3 Mart 2020

Filistinli Kız Selam Sana /Abdullah Saygı

Not: Bu yazı 2009 yılında yazılmıştır.
Sözde uygarlık sözde medeniyet sevgi hoşgörü ve insan haklarının merhametin bittiği kan ve vahşet   medeniyetinin   hâkim   olduğu   bulutların   bile   artık   kan   kızılı   olduğu   bir   medeniyet kuruluyor, Kuruldu.  İnsanların gözyaşının bittiği   hatta  gözlerden  akan   yaşın  kanlı  olarak  gözyaşının   bittiği   bir coğrafya   bir   insanlık   güruhu   oluştu.   Artık   gözyaşı   akıtacak   insanlar   yerine   bulutların gökyüzünde ağlamaya başladığı bir coğrafya bir medeniyet kuruldu. Evet, Ağlamak Sevmek, Mutluluk diye âcizane değindiğim hislerimi hep yaşadık yaşıyoruz. Ama bu asırda artık
ağlamanın bitip Sevmek ve mutluluk üzerine binalar gelecekler inşa edilir diye düşünür dururuz. Ama yanılıyoruz.
Çünkü daha ağlamak dediğim duyguyu anlamış değiliz. Başkaları   bizi   ağlatmadan   ağlamayı   bilmek   diye   haykırırken   gerçekleri   anlayarak   yaşama geçirmeyi bilemediğimiz için hala içerde kısır döngü iç kavgalarımız devam edip duruyor. İçerde bizler kavgamızı ben yerine biz demeyi öğrendiğimiz gün ülke olarak millet olarak bizleri ağlatacak hiçbir güç karşımıza çıkamayacaktır.
Bakın Irak, Filistin ben yerine biz demeyi hala öğrenememesi sonucu hep başkaları tarafından ağlatılmaya devam ediliyor. Biz demeyi öğrenip ağlatılmadan ağlamayı bildiğimiz öğrendiğimiz gün karşımızda kimse durmayacaktır Âlim ulema olmaya gerek yok. Dünyada Müslüman toplumlara ülkelere bakın. Hep batının uygarlık medeniyet insan hakları ve özgürlükte bir numara olduğunu hatırlayalım. Nasıl mı?
Geçmişe   tarihe   bakın   nasıl   özgürlükler   insan   hakları   medeniyetler   kurulmuş   bizlere   de öğretiyorlar bakın. Vietnam,   Kamboçya,   Azerbaycan,   Türkistan,   Bosna   hersek,   Karabağ,   Somali,   Kıbrıs,B ulgaristan,  Afganistan, ırak ve Filistin. Ne güzel değil mi?
Kendi sömürgesini ilelebet sürdürme ve kendi milliyetinden olamayan tüm varlık âlemini yok etme üzerine beyni programlanmış bir milletten ne beklenebilir. Tarihi bu kadar geri çevirerek yapılan gerçeklerden biri de dünyada adaleti insan hakkının merhametin ne olduğunu hoşgörü imparatorluğunu   ecdadımızla   gören   ve   yaşayan   milletler   şimdilerde   neredeler.   Tarihte yaşadıklarından   hiçbir   şey   almadan   ihtiras   ve   benlik   duyguları   ile   hareket   etmeye   devam ediyorlar.
Bu gün batı batı diye medeniyet adresi sunan ama kan ve vahşet medeniyetinden başka düşünce yaşama geçirilemeyen bir güruh oluştu dünyada. Kendinden başka hiçbir nesneyi düşünmeyen bana dokunmuyor ya bin yaşasın diyen bir güruhta bir tarafta.
Dünya günümüzde işte budur. Medeniyet budur. Sevgiden uzak sevilmeden uzak mutluluktan uzak maneviyattan uzak insan olma ve yaşamanın ne anlama geldiğinden uzak toplumlar güruhu. İşte medeniyet budur.
Günümüz asrında hala ağlayan toplumlar var ama bizlere sıra gelince mi ağlayacağız.
Ey Türk ve Müslüman Ülkeleri! Batı dünyasının para kasası sponsoru Ortadoğu yerini bil. Milletini bil. Kuru şakşakçılık devri bitti bitiyor. Artık ortaya sahneye çıkma zamanı neredesiniz. Ağlayan inleyen topraklar bir gün sizlerinde ağlatılacağını hatırlatmıyor mu sizlere.
Daha dün Karabağ Somali Bosna  özgürlüğün en görkemlisinin yerleştirildiği ırak  sınırsız özgürlükleri göremiyor musunuz? Artık. Bakın demokraside geliyor Irak’a hamide sınırsız. Bu işler sıra ile bu gün Filistin yarın Suriye İran velhasıl Türkiye. Evet.S avaşın ve savaşmanın ne için olacağını iyi bilen, amma velâkin savaşırken bile insanlığın ve insanı   yaşatmanın   gereklerini   bilen   bir   milletin   torunları.   Bizleri de   sınırsız   ve   büyük özgürlüklerin yaşandığı bir ülke haline getirmek isteyenlere birliğini dirliğini ve maneviyatını bilen bir toplum olmamızın bin el bir yumruk olmamızın zamanıdır.
Çanakkale   de   yaralı   Anzak   askerini   taşıyan   Mehmetçiğin   dünyada   insanlığa   verdiği   dersi öğrenmiş bu ruhu taşıyan 72,5 milletin bir yumruk olma günü artık.
