10 Mayıs 2022

“Bira Reklamlı” Kumru İmam-Hatip Lisesi Futbol Turnuvası (FOTOĞRAFLI) (ARŞİV)

Not: Bu haber 2006 yılında yapılmış ve yayınlanmıştır.
Öğrencileri sosyal kültürel etkinliklerle hayata hazırlamak, verimli geçen bir yılın sonunda sportif faaliyetle öğrencilerin motivasyonunu artırmak, onları olumsuz davranışların sergilendiği ortamlardan uzaklaştırmak, gençlere centilmenlik ve sporcu ruhunu aşılamak, gençlerin birbirleriyle kaynaşarak ortak hedeflerde birleşebilmelerini sağlamak, dünyanın en fazla ilgi duyduğu futbol sporuna ilgilerini artırmak amacıyla  Kumru İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Muammer Öztürk ‘ün organize ettiği ” Halı saha gençlik kupası” adı altında ortaöğretim öğrencileri arasında turnuva düzenlendi.

Sekiz takımın katıldığı turnuvanın final maçı ödül törenine Kumru Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Hocaoğlu, Şube Müdürü Erol Başar, Şube Müdürü Yusuf Ütü, Kumru Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü, Kumru Müftüsü ve Kumru Mal Müdürü ve çok sayıda okul müdürü katıldı.
Törende bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Hocaoğlu “turnuvaların gençlerin bedenen ve zihnen gelişmesinde önemli olduğunu belirtti.” Ödül törene katılan davetlilerle turnuvaya katılan öğrenciler giydikleri formalarla bir hatıra fotoğrafı çektirdi.
Bekir AKKAYA/23.06.2006/KUMRU HABER/KUMRU

