26 Haziran 2018

Havai Fişekle Kuyruğu Dik Tutma Çabası /Emrah KAVCI

Ak Parti, milletvekili seçimlerinde Türkiye genelinde %5 civarında oy kaybetti. Ordu'da ise %15'ten fazla... Kumru ilçemizde ise %22,27 ki. İlçemiz Kumru'da ise 23  puan hokus pokus yok oldu.
Kendi aralarında reiscilik oynayan, şahsi arkadaşlarıyla yerel yönetimcilik oynayanlar bunda kesin etken oldu.
 Ordu’da 20 belediyenin 20'si de Ak Parti’de  olduğu halde, vatandaş bir şikayet bir istek dile getirdiğinde, bu iş büyükşehirin, bu iş küçük sehirin diye topu birbirine atanlar oldu.
 Niçin Türkiye'de  Ak Parti’ye verilen oy %5’düştü de, Ordu'da neden %15 daha fazla düştü. Bu düşüş Kumru'da nasıl %23 kadar yüksek gerçekleşti?
 Hatta bazı ilçelerde fazlası da var. Aynı insanlar  İlçemiz Kumru’da Erdoğana %86 veriyor da partiye niye %63 veriyorlar?
Mesela,  Kumru’da 2011’de genel seçimlerde %83, 2015 Haziran ayında %73, Kasım ayında %84, 2017 halk oylamasında %86 olan bu oylar  24 Haziran 2018 yani iki gün önce yapılan seçimde
Cumhurbaşkanlığı seçiminde %85.64 olurken, Milletvekili seçiminde Ak Partiye verilen oy oranı %63.37’dir. Aradaki fark %22.27’dir. Kumru’da Reisimize verilen oyla Ak partiye verilen oy arsında %22.27 gibi bir uçurum var ki, bunu kim nereye uçurdu?
 Bu ve buna benzer sorulara doğru cevap verilmezse, sadece Ordu'da değil Türkiye'de de gelecek belediye seçimlerinde çok şey değişir.
Ak Partili seçmenler, başkanlık sisteminde artık sırtlarında kambur taşımak zorunda olmadıklarını öğrendi. Zaman geçtikçe, daha da öğrenecekler. Sadece Ak Partililer değil, bütün seçmenler öğrenecek.
          Okuması bilenlere net bir mesajdır bu seçim. Gelin Birlikte ilçemiz Kumru’yu iki satırla da özet olarak okumaya çalışalım.
İl : Ordu,  İlçesi : Kumru
2011 genel seçimler: %82.1
Haziran 2015 : % 72.4
Kasım 2015 : %84.2
2017 Halk Oylaması : %85.2
24 haziran 2018 Cumhurbaşkanımıza (Başkan) Oylaması:  %85.64
24 haziran 2018 Milletvekili Seçimi (Ak Parti’ye Verilen) :%63.37
Cumhurbaşkanı ile Ak Parti’ye verilen oy arasında  %22.27 gibi bir uçurum var. Bu oylar nereye gitti? Ya da niçin gitti?
Tüm seçmenler her şeyi biliyor. Ve sen hala reiscilik oynuyorsun.
Kalkmışsın yüzde 85 oy aldık diye yalan konuşuyorsun, kutlama yapıyorsun, havai fişek patlatıyorsun.
 Cumhurbaşkanımıza verilen oyları baz alarak bir de Milletin aklıyla dalga geçiyorsun.
             Çocuk mu kandırıyorsunuz kardeşim siz?
 Aldığınız oy ortada % 63.37,  bunu neden söylemiyorsunuz?
 Evet vatandaş Cumhurbaşkanını istiyor 85.64 gibi yüksek bir oranda oy verdi. Ben de tüm hemşerilerimi en kalbi duygularımla kutluyor, tebrik ediyorum. Bunda bir sorun yok.
 Fakat,  bu vatandaş sizi istemiyor, neden anlamıyorsunuz bunu?
Okumasını bilirseniz vatandaş size bir mesaj, anlarsanız bir ders verdi.
Ama siz,  hala daha kuyruğu dik tutma peşindesiniz.
Gitmezsen bir esnafın çayını, çorbasını içmeye, gitmezsen her ay belirli bir köye istişare toplantıları yapmaya, gitmezsen belirli aralıklarla hastaneye eve hasta ziyaretine olacağı bu işte.
           Bulunmazsan milletin davetinde, düğününde, cemiyetinde , eğilmezsen vatandaşa istemez seni bu güzel insanlarımız.
Bakarsan kibir kulelerinden, bir garibanın sofrasına ortak olmak yerine,
sevimsizin birinin kallafi sofrasında oturursan, lüks masalarında hasbihaller edip, kahve yudumlarsan, Reise varana kadar seçmen tokatlar adamı.
           Sosyal medyalarda samimiyetten uzak, beğeni sayılarını sayarsan, renkli fotoğraf çekinmekle  ve görüntü vermekle geçerse günlerin,  gösterişten öteye gidemezsen ders verir ferasetli Kumrulu size.
          Yaylaya çıkıp köylünün yoluna, suyuna bakıp  isli demliğinden bir bardak çayını içmezsen sonuç budur işte.
          Kusura bakmayın kardeşim o % 63 lük oy da sizin değil Cumhurbaşkanımızın emekleridir.
          Açık ve net azıcık gururunuz varsa gereğini yaparsınız.
Tüm Kumrulu büyüklerime ve küçüklerime saygı, sevgi ve selamlarımı sunuyorum.

Emrah KAVCI / 26.06.2018
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ©© Bekir Akkaya Blogspot Copyright 2000 ©© Sitemizde yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. Kaynak göstererek kullanmaya özen gösteriniz. Tüm metin, resim ve içeriğin hakları https://bekirakkaya.blogspot.com.tr/ye aittir. 5846 Sayılı Kanuna rağmen çalınan her türlü içeriğin hukuki ve cezai sorumluluğu çalanın kendilerine aittir. ©

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızda yazmak ve paylaşmak isteyeler
kumruhaber@gmail.com bildirebilir...