21 Şubat 2015

MUSTAFA ÇAYA YENİDEN ADAY

2011 genel seçimlerinde AK Parti’den altıncı sıra milletvekili adayı olan bağımsız denetçi ve mali müşavir Mustafa Çaya, 7 Haziran genel seçimlerinde Ordu’dan milletvekili olabilmek için tekrar AK Parti’den aday adaylık başvurusu yaptı.
Geçtiğimiz seçimlerde Ordu’dan altıncı sıra milletvekili adayı gösterilen Mustafa Çaya, AK Parti İstanbul il başkanı Selim Temurci’ye yapmış olduğu başvuru ile yeniden Ordu milletvekili aday adayı oldu. Yapmış olduğu açıklamada doğduğu günden bu yana Ordu ile bağlarını hiç koparmadığını ifade eden Çaya, hemşehrilerinden destek talebinde bulundu.

“KİM ADAY OLURSA OLSUN KAZANAN ORDU OLACAKTIR!”

2011 seçimlerinden sonra da öncesinde olduğu gibi hemşehrileriyle her daim birlikte olan Çaya, “Güzel şehrimizin büyükşehir olması yönünde bir istisna tanımlandı.
O dönem büyükşehir olabilmemiz için gerekli nüfusa ulaşabilmemiz adına elimizden gelen gayreti gösterdik.
Nihai olarak yapmış olduğumuz çalışmaların sonucunu alarak Ordumuzun büyükşehir olmasına katkıda bulunduk.
Sonrasında gelen yerel seçimlere Enver Yılmaz başkanımız liderliğinde girdik ve tüm ilçelerle birlikte büyükşehir belediyesini alma gururunu hep birlikte yaşadık.” dedi.
Milletvekilliğinin bir bayrak yarışı, bir hizmet yarışı olduğuna inandığını ifade eden Çaya, “Koltuklar gelip geçicidir. Kalıcı olan bizim dostluklarımızdır, arkadaşlıklarımızdır. Yeni Türkiye yolculuğunda ilimize bir nebze olsun katkıda
bulunabilmek adına AK Parti’den milletvekilliği aday adaylık başvurusu yapmış bulunuyorum. Bundan sonraki süreçte bir kardeşiniz olarak kendimi önce Allah’a sonra sizlere emanet ediyorum. 7 Haziran seçimlerinde partimizden kim aday gösterilirse gösterilsin kazanan Ordumuz olacak, kazanan Türkiyemiz olacaktır.” şeklinde konuştu.

HARUN ÇAKIR’A VEFA

Geçtiğimiz seçimlerde AK Parti Ordu’dan beş milletvekili çıkarmış ve AK Parti’nin altıncı sıra adayı olan Mustafa Çaya milletvekili olamamıştı. Önümüzdeki seçimler için yeniden aday adaylık başvurusu yapan Çaya, önceki dönem vekil olduktan kısa bir süre sonra vefat eden Harun Çakır’ı da unutmayarak şunları ifade etti:
“2011 seçimlerinden kısa bir süre sonra hatırlayacağınız üzere vekil olarak seçilen çok değerli dava arkadaşım Harun Çakır bey'in vefatının üzüntüsünü birlikte yaşadık. Kendisini bu vesileyle bir kez daha rahmetle anıyorum.”


MUSTAFA ÇAYA   KİMDİR?

- 1969 yılında Ordu/Kumru’da doğdu.
- 1985-86 yılında Kumru İmam Hatip Lisesi’ni Okul birincisi olarak bitirdi.
- 1985-86 yılında Marmara Üniversitesi İktisat ve İdari Bilimler FakültesiİŞLETME bölümünü kazandı
- 1991 yılında Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Muhasebe – Finansman bölümünden mezun oldu.
- 1992-93 yılında yedek subay olarak vatani görevini tamamladı.
- 1994 yılında ticaret amaçlı yurtdışına çıktı ve özel sektöre 1997 yılına kadar Yatırım danışmanlığı hizmeti verdi.
- Sivil Toplum Kuruluşlarında (Yerel Dernekler) kurucu başkanlık ve yönetim kurulu üyeliği yaptı. Halihazırda ORSİYAD (Ordulu Sanayici ve İşadamları Derneği) da yüksek istişare kurulu üyesidir.
- 2000 yılında İstanbul'da kendi Mali Müşavirlik bürosunu kurdu ve halen müşavirlik hizmeti vermeye devam etmektedir.
- 2011 Seçimlerinde ORDU' dan Ak Parti 6.sıra Milletvekili Adayı oldu.
- 2011 yılı Kasım ayında  İstanbul Mali müşavirler Derneği (Meslekte Birlik Grubu)Başkanı oldu ve 14 Şubat 2015' de görevinden ayrıldı.
- 2013 Haziranın da İstanbul Mali Müşavirler Odası (İSMMMO) seçimlerinde Meslekte Birlik Grubu'nun Başkan adayı olarak ekibi ile birlikte seçimlere katıldı. Yönetim kuruluna 3, Denetim kuruluna 1, Disiplin kuruluna da 1 üye seçilmesini sağladı.
- 2013 Haziranın da İstanbul Mali Müşavirler Odası (İSMMMO)  Yönetim KuruluÜyesi seçildi, 9 Şubat 2015 ' de aday adaylığından dolayı bu görevinden istifa etti.
- 2014 yılında Kamu Gözetimi ve Denetimi (KGK) Kurumundan; Bağımsız Denetçi eğitimlerine katılarak BAĞIMSIZ DENETÇİ oldu.
- Halen TÜRMOB Delegesidir.
 - İngilizce, Arapça ve Rusça bilmektedir.
 - Evli ve 3 çocuk babasıdır.