Okul Turnuvasında Bira Reklamı/Bekir Akkaya /Arşiv
Not: Bu yazı 2006 yılında yazılmıştır
Daha önceden “ben bilirim mahcubiyeti artırır” demiştik de sonunu getirememiştik. Bunun üzerine bir bilen ” herkes benim gibi müsamahalı davranmaz.” Deyip aba altından soba göstermişti. Eğer sözümüzden alınılıyor ise neden “yapılan işte bir hata mı vardı” diye öz eleştiri yapılmaz da yine “efelenme” yoluna gidilir anlamak mümkün değil.
“Ben bilirim” sözü doğrultusunda danışılmadan ya da olması gerektiği gibi yapılmayan işler sonunda mahcubiyetiniz bir yana kime zarar verildiğini bari hesap etmemek gibi bir lükse kimse sahip değildir. Yapılan işler benim çocuğuma kadar izletilebiliyorsa izleyenin de ya olumlu ya da olumsuz görüş bildirme hakkına sahiptir. İtirazı olanlara elbette ki bizlerin de bir itirazı vardır.
Kendi kendine “gelin-güvey” olmaalışkanlığı olan çok bilmişin biri çekmiş olduğu kareleri bizlere yine “çok bilmiş davranışları” sonucu bizlere göndermeseydi bizim de bir bilgimiz olmayacaktı. Bu tür fotoğrafları nedendir yüzlerce kişiye gönderir ya da böyle bir vazifesi vardır onu biz bilmiyoruz. Ne yazık ki farkında olmadan koskoca bir camiaya zarar verdiğinin bile farkında olmayan çok bilmişler aynı karelerde medyatik olmak için çekilen fotoğraflar ellerine mutlaka ulaşmıştır. Eğer ulaşmadıysa biz kendilerine elbette ulaştırırız. Yine de umursamaz tavır ve davranışlar “biz yaparsak en güzelini yaparız” ve kimseyi umursamayız deniliyorsa ilgili camia kimseyle sınırlı olmayıp, kimsenin de tekelinde değildir.
Neden söz ettiğimizi bilenler anladı da bilmeyenlere ufaktan da olsa bir açıklık getirmek gerekiyordur her halde…
İlköğretim Okulları arasında ilçemizde geçen hafta bir futbol turnuvası düzenlendi. Turnuvada giyilen formalardaki reklam, fotoğrafı görenleri şaşırttı. Bana gelen mesajlardan anladığım kadarıyla ilgili formaların üzerinde “bira” reklamı bulunuyor. Turnuva sorumlusu yani organizatör açıklamasında “Öğrencileri sosyal kültürel etkinliklerle hayata hazırlamak, verimli geçen bir yılın sonunda sportif faaliyetle öğrencilerin motivasyonunu artırmak, onları olumsuz davranışların sergilendiği ortamlardan uzaklaştırmak, gençlere centilmenlik ve sporcu ruhunu aşılamak, gençlerin birbirleriyle kaynaşarak ortak hedeflerde birleşebilmelerini sağlamak, dünyanın en fazla ilgi duyduğu futbol sporuna ilgilerini artırmak amacıyla turnuva düzenlediklerini” ifade ediyor. Açıklama olması gereken bir açıklama ve hiçbir söze gerek yok. Ya formalardaki “bira” reklamı ne oluyor ki…Olumsuz davranışlar içersinde “bira reklamı ya da biraya alışkanlı da var mı?”
Pek fazla bilgim olmasa da turnuva öncesi aşamalarda mutlaka giyilecek formalar da dahil bir çok işlemler yetkilerce gözden geçirilmiştir. Turnuvalarda Bira reklâmının da yapılacağı mutlaka yer almıştır. Mevzuat açısından bir sakınca yoksa bile adını zikretmeyeceğim okul açısından bu durum son derece yanlıştır. Hatırladığım kadarıyla ilgili açıklamayı yapan kişinin “satranç” taşlarının şekline bile itiraz ederek hassasiyeti ortada dururken birden bira reklâmına soyunması pek hayra alamet bir durum değildir. Bu yazıdan sonra ilgililer bu konuda bir açıklama yaparlarsa “bizim hassasiyetlerimiz” noktasında son derece seviniriz. Aksi takdirde elimizde bulunan tüm fotoğrafları okuyucularımızla paylaşmak boynumuzun borcu olsun.
“Bundan bir şey çıkmaz ya” sözleriyle işi basite alma davranışları hatanın olmadığını ve bira reklâmının daha sonraları yine yapılacağı türden bir kanaat oluşturmaktadır. Dolayısıyla bir veli olarak ilgili fotoğrafları ve şikâyetimizi ilgili resmi kurumlara ulaştırma hakkımızın da bulunduğunu burada ifade etmiş olalım.
Bu kadar hatalar içersinde yaşamak ve hata üstüne hata yapmak son zamanlarda alışkanlık haline geldi. Lütfen yetkililer ve asıl sorumlular duyarlı olurlarsa ilçemiz adına faydalı olacaktır. Aksi takdirde vebalden hiç birimizin kurtulması mümkün değildir…
Buluşmak ümidiyle/ Bekir AKKAYA/23/06/2006 /KUMRU HABER


ÖDÜL TÖRENİNDEN FOTOĞRAFLAR VE KUMRUDA O BİRANIN REKLAMI



*********
O BİRANIN DÜNYADA BAZI REKLAMLARI




























SON BİR NOT: UYDURMA YAZI DÜZMECESİ İLE BANA KUMPAS KURUP SÜRGÜN EDENLER BİRA REKCAMCILARINI VE YANCILARINI  HEP ÖDÜLLENDİRDİLER...
TAKDİR SİZLERİN...
BEKİR AKKAYA/21.03.2019/İYAD/KUMRU HABER/KUMRU


****** ©© Bekir Akkaya Blogspot Copyright 1999 ©©****** ---------------------- - Tüm metin, resim ve içeriğin hakları https://bekirakkaya.blogspot.com.tr/ (BEKİR AKKAYA)'ya aittir. 5846 Sayılı Kanuna rağmen çalınan her türlü içeriğin hukuki ve cezai sorumluluğu çalanın kendilerine aittir.-

1 yorum:

  1. Yuhhh olsun. Yazıklar olsun.
    Bekir bey sizi de Allah odullendirecektir. Hiç kuşkunuz olmasın.

    YanıtlaSil

Sayfamızda yazmak ve paylaşmak isteyeler
kumruhaber@gmail.com bildirebilir...