20 Şubat 2022

Hacı Emin PAYAT Abi'ye Bir Fatiha....(2009'da Vefat Etmişti)

Kumru siyasetinin en tanınmış simalarından ve 1994’ten bu yana aralıksız İl Genel Meclis Üyesi seçilen Hacı Emin Payat’la kısa bir sohbet gerçekleştirdik.
Kumru siyasetinin en hareketli ve herkesin çok yakından tanıdığı Hacı Emin Payat siyasete 1987 yılında Refah Partisi İlçeBaşkanı olarak başlamış. 1950 doğumlu olan Hacı Emin Payat 1980’den sonra altı yıl Kumru İmam Hatip Lisesi Dernek Başkanlığında da bulunarak şimdiki İmam Hatip Lisesinin kurulmasında aktif görev almış ve bugünlere taşıyan fedakâr insanlardan biri.
1991 yılında Refah Partisi İlçe Başkanlığına getirilen Hacı Emin Payat, Refah Partisinin kapatılmasından sonra , Fazilet Partisinden 1994 yılında İl Genel Meclis Üyesi olarak hizmetlerine devam etmiş. Fazilet Partisi’nin kapatılmasından sonrada İl Genel Meclis Üyesi olarak Ak Patiye geçmiş ve bu partide görevini sürdürmüş.
AKP’nin Kumru’da Kurucu Üyesi olan Hacı Emin Payat 2004 yılı seçimlerinde tekrar Ak Parti’den İl Genel Meclis Üyesi olarak seçilmiş. 2002 yılı öncesi ile 2002 sonrası çalışmaları arasında çok farklılıklar olduğunu ifade eden Hacı Emin Payat, 2002’den sonra Kumru’da olduğu gibi tüm ilçelerde büyük hizmetlerin yapıldığını, yasaların ve mevzuatın değişmesi ile İl Genel Meclis Üyelerinin büyük hizmet yapmaya başladığını ifade etti..
Üst üste dördüncü dönem olarak son yapılan 2009 seçimlerinde tekrar Ak Parti’den İl Genel Meclis Üyesi olarak seçilen Hacı Emin Payat, Yeni oluşturulan İl Genel Meclisinde ise beş üyeden oluşan il daimi üyelerden biri olarak görev aldı.
Kumru’nun tüm köy ve mahalle yollarında 1994 yılından bu yana çok fazla katkısı olan Hacı Emin Payat’a KUMRU HABER İNTERNET SİTESİ OLARAK teşekkür ediyoruz. Bekir AKKAYA/KUMRU HABER/KUMRU
Bekir Akkaya'ya gelen Derya Yıldırım'ın Gönderdiği Mesaj ve yorumlar Kumru Haberci Gezetesimde Yayımlanmıştır. İşte O mesajlar...

**********Sitemizde yayınlanan yazı, fotoğraf ve dokümanlar başka bir site ya da dergi-gazetede yayınlanacaksa önceden yazılı izin gerektirir. Sitelerimizde yayınlanan diğer doküman veya belgeler , kaynak gösterilmek ve sitesinin ilgili sayfasına link verilmek koşuluyla yeniden yayınlanabilir.Bekir AKKAYA **********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızda yazmak ve paylaşmak isteyeler
kumruhaber@gmail.com bildirebilir...