17 Temmuz 2018

Eğitimde Başarısızlığı Örtme Çabasının Adı Eğtim Şenliği /Bekir AKKAYA

Günlerdir Kumru’da Liselere Geçiş Sınavında öğrencilerin aldıkları puanları soruyoruz ama hiçbir yetkiliden ses alamadık.
            Veliler çocuklarının hangi puanı aldıklarını biliyorlar. Ancak Kumru Milli Eğitim Müdürlüğü ya da ortaokul idarecileri hiçbir açıklama yapmıyorlar.
             Bugün 18 Temmuz 2018 Çarşamba,
            Şu ana kadar resmi hiçbir açıklama yok.
            Benim paylaşımlarıma uzaklarda fındık bahçesinden bir öğretmen güya bilgi verdi. Dedi ki, : “Açıklama 30 Temmuz” dedi. Oysa 30 Temmuz Yerleştirme sonuçlarının ve boş kontenjanlarının ilanı. Yani, atı alanın Üsküdar’ı geçmesi hali.
            Kimsenin bilmedikleri zannettikleri “Tercih ve
Yerleştirme Kılavuzu”nda durum öyle değil.
            Kılavuzda şöyle yazıyor;
            26 Haziran 2018 tarihinde sınav puanlarının ilanı yazıyor.
            Yerleştirme ise 30 Temmuz.
            Herkesin bildiği (LGS) Liselere Geçiş Sınavı yani diğer adı ile NİTELİKLİ OKULLLARI kazanan öğrenciler hakikaten Kumru’da kaç tane var? Öğrencilerin puanları ne alemde?
            Ya da öğrencilerimiz kaç puan aldılar?
            Ya da şu nitelikli okul denilen Fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje uygulayan eğitim kurumları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına Kumru’da hangi okul kaç öğrenci yerleştirdi/yerleşebilir?
            Sizler puanları ilan edin biz nereye yerleşeceklerini tahmin edebiliriz.
            Şu karışık kuruşuk yüzdelik dilim milim ayaklarına yatmayın. Ondalığı da yüzdeliği de velilerde biliyor. Hangi okulun hangi yüzdelik dilimle öğrenci aldığını hesaplayabiliyoruz. Bizlerinde var siz bilmişler kadar tahsillilerimiz.
            Aldığım kesin bilgiyi sizlerle paylaşıyorum.
            Kumru’da birinci olan öğrenci (0,09) puan almış. Bu öğrencinin önceki yıllarda alınan puan karşılığı 463 imiş.
            En yüksek puanı 500 kabul edersek bu çok düşük bir puan. 0,09 puan alan bir öğrencinin aldığı puan nitelikli bir Fen Lisesi’ni bakalım tutturabilecek mi? Bana göre çok zor.
            Günlerdir KUMRU’DA NİTELİKLİ OKULLARI KAZANAN ÖĞRENCİLERİ YA DA ÖĞRENCİLERİN ALDIKLARI PUANLARI sorduğumuz halde hiçbir kimseden cevap gelmedi.
            Sadece üzerine vazife olmayan ve hep laf olsun torba dolsun sözlerinden tanıdığımız bir öğretmen 30 Temmuz diyor. Hepsi o.
            Oysa Kumru hariç tüm okullar çoktan açıkladılar.
            Rakamlara baktığımızda Ordu’da eğitim tam fiyasko ve Türkiye’nin en altı sıralarında. Kumru’da ise bu oran Ordu’daki ilçeler arasında tam bir dip. Zaten Kumru’da eğitimden çok şenlikler yapılıyor. Uydur uydur şenlik yap. Eğitimi dibe vur. Akıllı öğretmen ve idareciler çocuklarını Kumru’da okutmuyor. Kendileri Kumru’da görev yapsalar da çocuklarını Kumru’da okutmuyorlar. Yani Kumru’daki okulları beğenmiyorlar. Kanuni bir haksa kullanıyorlar zaten.
            Öğretmenlerin sosyal medya hesaplarına baktığınızda eğitim harici her şey var. Sanki Türkiye’yi onlar idare ediyor. Kumru Milli Eğitiminin ise gıkı bile çıkmıyor. Mendil kapmacadan tutun, üfürükten yazar çizerlerin kitaplarını  öğrencilere pazarlıyorlar. Güya çok yazıyorlar ve çok okuyorlar.
            Nitelikli okul kazanan var mı? Ses yok.
            Kumru’da nitelikli okul var mı? Ses yok.
            Göstere göstere gözümüzün içine sokarak yeni açılan Kumru İmam Hatip Lisesi’nin 30 kontenjanını gösteriyorlar. Oraya da dışarının öğrencileri helir büyük ihtimal. Sonuçta yerleştirme puan üstünlüğüne göre yapılyor.  Proğram moroğram devamlarında şenlikler, madalyalar ve plaketler.  “Çevir kazı yanmasın padişah uyanmasın” taktiği.
            Bütün dertleri ve tasaları kendilerini öne çıkarmak. Seyirciye oynamak. Öğrencilere bu sahnede yer yok. Veliler ise söylenilenleri dinlese de pek inandırıcı bulmuyor. Çünkü sözleri dinlenmiyor.
            Öğrencilerinin, öğretmenine ettikleri küfürleri beğenen yitik ve ezik bir milli eğitim öncüleri. Talimatlarla kendilerini ona buna beğendirmeye çalışan “Kumru ayağa kalktı” yalan ve iftira atan nasipsizler.
            Fişlemeleri Baş tacı edip selam duran ve her türlü pervasızlıkları sergileyen iftiraları atabilen lanetlikler.
            Hadi açıklayın!
            Kumru’da nitelikli okul kazanan öğrencileri ve puanlarını açıklayın.
            Puanlar oysa 26 Haziranda açıklandı, ama sizlerde hala ses yok .
Öğrencilerin nereye yerleştiğini zaten 30 Temmuz’da herkes öğrenecek. Siz Fatsa’ya gidiş geliş yapanlar, çocuklarını Fatsa’da orada burada okutan öğretmen ve idareciler şu puanları açıklayın da bizler de bilelim.
            Yoksa “EĞİTİM ŞENLİKLERİNİZ” , “MENDİL KAPMACALARINIZ”, İMZACIK OYUNLARINIZ” MASA VE SANDALYELERİNİZ” DİBE Mİ VURDU?
            Yüzlerce dağıttığınız madalyalar, verdiğiniz plaketlerin sayısının puanlara hiçbir katkısı olmadı mı?  
            Ama artık yeni Türkiye dipte dolaşanları ve kendi işinin dışında iş tutanları eleyecek. Artık bundan sonra oyun ve şenlik devri biraz zor gözüküyor.
            Ben mi “Balkonda kahvemi içip, tiyatro izlemeye devam”
            Bir açıklama gelirse buradan yayınlayacağım.
            Selam ve Saygılar.

            Bekir AKKAYA / 18 Temmuz 2018/KUMRU  
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ©© Bekir Akkaya Blogspot Copyright 2000 ©© Sitemizde yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. Kaynak göstererek kullanmaya özen gösteriniz. Tüm metin, resim ve içeriğin hakları https://bekirakkaya.blogspot.com.tr/ye aittir. 5846 Sayılı Kanuna rağmen çalınan her türlü içeriğin hukuki ve cezai sorumluluğu çalanın kendilerine aittir. ©

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızda yazmak ve paylaşmak isteyeler
kumruhaber@gmail.com bildirebilir...