6 Şubat 2014

SAADET PARTİSİ KUMRU BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İSMAİL ABACI İLE SÖYLEŞİ /KUMRU MANŞET

İLAHİYATCI  İSMAİL ABACI
KUMRU'DA EN ÇOK ZİYARET EDİLEN "KUMRU MANŞET"

 adı ile "https://www.facebook.com/kumrumanset adresinden yayın yapan "Kumru Haber Sitesi" Saadet Partisi Kumru Belediye Başkan Adayı İsmail Abacı ile bir röportaj gerçekleştirdi. Arşivimizde kalma adına ilgili röportajı sayfamıza taşıdık. İşte İlgili Röportaj....

1. İsmail Abacı kimdir?

-01.01.1960 tarihinde Fizme Ezetli yeni adıyla dedemin ismi olan Ömerli mahallesinde Mırızo Ömer hocanın oğlu Mehmet ve Kayyu Hatip hocanın kızı Alime Abacı’nın ilk çocuğu olarak dünyaya geldi. İlkokulu Fizme Ecelli mahallesinde okudu, ortaokulU Kumru çok proGramlı lisesinin şimdiki okulunda okuduktan sonra lise öğrenimine Ordu İmam hatip lisesinde devam ederken atasporumuz olan güreşte 52 kg minder güreşinde ordu ilinde ve Karadeniz bölgesinde güreş sporu ile tanındı. İlk yıl Rize de İmam hatiplik yaparken İzmir 9 Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakultesini kazandı ve aynı zamanda İmam hatiplik yaparak Eğitimini tamamladı. İlk görev yeri olarak şark görevini yapmak için Van ili merkez 50. Yıl ortaokulunda başladı ve 2 yılı

tamamladıktan sonra memleketine yani Kumru İmam Hatip lisesine geldi ve 17 sene aynı okulda öğretmen olarak görevini yaptı. Sonra ticaret ile uğraştı. İngilizce ve Arapça bilmektedir.Evli ve 3 çocuk babasıdır.

2. Bizim bildiğimiz İsmail Abacı ticaretle uğraşan biridir neden siyasete atılmayı düşündünüz ve neden Saadet Partisi?
-Kumrulu siyasetçilerimizin 54 senelik ilçe olan Kumrumuzu Ordu ilimizin gövdesine katamadığını ve hizmet olarak mahrum bırakıldığını gördüğümüz için sorunlar yumağı olan ilçemize hizmet etmek için elimizi taşın altına koymamızın vaktinin geldiğini düşündüğümüz için aday olduk. Saadet partisini seçme sebebimiz ise Belediyecilik anlayışında ve Türkiye Siyaset arenasında köklü bir yeri ve duruşu olmasıdır.

3. Saadet Partisi iktidar partisi olan Ak Parti ile hemen hemen aynı tabana sesleniyor. Bu noktada zorluk yaşayacağınızı düşünüyor musunuz?

-Hayır düşünmüyorum. AK partinin ve diğer tüm partilerin seçmenlerine yakın olduğum için. Biz tüm Kumrulu seçmenlerin Hizmet noktasında oylarına talibiz.

4. Hepimiz biliyoruz ki Milli Görüş belediyeciliği Türkiye’de herkes tarafından kabul görmüş bir anlayış. Şayet kazanırsanız Kumru’ya Milli Görüş gelecek mi?

-Milli Görüş yalnız gelmeyecek biz inşallah milli duruşla da birlikte geleceğiz.

5. Bir iddianız da seçilirsem belediyenin girişine “ Rüşvet alan da veren de mel’undur” yazacağım diyorsunuz. Neden böyle bir söylem içindesiniz? Ve bu sözü söyleme amacınız nedir?

Bu sözü söylememin ilk göstergesi milli görüşün nasıl bir zihniyeti ve duruşu olduğunu göstermek ve Allah izin verirse seçilirsek Kumru halkının hak ve hukukları asla çiğnenmeyecek ve çiğnetilmeyecek olmasıdır.

7-Pekala seçim sürecinde Saadet Partisi'ne diğer partilerden katılım bekliyor musunuz ya da böyle bir durum var mı?

-Elbetteki bekliyoruz amacı ve gayesi Kumru’ya hizmet olan bütün siyasi tecrübeleri bir araya getirmek için mevzu Kumru ise gerisi teferruattır düşüncesi ile herkese ve her siyasi görüşteki insanlara kapımız ve gönlümüz açık olacaktır.Hep birlikte Kumrumuzu şaha kaldırmak için gece gündüz çalışmak isteyen Kumrulu kardeşlerimizi Saadet Partisi çatısı altında toplanmaya davet ediyoruz.

