24 Haziran 2014

Belediyenin Yapması Gereken Acil Projeler /Mehmet EVİN




BELEDİYE BAŞKANLIĞINA
KUMRU
Kumru belediyemiz geçtiğimiz 10 yıldır yani 2 dönemdir iktidarın yani AKP’ nın belediyesi olmasına rağmen hizmet alımında başarısız kalmış ve söz verdiği projelerin çoğunu kumru ilçesine hizmet olarak kazandıramamıştır.Kumru ilçesi hükümetine sahip çıkıp 3’üncü dönem dede aday değişikliği yaparak hem kumru belediyesinin hem de Ordu Büyük Şehir Belediyesinin büyük başarı göstererek almayı başarmıştır.Kumru ilçesi AKP’ye %62,6’nın üzerinde destek vererek 3’üncü döneme de damgasını vurmuştur.Kumru ilçesi artık hizmete susamıştır.Kumru ilçesi artık can çekişmek istemiyor,kumru ilçesi artık kan ağlamak istemiyor,kumru ilçesi
artık acilen hizmet gelmesini istiyor,kumru ilçesi artık hak ettikleri hizmetlerin acilen yapılmasını istiyor.
Kumru ilçesine acilen
yapılması gereken projeler aşağıda sıralanmış ve kısa açıklama yapılmıştır ;
Bu projelerin acilen yapılması için 700’e yakın küçük çaplı gönüllü imza toplanmış ve acil hizmet almak için destek verilmiştir.
1-SANAYI SİTESİ PROJESİ
Sanayi sitesi projesi 5-10 yıl öncesinde söz verilmesine rağmen bugüne kadar kumru ilçesine hizmet olarak kazandırılamamıştır.Sanayi esnafının daha iyi bir ortamda çalışmasını sağlamak için sanayi sitesinin acilen yapılıp kumru ilçesine
kazandırılmasına istiyoruz.
2-KUMRU DERESİ ISLAH PROJESİ
Kumru deresinin ıslah projesi 5-10 yıl öncesinde sözler üstüne sözler verilmesine rağmen bugüne kadar hizmete kavuşmamıştır.Kumru deresinin ıslah edilip temizlenmesi,peyzaj çalışmalarının yapılması göletler oluşturulması,şelaleler oluşturulup ve kumru ilçesine yakışan bir görüntüye kavuşmasını acilen istiyoruz.
3-İÇME SUYU VE ARITMA TESİSİ PROJESİ
Kumru ilçemizi içme suyu ve çevre mahalle ve köylerin içme suyu temiz ve verimli bir şekilde içilememektedir.Aynı zamanda arıtma tesisinin yetersiz kalışı ve zaman zaman ve de yaz mevsiminde sık sık su kesintilerinin olduğu bir problem yaşanmaktadır.Bu problemlerin aşılıp kaliteli ve devamlı su için acilen önlem alınmasını istiyoruz.
4-KAPALI PAZAR YERİ PROJESİ
Pazar yeri projesi 5-10 yıl öncesinde söz verilmesine rağmen bu güne kadar kumru ilçesine kazandırılamamıştır.Pazar yeri esnafının ve alış veriş yapan vatandaşın daha iyi bir ortamda alış verişinin yapması ve de kış mevsimlerinde daha iyi ve verimli bir şekilde Pazar açması için kapalı Pazar yerinin acilen yapılmasını istiyoruz .
5-OTOPARK PROJESİ
Otopark sorunun 5-10 yıl öncesinde söz verilmesine rağmen bu güne kadar hizmete kavuşmamıştır.Trafik akışın ve trafik yoğunluğun giderilmesi ve kumrunun sokak ve caddelerinin rahat bir nefes alması için otoparkın acilen yapılmasını istiyoruz.
6-KÜLTÜR SARAYI VE SOSYAL TESİS PROJESİ
Kumruda en önemli ihtiyaçlardan biriside kültür sarayının ve sosyal tesisin olmayışıdır.Kültür sarayının acilen kumru ilçesine kazandırılmasını istiyoruz.
7-NİKSAR BAĞLANTI YOLU PROJESİ
Sözler üstüne sözler verilmesine rağmen ve bugüne kadar bitmiş olması gerekirken ve hizmete sunulmayan Niksar bağlantı yolunun acilen yapılıp hizmete açilmasini istiyoruz .
8-KÖY VE MAHALLE YOLLARI PROJESİ
Köy ve mahalle yollarının çoğu perişan halde olup bu yolların asfalt,beton ve alt yapısının yapılıp acilen hizmete kavuşmasını istiyoruz .
9-MESLEK VE YÜKSEK OKUL PROJESİ
Kumrunun daha çağdaş ve medeni bir şehir haline gelmesi için eğitimin ön planda utulup kumru ilçesinin çıtasının genişlemesi ve bu okulların acilen kumruya kazandırılmasını istiyoruz.
10-ÇÖP SORUNUNA KESİN ÇÖZÜM PROJESİ
Şehir içinin çöpten arınmış,sokak ve caddelerinin daha temiz bir halde olması için çöp sorunu ve çevre kirliliğini önlemek için acilen önlem alınmasını istiyoruz.
