2 Eylül 2018

Kumru Sevdalısı İsmet Erçal’la Kahve Sohbeti (Yazı ve 37 Fotoğraf)

Kumru’da havalar serin ve bir o kadar güzel. Bu güzel havaların keyfini İsmet Erçal ile birlikte gezerek çıkaralım istedik. Bu amaçla İsmet Erçal’ın arabasına binerek Kumru’nun çevresini hayli dolaştık.
            Son durağımız Erçallar’ın yeni yaptığı ev ve bahçesi oldu. İsmet Erçal’ın yeni yazdığı şiirleri dinlemek ve Erbakan üzerine yazdığı kitap hakkında ayrıntılı bilgi almaktan büyük keyif aldım. Kumru’nun tarihi hakkında yazdığı kapsamlı kitaptan okuduğum bilgilerin dışında ayrıntılı
Kumru tarihi ile ilgili sohbetten hayli istifade ettim.
            Bütün bunların yanında yeni yaptıkları evi ayrıntılı bir şekilde bana gezdirmesi ve son derece modern bu evi yapmalarının amaçlarını aktarması her zaman olduğu gibi Erçalları takir etmeme bir kez daha neden oldu.
           
Kurumsal olarak Erçallar Kumru’da doğup, gelişip büyümesine rağmen şimdilerde Kumru’yu çoktan aşarak artık bir Türkiye markası. İsmet Erçal’dan aldığım kesin bilgiye göre Erçallar Türkiye’de ilk dört yüz firmanın içerisinde. Erçallar büyüdükçe Kumru’ya daha da çok yatırım yapmak arzusundalar.  Bunun gereğini de her alanda yerine getiriyorlar.
            İsmet Erçal ise Erçallar’ın en önemli üyesi olmasına rağmen iş adamlılığının yanında kültür faaliyetlerinin de Kumru’da öncüsü. Yayınlanmış şiir kitaplarının yanında çok ciddi ve araştırma konularına dair de kitapları mevcut. Erçallar’ın tamamı Kumru’yu seviyor. Kumru’yu terk etmemeye ve yatırımlarını sürdürmeye kararlılar. Çocuklarını da buna yönlendiriyorlar. Kumru’yu ve köylerini unutmamaları için özen gösteriyorlar. Köylerindeki bu evi de bu amaçla yenilemişler.
           
Son derece modern Erçallar’ın  yeni evlerini İsmet Erçal’la birlikte gezdik. Cidden hayran kaldım. Evde her şey düşünülmüş. Havuzundan tutun bahçesindeki şelalesine kadar her şey insana huzur veriyor.
            Son derece modern evin bahçesini eve göre küçük ve yol tarafındaki beton duvarı biraz kaba buldum. Dostum İsmet Erçal’a da bunu söyledim. Bahçe ve çevre düzenlemesinin bitirilmemiş olması belki de bende böyle bir kanaat oluşturdu. Ev kadar evden görülen manzarada muhteşem. Kumru ayağınızın altında.
            Büyük ihtimal yakın bir zamanda bitirildiğinde İsmet Erçal’la birlikte bir kahve sohbeti daha yapma fırsatım olur.
            Şimdi sizlere çektiğim Erçallar’ın köydeki evinin ve evden Kumru’nun görüntülerini paylaşmak istiyorum.
            Kumru’dan sevgi ve selamlar.

            Bekir AKKAYA / 03.09.2018 /KUMRU
İŞTE ERÇALLAR'IN YENİ EVİ VE EVDEN KUMRU MANZARALARI







































Fotoğraflar : Bekir AKKAYA
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ©© Bekir Akkaya Blogspot Copyright 2000 ©© Sitemizde yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. Kaynak göstererek kullanmaya özen gösteriniz. Tüm metin, resim ve içeriğin hakları https://bekirakkaya.blogspot.com.tr/ye aittir. 5846 Sayılı Kanuna rağmen çalınan her türlü içeriğin hukuki ve cezai sorumluluğu çalanın kendilerine aittir. ©

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızda yazmak ve paylaşmak isteyeler
kumruhaber@gmail.com bildirebilir...