6. Kumru’da çıkan bazı gazete ve yayın organları başkan adaylarını açıklarken sizden bahsetmiyor. Bunun özel bir sebebi var mı? Yoksa onların da dediği gibi gerçekten İsmail Abacı iddialı bir aday değil mi?
-İsmail ABACI iddialıdır ve gücünü basından değil, gönlünde İman,Kalbinde Kuran ve Ruhunda Peygamber aşkını tutuşturan Kumrumuzun fedakar cefakar mazlum ve ağırbaşlı insanlarından alacaktır.

7. Kumru’ya başkan olmak isteyen 3 adayın Demircili mahallesinden olması sizin için bir avantaj mı dezavantaj mı?

-Kumru ilçemiz şuan 44,seçim sonrası 37 mahalleden oluşmaktadır. Ve 3 adayın 1 mahallemizden olması elbette bizim için büyük bir avantajdır.

8. Diğer adaylara Fizme ile ilgili özel bir projeniz var mı diye sorduk. Fizme’nin size oy vereceğini düşünüyor musunuz? Bunun için herhangi bir kamuoyu yoklaması yaptınız mı? Anket vs…

-Tabiki Fizme bizim doğup büyüdüğümüz topraklar olduğu için bu soruyla sık sık karşılaşıyoruz. Fizmelilerin kendilerinden bir adaya haklı olarak sahip çıkacağı inancındayız. Evet kamuoyu yoklaması halen yapmaya devam ediyoruz ve görüyoruz ki Fizme bizi sahipleniyor. Ancak biz sadece Fizme değil diğer mahallerde de kamuoyu yoklaması ve seçim çalışmamızı hızlı ve mütevazi bir şekilde sahiplenilerek sürdürmekteyiz.

9. Son günlerde Saadet Partisi Kumru teşkilatını takip ediyoruz özellikle twitter ve facebook üzerinden yoğun bir çalışma içinde olduğunuz görülüyor. İsmail Abacı insanlara kendini nasıl anlatıyor? Seçim çalışmalarınızdan bize bahseder misiniz?

-Biz Kumru coğrafyasını ve üzerinde yaşayan insanlarımızın tamamını kucaklamaya hazır olarak Kumrumuzun sorunlarını yerinde görerek ve aynı çileleri birlikte yaşayarak bilen ekip olarak bu sorunları halkımıza bire bir anlatarak ve çözüm yollarını söyleyerek çalışmalarımıza devam ediyoruz.

10. Geçtiğimiz dönemde Fizme’de Ak Parti’nin adayı seçimi kaybetmiş yerine ise Saadet Partisi’nin adayı kazanmıştı. Kumru’da da bunun olacağına inanıyor musunuz? Seçim çalışmalarınız nasıl gidiyor?

-Geçtiğimiz dönemde siyasi ve hizmet olarak tıkanıklığın olduğu her dönemde Saadet partisi bu tıkanıklıkların önünü akılcı, duyarlı,birikimli ve tecrübeli adaylarla bunu sadece Fizme’de değil Kumru ilçemizde de başarmıştır.Bizim inancımızda bu tıkanıklığı Saadet partisi olarak tekrar başarmaktır.Çalışmalarımız yoğun bir çalışma temposu ile devam etmektedir.Mevlam yar ve yardımcımız olsun.

11. Ak Parti ile aynı seçmen kitlesine hitap ediyorsunuz. Kumru merkezinde bu tabuyu nasıl yıkmayı planlıyorsunuz?

-Saadet Partisi Belediye Başkanı Adayı olarak yapıcı,birleştirici,toparlayıcı,yol gösterici ve Kumru’nun mahalleleri ile beraber sorunlarını bilip sorunları çözmek için Kumruya verilen hizmetleri yetersiz bularak farklı projelerimizi insanlarımıza anlatarak Kumrumuzu değişime dönüşüme ve gelişime götürmek için sadece AKP seçmen kitlesine değil,bütün siyasi partilerin seçmenlerine hitap ediyoruz.
12. Bize seçim çalışmalarınızdan bahseder misiniz? İsmail Abacı seçimi kazanmak için ne yapıyor?

-Hizmet sunumlarımızı eşit yapacağımızı mazlumların yanında olacağımızı zulme ve zalime karşı olacağımızı,sosyal yardımlaşmanın gerekliliğini ayrım yapmayacağımızı gece gündüz demeden çalışacağımızı. Kumrumuzun güzel insanlarına sorumluluk duygusunu bilerek ve halkımızın denetiminin ve ilahi denetimin üzerimizde olduğunu bilerek hizmeti ibadet olarak görerek çalışacağımızı halkımıza anlatıyoruz.

