16 Ekim 2014

YILMAZ İMANLIK’TAN BİR ESER DAHA: BALLI YUMURTA

         “Bir Gül Diktim Yüreğime Senden”“İkindi Şarkılarını Sana Bıraktım”, “Bir Yürek Dolusu Şiir Adadım Gözlerine” ve “Solmayan Hayâller Ressamı”   isimli kitaplarıyla tanıdığımız Kumrulu  Eğitimci-Şair-Yazar Yılmaz İmanlık, yeni bir hikaye kitabına daha imza attı: Ballı Yumurta.
Daha önce
       Terme Bilgi ve Samsun Olay  Gazetesi  yazarlarından, Terme Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Yılmaz İmanlık’ın  “Ballı Yumurta” isimli hikâye kitabı, Ekim 2014’te Uğur Tuna Yayınları’ndan 160 sayfa olarak çıktı.
        Yazar bu sefer bizi çocukluğumuzun unutulmaz günlerine götürüyor. Hikâyeler Kumrulu her insanın çocukluğundan izler taşıyor.
        Birbirinden ilginç, akıcı, sade, içten, güzel hikâyelerin bulunduğu “Ballı Yumurta” isimli kitabın arka kapağında şu satırlara yer verilmiş:
    “Bu ismi duyduğumuzda hangimiz çocukluğumuzun sihirli günlerine doğru gitmiyoruz ki. Annemiz ya da anneannemizin içine evlât sevgisini katık yaparak hazırladığı ballı yumurta tavasına mis gibi kokan köy ekmeğini büyük bir açgözlülükle bandırırken belki de hayatın da her zaman ballı yumurta kadar tatlı olacağını
düşünüyorduk… Yıllar ve yollar bizi ve acılarımızı büyütmeden önce… Hâlâ ballı yumurtaya ekmek banan zeytin gözlü çocuklar var mıdır sahi?
    Bu kitapta “Solmayan Hayaller Ressamı” isimli ilk hikâye kitabıyla dikkat çeken eğitimci-şair-yazar Yılmaz İmanlık'ın 39 adet hikâyesi yer alıyor. "Ballı Yumurta" isimli bu eser, bal gibi hikâyelerin vagonunda sizi yılların ve yolların ardına çocukluğunuzun damağınızda tat bırakan günlerine götürecek… Yolculuğa hazır mısınız?”

        Biz de Aşağıdamlalı Şehit Zekeriya Yatı İlkokulu olarak, yazarımız Yılmaz İmanlık’ı tebrik ediyor; daha nice güzel eserlere imza atmasını Allah’tan diliyoruz.

**********Sitemizde yayınlanan yazı, fotoğraf ve dokümanlar başka bir site ya da dergi-gazetede yayınlanacaksa önceden yazılı izin gerektirir. Sitelerimizde yayınlanan diğer doküman veya belgeler , kaynak gösterilmek ve sitesinin ilgili sayfasına link verilmek koşuluyla yeniden yayınlanabilir.Bekir AKKAYA **********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızda yazmak ve paylaşmak isteyeler
kumruhaber@gmail.com bildirebilir...