Bu içerikler Bekir Akkaya tarafından oluşturulmaktadır .İçeriklerin izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur.

22 Haziran 2010

Kumru Ziraat Odası Başkanlığı Takdir Topluyor

Kumru İlçesi’nde ilk kez 1963 yılında kurulan Kumru Ziraat Odası Başkanlığı bugüne kadar küçük ve kiracı olarak tek odalarda hizmet verme gayreti içersinde iken üç ay önce son derece modern düzenlenmiş kendi hizmet binasına taşınarak Kumrulu çiftçilere yönelik hizmet vermeye başladı.Demircili Mahallesi Atatürk Caddesi Özel İdare Müdürlüğü karşısında kendi binasında hizmet vermeyi sürdüren Ziraat Odası Başkanlığı hizmet binası iki kattan oluşmaktadır. Birinci katta çiftçilere yönelik alet ve ekipmanların yanı sıra çiftçilerin her birine ait dolaplar ve satış mağazası bulunmaktadır. İkinci katta ise özellikle çiftcilere yönelik ama Kumru’da her kurum
ve
kuruluşun ihtiyaçlarını ücretsiz olarak kullanabileceği son derece modern 100 kişilik konferans ve toplantı salonu bulunmaktadır.

Hasan Sapak’ın başkanlığını yaptığı Kumru Ziraat Odası genel Sekreterlik görevini Ziraat Mühendisi İbrahim Alaçeri yürütmektedir. Fehmi Gücük ve Ali Bıçakçı’nın memur olarak görev yaptığı odada yönetim kurulu üyeleri de hizmete yönelik çalışmalarını sürdürmektedir.

Kumru Ziraat Odasının yaklaşık dokuz bin (9000) küçük ölçekli üyesi bulunmakta olup ilçede sivil kuruluşların en önemlilerinden biridir. Devletin denetimine tabi tabii olan odanın yönetim durumu ise sivillerden oluşmaktadır.

Çiftçilere yönelik bilgilendirmenin yanında oda görevlilerince
bahçelere gidilerek çiftçilerin istedikleri tesisler oluşturulur. Ürünlerin hastalık tespiti yapılarak gerekli ilaç reçeteleri ücretsiz olarak yazılır. İsteyen çiftcilerin sera kurmalarına yardımcı olunarak meyvelerin budamaları ücretsiz olarak yerine getirilmektedir. Yıllık aidat haricinde yapılan hizmetlerden hiçbir ücret almayan ziraat odası Devlet tarafından %50 hibe destekli çifcilere yönelik makine ve ekipmanları ücretsiz projelerini yaparak hak sahiplerine dağıtımını hiçbir ücret almadan gerçekleştirmektedir. Yine vatandaşa çıkan %50 hibe makinelerden KDV almayarak vatandaşa büyük katkı yapmaktadır.

Çifcilere yönelik satışlardan kesinlikle maliyetten fazla bir ücret talep etmeyen oda 15 liraya alınan her hangi bir ilacı çiftciye 16 liraya vererek çiftçilere yönelik hiçbir kar amacı gütmemektedir. Telefonla da çifcilere yönelik hizmet veren Kumru Ziraat Odası Başkanlığının telefon numarası 0 452 641 26 06 olup her türlü soruda anında cevaplandırılmaktadır.

Dünden bugüne büyük bir açılım yapan Kumru Ziraat Odası son yıllardaki yaptıkları çalışmalarla Kumrulu Çiftçilerin büyük takdirini kazanmaktadır. Bekir Akkaya /Kumru Haber/Kumru /20 Haziran 2010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızda yazmak ve paylaşmak isteyeler
kumruhaber@gmail.com bildirebilir...