13. Şayet kazanırsanız Kumru ile ilgili ne gibi projeleriniz var bize bunlardan bahseder misiniz?
- Kumrumuzu mahalle yolları ile gelişime götüreceğiz.Genel imar planı düzeni,temel altyapı düzenini (su,kanalizasyon) mutlaka sağlayacağız.

Yaşlılara,düşkünlere.dar gelirlilere ve özürlülere hizmet ivediliğimizi vereceğimizi ve onları huzur evimizde misafir edeceğimizi özellikle belirtmek isterim. 

Yarınlarımız olan gençlerimiz ve sporcu kardeşlerimizi Kumruda hak ettikleri gibi bir Yaşam alanlarına kavuşturacağız.

Kumru coğrafyasının dokusunu,yapısını ve damarlarını bölgemize ve ülkemize tanıtımı yapacağız ve turizmin yolunu açacağız.

Coğrafi ve kent bilgi sistemi, çevre ve çevre sağlığı gibi hizmetleri Kumruya kavuşturacağız.Kültürel faliyetler, zanaat dallarını genişletme,Meslek ve beceri kazandırma gibi faaliyetler yapacağız. 

Şehiriçi Trafik ve park sorunu kapalı otopark ve açık otoparklar yaparak çözeceğiz.Yaşanılabilir bir Kumru için park ve yeşil alanlar kazandıracağız.

Ekonomi ve ticaretin geliştirilmesi için çalışmalar yapacağız. Kumru ilçemize bacasız fabrikalar yapılması için çalışmalar yapacağız. Kumrumuzun insanlarının yerel ürünlerinin alınıp satılabileceği hal kuracağız.

Sanayi esnafımızı ilçe merkezinden ve halkımızda sanayi esnafımızın çevreye verdikleri rahatsızlıkdan kurtaracağız.

Kumru ilçesi sakinlerimiz için büyük tehdit olan sokak hayvanlarına bir barınak yapacağız ve sakinlerimizin huzurunu sağlayacağız.Kumru ilçemizi bir hamam, düğün ve konferans salonuna kavuşturacağız.Kumrulu halkımızın ve dışarıda yaşayan çok değerli hemşerilerimiz tatile geldiklerinde aileleri ile huzur içinde dinlenebilecekleri mesire alanları oluşturacağız.

Hayvan pazarımızı ilkel bir pazar olmaktan kurtaracağız.Defin ve mezarlıklarımızı mevtalar şehri yapacağız.Kumrumuza ayrı bir güzellik olan ancak değerlendirilemeyen deremizi Kumrumuza yakışan bir şekle getireceğiz.

Muhtarlarımıza yakışan şekilde muhtar evleri yapacağız.Kumrumuzu Geceleri ölü bir ilçe görünümünden kurtarmak için aydınlatma sağlayacağız.

Dini bayramlarımızda yapılan güreş sahalarını ve yayla şenliklerimizi sahipsiz bırakmayacağız.

Siyaset,bürokrasi ve işadamları üçgenini Kumru için vazgeçilmez bir faktör haline getirip kimsenin unutmamasını sağlayacağız.belirli dönemlerde fikir yardım ve hizmet için istişare günleri yapacağız.

Her yıl Çanakkale şehitlerimizi anma programları düzenleyip Çanakkale'ye turlar düzenleyeceğiz.

Kumrumuzdan göç giden ailelerimizin geri dönüşü için müteşebbis ruhlu insanlarımızı ve işadamlarımızı ilçemize getirmek için her türlü yardım ve altyapı hizmetlerini kayıtsız şartsız yapacağız.

Üretim için bütün Kumrulu insanlarımıza kolaylıklar sağlayacağız.

Belediyemizin kapısını hizmet için sonuna kadar açık tutacağız insana sevgi,saygı ve hoşgörüyü hiçbir zaman ve mekanda elden bırakmayacağız.

14-Son olarak seçmenlerinize ne söylemek istersiniz?
Gece gündüz demeden halkımıza hizmeti ibadet sayan bir belediye için üzerinde yaşayan insanların öleceğini ancak yapılan eserlerin ölmeyeceğini bilen bir belediye için,İlahi denetimin üzerinde olacağını bilen bir belediye için,rüşveti alanda verende mel’undur sözünü vererek. Hak hukuk ve adaletli bir hizmet için Kumrunun Saadeti için oylarınıza talibiz Allah yar ve yardımcımız olsun.

Kumru Manşet olarak bize vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederiz.

KAYNAK : KUMRU MANŞET https://www.facebook.com/kumrumanset

BEKİR AKKAYA ÖZEL ARŞİVİ /İZİNSİZ ALMAYINIZ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızda yazmak ve paylaşmak isteyeler
kumruhaber@gmail.com bildirebilir...