11-ÇOCUK PARKLARI PROJESİ
Her mahalleye bir veya iki adet çocuk parkının yapılması ve sosyal donatılı olmasını istiyoruz.Çocuklarda artık çocuk olduklarını hatırlamalarını ve çocukluğunu yaşamaları için bu projenin acil bir şekilde hizmete kavuşturulmasını istiyoruz.
12-MUHTAR VE TAKSİ DURAKLARI PROJESİ
Muhtarların bir çatı altında hizmet verebilmeleri için bir dernek oluşturulmasını istiyoruz.Teksi durakları için modern alanlar oluşturulup acilen hizmete sunulmasını istiyoruz.
13-İŞSİZLİĞİ ÖNLEME PROJESİ
Kumru ilçemizde işsizliği ve göçü önlemek için iki veya üç fabrikanın kumru ilçemize kazandırılması için iş sahalarının oluşturulması için ve acil bir önlem alınması için gereğinin yapılmasını istiyoruz.
14-PARK BAHÇE VE MEYDAN PROJESİ
Kumruda gerçekten işler acısı bir durum olup park bahçe ve meydanların az oluşu vatandaşları başka yerlere sevk etmektedir.Kumru ilçemiz bu konuda acil bir çalışma başlatıp hayata kavuşmasını acilen istiyoruz.
15-ERİCEK VE DÜZOBA YAYLA TURİZMİ PROJESİ
Yaylalarımıza gereken önemi daha çok verip yayla turizmimizi canlandırmalıyız.Yaylalarımıza eskiden pazar yerleri kurulurdu.Ama şimdi bunu bulmak bile zor oldu ericek veya kaya başına teleferik yapılıp oralara piknik alanları,mesire alanları,spor tesisleri ve eğlence alanları yapılıp hizmete sunulmasını istiyoruz.
16-KAPALI HAYVAN PAZARI PROJESİ
Şuan itibari ile hayvan pazarının şartları çok kötü durumda olup olumsuz yönde etkilemektedir.Bu nedenle kapalı bir hayvan pazarı yapılıp kumruya kazandırılmasını acilen istiyoruz.
17-YAŞLI VE ENGELLİ BAKIM EVİ PROJESİ
Kumruda eksikliğini hissettiğimiz bir sorunda yaşlı ve engelli vatandaşlarımıza sahip çıkacak bir yerin -olmayışıdır.Yaşlı ve engelli bakım evinin acilen kumru ilçesine kazandırılmasını istiyoruz .
18-HAYVAN BARINAKLARI PROJESİ
Kumruda hayvan barınaklarına çok ihtiyaç duyulduğu her halde başı boş ve kumru ilçesinin cadde ve sokaklarını esir alan hayvanlardan anlaşılmaktadır.Çevre ilçelerle ortaklaşa bir hayvan barınağı yapılmasını acilen istiyoruz.
19-ŞEHİR KROKİSİ VE YÖN TABELA PROJESİ
Kumru şehir içinde resmi kurum ve kuruluşların okul,hastane,turizm alanları,mesire alanların,sokak ve caddelerine tabelalar konulup kumruya yön verilmesini ve şehir krokisinin ilçe giriş ve çıkışlarına konulmasına acilen istiyoruz.
20-ELEKTRİK HATLARININ YER ALTINA ALINMASI
Şehir içinde elektrik hatlarının çoğu yer altında olup alınmayan yerlerde bulunmaktadır.Buraların YEDAŞLA ortaklaşa bir çalışma yapılıp elektrik yer altına alınmasını acilen istiyoruz.
21-İŞ YERİ AÇMA RUHSATLARINDA İYİLEŞTİRME
İç yeri açma ruhsatlarında bazı problemler kafaları kurcalamaktadır.Bu problemlerin sözlü olarak konuşulup halledilmesini acilen istiyoruz.
22-TUVALET SIKINTISI PROJESİ
Kumru ilçemizde gerçekten temiz ve düzenli bir şekilde kullanılan bir yeri olmayışıdır.Belirli alanlara tuvaletler yapılıp hizmete acilmasini acilen istiyoruz.
23-YAYA KALDIRIMLARI PROJESİ
MEHMET EVİN No:0546-241-11-75 ….../….../2014
*******************BEKİR AKKAYA ÖZEL ARŞİVİ /SİZ DE GÖNDERİN YAYINLAYALIM... bekirakkaya@yahoo.com----kumruhaber@gmail.com ***Sitemizde yayınlanan yazı, fotoğraf ve dökümanlar başka bir site ya da dergi-gazetede yayınlanacaksa önceden yazılı izin gerektirir. Sitelerimizde yayınlanan diğer döküman veya belgeler , kaynak gösterilmek ve sitesinin ilgili sayfasına link verilmek koşuluyla yeniden yayınlanabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızda yazmak ve paylaşmak isteyeler
kumruhaber@gmail.com bildirebilir...