var mı? Bize anlatır mısınız?

Yukarı ve Aşağı Damlalı beldelerimiz maalesef yeni kanunla beraber Belediyelik hakkını kaybettiler.Kaybettikleri bu belediyelerin yerini fazlasıyla tutabilmek için Fizme diğer mahallerimiz gibi özel ilgi göstereceğimiz en büyük mahallemiz olacaktır.Gerek belediye görevleri noktasında gerekse de sosyal hayatı canlandırma noktasında bugünün çağdaş belediyecilik anlayışından tüm mahallerimiz gibi Fizme de yaşayan vatandaşlarımızda fazlasıyla yararlanacaklardır.

10- Şayet seçilir ve başkan olursanız Kumru ile ilgili planlarınız nelerdir? Kumru’ya ne gibi hizmetler getirmeyi planlıyorsunuz?

Sizlerle şu ana kadar kimseyle paylaşmadığım bir bilgiyi paylaşmak istiyorum.Bundan yaklaşık 1 ay önce Kumru merkez mahalleleri dışındaki mahallelerinde yaptırdığım İhtiyaç Algı Anketinden bahsetmek istiyorum.Yaklaşık 1200 kişi ile görüşüldü ve toplamda katılımcılara 8 soru soruldu.ortaya çıkan ana 2 sorun yol ve su.Ne yazıktır ki Belediye sınırları içersinde ise belediyenin ,sınırlar içinde değilse Kaymakamlığın yani genel mana da Devletin temel görevlerinin başında vatandaşının su ve yol hizmetini karşılamak olması gerekirken maalesef bu temel görevler yerine getirilmemiştir ve vatandaşlarımız bu ihtiyaçların giderilmesini bir hizmet olarak algılamaktadır.Diğer öne çıkan sorunların başında ise temizlik ve kanalizayon gelmekte ve yine maalesef vatandaşlarımız bu görevleride yerine getirildiği takdirde hizmet olarak algılamaktadır.Bu kumru halkının içinde bulunduğu umutsuzluğu açıkça göstermektedir.

11- Bize projelerinizden bahseder misiniz?

Öncelikle görevlerini yerine getiren bir belediyeyi hayata geçireceğiz.Bu görevlerin ilk 4 maddesi ise su,yol,çöp ve altyapı problemlerinin ortadan kaldırılmasıdır.Bu görevlerimizi yerine getirmemize paralel olarakta Kumru Halkının hakettiği ama alamadığı HİZMET lerimizi sunmaya başlayacağız. Bu hizmetler Kumru Belediyesinin ,Büyükşehir belediyesinin ve Devletin getireceği hizmetler olarak ayrılabilir.

Kumru belediyesi olarak ilçemizde yaşayan insanların sosyal yaşantılarına renk katacak çocuk parkları (37 mahallenin tamamında),aile gezi dinlenme parkları( merkez de 2 adet),Erikçeli Kayabaşında faaliyete geçecek ve hem Kumru da yaşayanların hem de dışardan gelen misafirlerimizin aileleri ile birlikte keyifli vakit geçirmelerini sağlayacak Kumru seyir terası aile restorant ve piknik alanı,Ereçekte yapılacak piknik alanı kısa sürede tüm vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak ve Kumru sadece iş nedeni ile kalınan bir ilçe olmaktan kurtarılıp kaliteli zamanda geçirilebilecek bir ilçe konumuna kısa sürede getirilecektir.

Kumru nun en önemli sorunlarından bir taneside Kumru ya para akışının sağlanacağı ve dışarıdan kumru ya insanların gelmesini sağlayacak işletmelerin olmamasıdır.Bunun çözümünde ilk etapta Kumru Belediye Hizmet binasının Ordu Üniversitesine tahsisi ve belediye binasının Karacalı mahallesindeki eski binasının olduğu yere taşınması.Böylece Karaçalı mahallesindeki o bölgedeki durgunluğu ortadan kaldırmak ve hareketlilik getirmek.

Belediyenin asli görevleri arasında olmamasına rağmen sosyal belediyecilik anlayışının paralelinde sanayici esnafımızın şehir dışında yapılacak olan Küçük sanayi sitesine kavuşabilmesi için öncülük ederek yer tahsisi ve alt yapısının hazırlanması ile beraber Küçük sanayi sitesinin Kumru ya kazandırılması(devlet hizmeti),iş imkanı ve istihdamı artırmak için tüm kolaylıklar sağlanarak (arsa temini ve alt yapı hizmetlerinin yapılması)en az 2 adet özel sanayi tesisinin Kumru ya getirilmesi(görüşmelerimiz devam ediyor).

