Bu içerikler Bekir Akkaya tarafından oluşturulmaktadır .İçeriklerin izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur.

20 Mart 2008

Müftülüğün “Çanakkale Geçilmez” Konferansına Yoğun İlgi

Kumru Müftülüğü organizesinde Çanakkale Zaferinin 93 üncü yıl dönümü nedeniyle Çanakkale şehitlerini anma programları çerçevesinde Kumru Erçallar Kültür Sarayında “Çanakkale Zaferi Ne Anlama Gelir?” konulu bir konferans verildi. Konferansı Aşıkkutlu Eğitim Merkezi Müdürü İhsan Şenocak verdi.

Yaklaşık bin kişinin izlediği konferansı Ordu Müftüsü Veysel Çakı’da izledi. Salonda yer kalmadığı için bir çok Kumru’lunun ayakta izlediği konferansı Kumru Kaymakamı Özgür Körükçü, Kumru Belediye Başkanı Ticabi Civelek, daire amirleri ve çok sayıda Kumrulu vatandaşlarda dinledi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından Kumru Müftüsü Abdullah Pamuklu kürsüye gelerek “Bugün Çanakkale diye bir yerimiz var sa bu, bir milletin imanının ve hiçbir
millete nasip olmayan vatan sevgisinin bir göstergesidir. Bu ruhun ve imanın geçmişten bugüne bu millette olduğunu ve olmaya devam edeceğini” vurguladı.

“1915 yılında yapılan bu savaş sonrası zafere, bugün bile yabancı milletlerin anlam veremediklerini ve o günden bugüne Çanakkale’nin geçilmez olduğu, tüm dünya milletleri tarafından bir daha da geçilemeyecek olduğu kabul edilmiştir. Bu vatan sevgisi ve bu ruh her millete nasip olmaz.” Dedi. Kumru Müftüsü Abdullah Pamuklu daha sonra konferansın konusu ve konuşmacı hakkında bilgi verip davete iştirak edenlere teşekkür etti.

Ordu Müftüsü Veysel Çakı ise “Ordu’ya yeni atandığını, Konferans nedeniyle de olsa ilçelere ilk ziyaretinin Kumru’ya olduğunu ve böyle bir seçkin davetli topluluğu ile birlikte önemli bir konferansı izlemekten son derece mutlu olduğunu.” İfade etti.

Kürsüye davet edilen beş yaşındaki Kevser Arkan, İstiklal Marşı’nın tamamını okuyarak salonda bulunan tüm misafirlerin duygulu anlar yaşamasına neden oldu. Beş yaşındaki Kevser Arkan salonda uzun süre coşkuyla alkışlandı.

Daha sonra Kürsüye gelen Aşıkkutlu Eğitim Merkezi Müdürü konuşmacı İhsan Şenocak salondakileri tüm dinleyicileri etkileyen konuşması ile 1915 yılındaki Çanakkale Savaşlarına götürerek ayrıntılı bilgi sundu.
İhsan Şenocak konuşmasını şöyle sürdürdü. “‘Çanakkale’yi anlatmak kimsenin haddine değildir ve Onu ancak yaşayan insanlar anlayabilir. Çanakkale, bir yönüyle Bedir’e, bir yönüyle de Uhut’a benzemektedir. O gün vatan sevgisi ile dolu askerlerimizin tamamı şehit olacaklarını bildiklerinden kıpır kıpır ve heyecanlıydı. Ve 250 askerimiz vatanı uğruna şehit oldu.

Konuşmacı İhsan Şenocak’ın duygulu ve bir o kadar savaşı yaşar gibi olayları anlatması zaman zaman salondaki yüzlerce insanın ağlamasına neden oldu.
Çanakkale’yi tarihi belgelerle izah eden ihsan Şenocak konuşmasını şöyle sürdürdü. “Savaşın ilk günlerinde batıda bir heves vardı. Nasılsa İstanbul bizim olacak. Ayasofya’yı ayin için hazırlamak gerekir diyorlardı. Genel kanaat bu olmakla beraber saf Anadolu insanı boş durmayıp inancını savaşı kazanmaktan yana tazeliyordu. Çanakkale dünyanın en güçlü donanmasına, en güçlü ordularına karşı milletin ve Mehmetçiğin verdiği kahramanca mücadelenin, vatan müdafaasının adıdır.

"Çanakkale şahadetin bütün renkleriyle göğe yükseldiği yerdir. Çanakkale yoksulluk içerisinde kurtlu peynirle, çürük zeytinlerle dünyanın en kaliteli gıdaları ile beslenen ve en gelişmiş silahlara sahip ordularına karşı mücadele veren vatan evlatlarının kahramanca dirilişidir. Çanakkale'yi anmaktan daha öte Çanakkale'yi anlamak gerekir" dedi.

Konferanstan sonra Kumru ve kumru müftülüğün sosyal ve kültürel faaliyetlerini yerel ve ulusal basında yayınlanması konusundaki gayretlerinden dolayı basın mensuplarına teşekkür belgeleri verildi.Ardından davetlilere yemek ikram edildi.*Bekir AKKAYA/KUMRU HABER/KUMRU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızda yazmak ve paylaşmak isteyeler
kumruhaber@gmail.com bildirebilir...