27 Ocak 2008

KUMRU BELEDİYESİ İŞÇİLERLE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALADI

Kumru Belediyesinde çalışan işçiler adına Belediye başkanlığı ve Hizmet iş sendikası arasında iki yıl süreli toplu iş sözleşmesi yapıldı.
Kumru Belediyesinde çalışan 38 işçi bu sözleşmeyle yıllık % 22 oranında maşlarına zam almış oldu.İki yıl boyunca çocuk yardımı,elbise yardımı ve ikramiye olarak işçilerin maaşına yansıyacak olan bu anlaşma ile işçilerin maaşı günün şartlarına göre iyileştirilmiş oldu.
Belediye Başkanı Ticabi Civelek seçildiği günden beri işçi ve memurların maaş dahil tüm sosyal haklarında elinden gelen gayreti göstermiş, bu son anlaşmayla da işçilere hak ettikleri ücreti vermiştir. İlçemiz Belediye Başkanlığı makamında yapılan imza töreninde Milletvekili Eyüp Fatsa,Belediye Başkanı Ticabi Civelek,Belediye Meclis Üyeleri,İl genel meclis Üyesi Hacı Emin Payat ve Hizmet İş Sendikası Trabzon Şube
Başkanı İhsan Bülbül ,Sendika teşkilatlanma uzmanları Mehmet Gıran ve Hasan Salim ve İşyeri işçi temsilcisi Adem Derle ve İşçiler hazır bulundular.
Bu törenin bir diğer özelliği de 2007 yılında hazırlanıp ve yasalaşan kanun gereğince ülke genelinde geçici işçilere kadro verilmesinden dolayı bu 38 işçi de belgeleri tamamlandığından böylece kadroya geçmiş oldular.
İşçilerin Kadroya geçmesi ve Yapılan toplu iş görüşmesi hakkında bir konuşma yapan Milletvekili Eyüp Fatsa;Hükümetimizin bir uygulaması olan kadro olayının gerçekleşmesi ve toplu iş sözleşmesinin işçi arkadaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını dilerim dedi.

Belediye Başkanı Ticabi Civelek'te yaptığı konuşmada kadroya geçen işçilerimizin tüm haklarını eskiden olduğu gibi fazlasıyla ve elimizden geldiğince vereceğiz. Biz bugüne kadar tüm sosyal hakları maaşlarda dahil iyileştirmeye çalıştık. Çalışanlarımıza hayırlı uğurlu olsun diyorum' dedi.-Murat YÜREKLİ*Bekir AKKAYA/KUMRU HABER/KUMRU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızda yazmak ve paylaşmak isteyeler
kumruhaber@gmail.com bildirebilir...