Kumru araç gidiş gelişlerinin reorganizasyonu ve otopark probleminin çözülerek Kumru merkezin rahatlatılması,engelli vatandaşlarımız için kaldırımların düzenlenmesi,Şehrimizde gerçekleştirilebilecek tüm sosyal faaliyetlere de (tiyatro,konferans,müzik şöleni vb gibi) hizmet edebilecek çok amaçlı Kapalı Pazar alanı,Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın rahat alışverişlerini gercekleştirebilecekleri Kapalı Hayvan Pazarı,Garaj yıkılacak ilçemize ve seyahat edecek vatandaşlarımıza yakışır modern bir garaj yapılacak ve garajın üzerinde aynı anda mutluluğunu tüm dostlarıyla paylaşmak isteyen genç çiftlerimiz için 2 adet düğün salonu hizmete alınacaktır,bizim insanımız her zaman büyüğüne ve yaşlısına sahip çıkar ama yine de kimsesiz ve bakıma muhtaç insanlarımız için Kimsesizler ve muhtaçlar evi(arsa temini belediyemizce yapılacak bina yapımı devlet hizmeti olarak alınacaktır.).

Kumru da gelir durumu düşük yardıma muhtaç vatandaşlarımız bulunmaktadır.Muhtarlıklar ve bizim yapacağımız araştırmalar sonrası tespit edilecek bu aile veya vatandaşlara belediyemizin vereceği Hilal Kart ile Kumru daki istedikleri esnaftan istedikleri alış veriş imkanı tanınacak ve her ay bu kartları tekrarlanacaktır.

Kumru da en büyük sıkıntıyı bayanlarımız çekmektedir.Evler harici gidebilecekleri oturup sohbet edecekleri kişisel gelişimleri adına kurslar alabilecekleri spor yapabilecekleri bir alanları bulunmamaktadır.En kısa sürede(1.öncelikleimizden bir tanesi)kendilerine bayanların servis verdiği Hanımlar evi(Lokali) hizmete açılacaktır.Bayanlarımızı düşünüp emekli olmuş beylerimizi düşünmediğimizi sanmayın beyler içinde emekliler lokali hizmete açılacak ve beylerimizin keyifli bir ortamda gazetelerini okuyup sohbet ettikleri çaylarını yudumladıkları Emekliler lokali hizmetlerine sunulacaktır.Bayanlarımızı beylerimizi düşünüpte geçlerimizi düşünmemek olurmu?İlk etapta Kumru Belediyesi spor kulübü kurulacak ve yeteneği olan tüm geçlerimiz ve çocuklarımız için değişik spor branşları faaliyete geçecektir.Alt yapısı, kanuni gereklilikler ve bir takım şartların yerine getirilmesi sonrası tüm kumru geçliğinin hizmetine sunacağımız serbest internet projemizinde çok sevileceğini düşünüyorum.İlçemizin ortasından geçen ırmak maalesef bugün bitme noktasına gelmiştir.

Irmağımızın yaşamını sürdürebilmesi için bir gölet(baraj) inşaası ve ırmak içi ıslahı(büyükşehir ve devlet destekli) ve etrafında gezi ve oturma alanlarının yapılması yine şehrimizin sosyal yaşantısına çok katkı sağlayacaktır.İlçemiz son derece sıkışmış durumdadır.Genişleyebilmesi ve sağlıklı büyüyebilmesi için mutlaka yeni çevre yolları açılması bir zorunluluk arzetmektedir(büyükşehir ve devlet destekli).

12- Son olarak Kumrululara söylemek istediklerinizi bizle paylaşır mısınız?

Belediyeler ve belediyecilik siyaset yapma değil hizmet yapma yeridir.Belediyelerin imkanlarından tüm esnaflarımız ve tüm halkımız eşit faydalanabilmelidir.Belediye imkanları birilerine peşkeş çekilmemelidir.Belediye hizmeti alabilme şartı iktidar belediyesi olmaktan değil ,birilerinin belediye başkanı olmaktan değil ,Tüm Kumru Halkının Belediye Başkanı olmaktan ve Hizmet yapabilme ve alabilme iradesini gösterebilmekten geçmektedir.Belediyecilik bakmak la görmek arasındaki farkı bilmekten geçmektedir.GÜN SİYASET YAPILAÇAK GÜN DEĞİL HİZMET YAPILAÇAK GÜNDÜR.Siyaset için değil Hizmet için çıktığım bu yolda tüm Kumru sevdalılarının desteğini bekliyorum.Allah Yar ve Yardımcımız Olsun.
Saygılarımla.

Kumru Manşet olarak bize vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederiz. Bende bana bu imkanı verdiğiniz için size çok teşekkür ederim...

KAYNAK : KUMRU MANŞET


BEKİR AKKAYA ÖZEL ARŞİVİ /SİZ DE GÖNDERİN YAYINLAYALIM... bekirakkaya@yahoo.com----kumruhaber@gmail.com ***Sitemizde yayınlanan yazı, fotoğraf ve dökümanlar başka bir site ya da dergi-gazetede yayınlanacaksa önceden yazılı izin gerektirir. Sitelerimizde yayınlanan diğer döküman veya belgeler , kaynak gösterilmek ve sitesinin ilgili sayfasına link verilmek koşuluyla yeniden yayınlanabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızda yazmak ve paylaşmak isteyeler
kumruhaber@gmail.com bildirebilir...