 Mustafa Çaya'nın Basın Açıklaması.



Değerli Hemşerilerim,
Bildiğiniz üzere 2011 genel seçimlerinde Ordu'muza hizmet etmek amacıyla AK Parti'den milletvekili adayı olmak için başvurmuş ve genel merkezimizin teveccühüyle altıncı sıradan milletvekili adayı gösterilmiştim. Cenab-ı Hak  o dönem bize vekil olmayı nasip etmedi ama; seçim çalışmaları boyunca teşkilatlarımızla ilçe ilçe,mahalle mahalle,köy köy dolaşarak kutlu yürüyüşe katkıda bulunmanın yanında, çok güzel dostluklar, arkadaşlıklar nasip etti. Biz o günden bu yana -öncesinde de olduğu gibi - Ordu ile, Ordulu hemşerilerimiz ile irtibatımızı hiç ama hiç koparmadık.
2011 seçimlerinden kısa bir süre sonra hatırlayacağınız üzere vekil olarak seçilen çok değerli dava arkadaşım Harun Çakır bey'in vefatının üzüntüsünü birlikte yaşadık. Kendisini bu vesileyle bir kez daha rahmetle anıyorum.
Akabinde güzel şehrimizin büyükşehir olması yönünde bir istisna tanımlandı. O dönem büyükşehir olabilmemiz için gerekli nüfusa ulaşabilmemiz adına elimizden gelen gayreti gösterdik. Nihai olarak yapmış olduğumuz çalışmaların sonucunu alarak Ordumuzun büyükşehir olmasına katkıda bulunduk.
Sonrasında gelen yerel seçimlere Sayın Enver Yılmaz Beyin Başkanlığın da girdik ve tüm ilçelerle birlikte büyükşehir belediyesini alma gururunu hep birlikte yaşadık.
Kıymetli Hemşerilerim,
Bugüne kadar birlikte sevindik, birlikte üzüldük. Aynı sofranın etrafında kardeşçe oturduk, aynı tasa birlikte kaşık salladık. Sizlerle olmaktan, sizlere hizmet etmekten keyif duyan bir kardeşiniz olarak , önümüzdeki 7 Haziran seçimlerinde AK Partiden Ordu milletvekilliği için aday adaylık başvurusu yapmış bulunmaktayım. Bu bir bayrak yarışıdır. Bu bir hizmet yarışıdır. Aday Adayı bütün dava arkadaşlarıma çıktıkları bu yolculukta başarılar dilerken Yeryüzü mazlumların umut ışığı olma adına, yeniden bu milletin Medeniyet tahayyülünü gerçekleştirme adına çok büyük başarılara imza atan AK PARTİ kadroları ile birlikte, Yeni Türkiye yolculuğunda Ordumuza, Ordulu hemşerilerimize katkıda bulunabilmeyi arzu ediyorum. Bu vesileyle çıkmış olduğum bu hizmet yolculuğunda kendimi önce Allah’a sonra sizlere emanet ediyorum. Mevlam yar ve yardımcımız olsun.
Mustafa ÇAYA
AK Parti Ordu Milletvekili Aday Adayı

**********Sitemizde yayınlanan yazı, fotoğraf ve dokümanlar başka bir site ya da dergi-gazetede yayınlanacaksa önceden yazılı izin gerektirir. Sitelerimizde yayınlanan diğer doküman veya belgeler , kaynak gösterilmek ve sitesinin ilgili sayfasına link verilmek koşuluyla yeniden yayınlanabilir.Bekir AKKAYA **********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızda yazmak ve paylaşmak isteyeler
kumruhaber@gmail.com bildirebilir...