29 Haziran 2018

Seçim Öncesi Kımıldamayanlar, Yazımızın Peşine Düştü / Emrah KAVCI

Daha çok Ordu ve özelde Kumru’da yapılan 24 Haziran seçimlerinden hemen sonra Kumru’da  Ak Parti’nin oy oranındaki %23 gibi bir düşüşün sebeplerini analiz eden  “Havai Fişekle Kuyruğu Dik Tutma Çabası” başlıklı yazım,  tahmin edeceğiniz üzere bazı simsarları oldukça rahatsız etmiştir.
Bu yazıyla ilgili beğeni ve yorum gibi etkileşimde bulunan insanların kimisini direkt, kimisini de dolaylı olarak ilgililerin sevdikleri veya kıramadıkları eş ve dostları kanalıyla arayıp, ulaşıp o beğeni ve yorumları kaldırmasını talep etmişlerdir.
 Ulan! Demezler mi adama; gayeniz sadece partinin ya da ilçemiz Kumru’nun bundan zarar görmesi ise aynı
performansı sizlerden seçim öncesi neden göremedik? Hitap ettiğiniz kitleye, derneklere, sivil toplum kuruluşlarına, adamın adamı vardır düşüncesiyle, eşinize dostunuza, sizleri kıramayacak insanlara, hatırınızın, nazınızın geçtiği seçmene ulaşıp parti için neden bu kadar çalışmadınız?
 Ama ben, sizlerin asıl rahatsız olduğunuz hususu gayet iyi biliyorum. Sizlere göre çıtayı çok yükseltiyorum, uykunuzu kaçırıyorum, vatandaşın beklentilerini, taleplerini, görmek istedikleri tabloyu dile getiriyorum. Aynı zamanda vatandaşın cenazesine katılımı bile partisine göre değerlendiren bir zihniyete fazla insani değerlerle yaklaşıyorum.
 Bana bakın beyler! Daha önce de dile getirdiğim gibi Kumru’muzun her sokağında ayak izim var. Kumru’nun her esnafının çayını içmişliğim var.  En az dört beş mahallesinde ikamet etmişliğim, her köyünde benim için çok değerli dostlarım, sevdiğim aileler var. Teşbihte hata olmazmış, o ilçe benim için mukaddes denilebilecek kadar kıymetli olup her bir ferdi, sakinleri de bir o kadar değerlidir.
 Şayet gayeniz, cidden Kumru ve Kumrulu ise alın size akıl verme ukalalığı ve bir öğüt;
İlçenin iş adamları, patronları, müteahhitleri, İlin siyasileri ve bürokratları çoğu ilçeye nasip olamayacak oranda fazladır. Neden bu sermaye sahipleri ile istişareler edip onlarca insanın istihdam edileceği bir üretim atölyesi kurulumuna vesile olmazsınız?  Neden bürokratlar ve siyasilerin kapısına dayanıp, efendim benim ilçemin işsizlik gibi bir sorunu var, fındıktan başka endüstriyel tarım ürünümüz yok, sakinlerinin gurbete, inşaata çalışmaya gitmekten başka çaresi yok, bu işsizliğe, istihdam sorununa bir çare bulalım demez siniz?
 İçinden akan şırıl şırıl bir deresi var.  Neden birazcık yukarılara bir alabalık tesisi kurmaz, kurulumuna vesile olmaz, hem insanların ailesi ile birlikte kaçıp kafasını dinleyebileceği, hem taze, doğal ekonomik sofralık balığın üretilebileceği, hem de üç beş ihtiyaç sahibi vatandaşımızın orada istihdam edileceği bir tesis kurulmaz?  
Neden tüm Karadeniz’de doğa turizmi patlaması yaşanırken, yaylalara doğallığı ve estetiği bozmayacak zarif tesisler kurulmaz? Numan Hoca gibi bir Turizm Bakanımız varken değerlendirilemez bölgeye eserler kazandırılması sağlanmaz?
Neden Korgan ilçemizin müteşebbis vatandaşı iki tane süt entegre tesisi kurmayı başarmış, sütü işlemiş, ilçesine katma değer sağlamış, bir nebze de olsa iş imkanı sağlamışken Kumru sütünü Korgan ilçemize taşır? Kumrumuza bu tesislerden en az birinin kurulumu için bir vatandaşımız teşfik edilemez?
Bunlar; gerçekleştirilmesi hayal olmayan, fakat aşk isteyen, sevda isteyen, örgütlenebilen, vatandaşın derdiyle dertlenebilen buralara böyle bir dönemde neler kazandırabilirim derdinde olan, uykuları kaçan insanların çok rahat hayata geçirebileceği projeler…
Devam edin efendiler devam edin!
 Vatandaşa tepeden bakmaya, köyünde, kentinde kaç kişi çaresiz, geçim sıkıntısı çekiyor onlardan bir haber olmaya, milleti küstürmeye, kırmaya, dökmeye, bölmeye, partili partisiz ayırmaya, şımarıklığa, ukalalığa, kıskançlığa, kibre, böbürlenmeye, partiyi belirli bir zümreye aitmiş gibi kullanmaya, yan gelip yatmaya, milletin bu serzenişinden ders çıkarmak yerine fitne, fesat çıkarmaya, devam edin devam!
Bu seçimler genel bir seçim olsa da aslında, halkta karşılığı olmayan yerelin de sonu ve bu şekilde gitmeyeceğinin de bir ölçüsüdür.
Tekrar etmekte fayda var. Kumru’da Reis %86 ve Ak Parti %63 oy aldı. Bu aradaki 23 puan nereye gitti?
Emrah KAVCI / 30.06.2018/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ©© Bekir Akkaya Blogspot Copyright 2000 ©© Sitemizde yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. Kaynak göstererek kullanmaya özen gösteriniz. Tüm metin, resim ve içeriğin hakları https://bekirakkaya.blogspot.com.tr/ye aittir. 5846 Sayılı Kanuna rağmen çalınan her türlü içeriğin hukuki ve cezai sorumluluğu çalanın kendilerine aittir. ©

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızda yazmak ve paylaşmak isteyeler
kumruhaber@gmail.com bildirebilir...