Kısır döngü çatışmalardan uzak, ihtiras ve heveslerden uzak kavga ve çıkarlardan uzak koltuk ve siyaset çıkarlarında uzak olma günüdür artık.
Bakın bugün Filistin’e kendi içinde kavgası hala bitmiyor. Şucu bucu diye ikiye bölünmüş kan ve vahşet medeniyetçileri bir yerden içerde kendileri bir yerden vurup duruyor. Vahşileşmiş bir insan güruhu dolaşıyor ortada. Bir olma gününde bile parçalı olunabiliyormuş vay be… Yazık yazık.. İnleyen şu Analara Bacılara Çocuklara. Eyvahlar .Eyvahlar orta doğuya eyvahlar seyreden batı sponsoru tüm milletlere, toplumlara eyvahlar olsun eyvahlar. Gün gelecek özgürlük ve medeniyet demokrasi sizlere de yerleştirilecek. Susmaya devam edin seyirci olarak perde arkasında olmaya devam edin. Size dokunmuyor bin yaşasın.
Küçük bir Filistinli kız  çocuğu televizyon ekranlarında ey duyun beni artık ben Filistinim haykırışı gözümden gitmiyor. Yürekler sızlatıyor. Şarapnel parçalarının minicik bedenlerin kol bacaklarını kopardığı karınlarını deştiği fosforlu bombaların yaktığı yıktığı Ana Baba Gardaş evocağın   söndüğü   kül   olduğu   çocuğun   haykırışları   inletiyor   perdeyi,   dünyayı.  
Gören   Kim. hisseden kim içinde acı duyan kim velhasıl Kim Kim Kim…Tabiî ki bugün sadece Filistinli başka.? Kim   Sorusuna   bakarsan   tüm   dünya   ayakta.B irleşmiş   Milletler   dahi   ayakta   dünyanın   her tarafında savaşa hayır. Bu vahşet durdurulmalı diye herkes konuşuyor ama icrata gelince sonuç sıfır.K an kokuyor dünya artık temizlenmesi için yeni bir kan görmemiş nesil gerek. Olur mu.? Çok Zor.
Çünkü İsrail inandığının gereğini yapıyor. Başkada izahı olamaz bunun. Uyan Ortadoğu uyan, uyan dünya uyan, yaşadığın bu atmosfer yaşadığın bu evren kan kokuyor kan akıyor artık durdurma zamanıdır. Dur deme zamanıdır.
 Bu bir vahşettir.İnsanlık için özgürlük için dinler arası diyalogcular nerdesiniz. Uyanın. Tek bir ALLAH’a dua edenler nerdesiniz.
Hıristiyanlar, Yahudiler, Müslümanlar nerdesiniz. Pasta dilimlerinden kaç parça düşer hesabını mı yapıyorsunuz Filistinli kızın feryadını artıkd uymuyor musunuz?
Sen ağla sen Filistinli kız Zalimleri gözyaşların boğacak Bu karanlık devir geçmez sancısız Güneş senin gözlerinde doğacak. Dünya çocukları için kuşlar gibi uçmayı balıklar gibi yüzmeyi unutturanlar artık insanlığa insan gibi yaşamayı bilenlerin varlığını anlatması gerekir. Bu vahşeti yapanlara insanlığın gereğini hatırlatmak gerekir.
Hadi tüm insanlık hep birlik olalım. Her rüzgâra bir tozH er hayale bir can Her düşe bir umut Bulunabilir.
Ama kolay bulunmayan tek şey dostluktur. Dost olmayı öğrenelim, Öğretelim. Kan kin nefret tohumlarını artık yeşertmeyelim.
Varlık elde edilen zenginliktir. Zengin çok mala sahip olana değil zengin kalbi olana denir. Bunu tüm dünyaya öğretelim. kalb zenginliği olmayan toplumların ne kadar büyük servete sahip olurlarsa olsunlar fakir olduklarını öğretelim. İyi olan ne varsa paylaşılacak dost olmayınca ne anlamı vardır.
Evet, bugün Filistin ağlıyor. Biz onunla beraber ağlayabiliyor muyuz? İnsanlığın ağladığı bir vahşet için biz ağlayabiliyor muyuz? Biz derdine dermen olma yolunda bir şeyler yapabiliyor muyuz?
Kısaca dost olabiliyor muyuz? Evet, Filistinli kız Umarım isteklerine gözlerindeki o bakışa yüzündeki o masumiyete bakınca umarım. Sen İnsanlık onuru için benimle oldun. Sen benimle ağladın. Sen benimle üzüldün. Sen ağam sen Gardaşım sen Bacım sen Anam sen Babam oldun. Dediğini umarım.
Sana selam acı dünyanın masum yüzlü kızı Temiz, Huzurlu, Saygınlığını kazanmış İnsanların insanca yaşayabileceği bir dünya sizinle olması dileğimle.
Selam sanaVesselam.
Abdullah SAYGI/04.02.2009/Karacabey
****** ©© Bekir Akkaya Blogspot Copyright 1999 ©©****** ---------------------- - Tüm metin, resim ve içeriğin hakları https://bekirakkaya.blogspot.com.tr/ (BEKİR AKKAYA)'ya aittir. 5846 Sayılı Kanuna rağmen çalınan her türlü içeriğin hukuki ve cezai sorumluluğu çalanın kendilerine aittir.-

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızda yazmak ve paylaşmak isteyeler
kumruhaber@gmail.com bildirebilir...