24 Temmuz 2014

KUMRULU İŞÇİLER LİBYA’DA MAHSUR KALDI

Darbe girişimin yaşandığı ve bu girişimi yapanlarca Türklerin en kısa zamanda ülkeyi terk etmelerinin istenmesi üzerine yoğun çatışmaların yaşandığı Bingazi’de bulunan Türk İşçileri ve Kumrulu İşçiler çalıştıkları şantiyede mahsur kaldı.
            Türk vatandaşlarının bölgeden tahliyesi Bingazi Başkonsolosluğunun koordinasyonunda başlanmasına rağmen şu ana kadar Türk İşçilerine ve Kumrulu işçilere hiçbir yardım ulaşmadı.
Kumrulu işçi  yakınları  “şu anda telefonları ile görüştükleri yakınlarının çaresizlik içersinde şantiyede beklediklerini, hiçbir yere çıkamadıklarını ve hatta telefonda silah seslerin duyulduğunu  resmi makamların acilen yakınlarının kurtarılmasını beklediklerini “ söylüyorlar.
Kumrulu bir işçi yakını ise 03122922……numarayı onlarca kez aradığını  resmi makamların hiçbir bilgi vermediklerini yakınlarının şu anda ölümü beklediklerini” ifade etti.
Yine bir başka işçi yakını ise “+218945313……..numaradan yakınımla görüştüm.  Telefonda silah sesleri geliyor. Türkiye’den devlet büyüklerinden yardım beklediklerini söyleyen Kumrulu işçi yakını 150 işçinin şantiyeden dışarıya çıkamadıklarını, hiçbir yerden yardım gelmediğini çaresizlik içersinde ölümü beklediklerini “ söyledi.

            Kumru ve köylerinden 150 Türkiyeden 250  kadar işçi şu anda Libya’da çatışmanın ortasında Türk Dışişleri Bakanlığı ve Bingazi Türk Başkonsolosluğundan yardım bekliyor. 25.07.2014 –Bekir AKKAYA/ Kumru 

******************************************************************************** bekirakkaya@yahoo.com----kumruhaber@gmail.com ***Sitemizde yayınlanan yazı, fotoğraf ve dokümanlar başka bir site ya da dergi-gazetede yayınlanacaksa önceden yazılı izin gerektirir. Sitelerimizde yayınlanan diğer doküman veya belgeler , kaynak gösterilmek ve sitesinin ilgili sayfasına link verilmek koşuluyla yeniden yayınlanabilir.Bekir AKKAYA ***************************************************************************

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızda yazmak ve paylaşmak isteyeler
kumruhaber@gmail.com bildirebilir...