30 Ocak 2008

Promosyon İhalesi’ni, Kumru’da Şubesi Bulunmayan Ak Bank Kazandı

Başbakanlığın banka promosyonu genelgesi doğrultusunda Kumru Milli Eğitim Müdürlüğü , Kumru Müftülüğü ve ilçe Emniyet Amirliği tarafında oluşturulan bir komisyon aracılığı ile Fatsa’da şubesi bulunan dokuz bankaya Banka Promosyonu için teklif götürüldü. İhaleye ise Halk Bankası ,İş Bankası ,Garanti Bankası,Fatsa AK Bank Şubesi, ve Kumru Ziraat Bankası yetkilileri katıldı.
Kumru Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Hocaoğlu, Kumru Müftüsü Abdullah Pamuklu, Kumu Eğitim Bir Sendikasının Başkanı Harun Demir ve Kumru Müftülüğü Din Görevlisi Ramazan Yavru’nun yoğun çabaları sonucu 29 Ocak 2008 Salı günü Kumru Öğretmenevi toplantı salonunda beş banka teklif verdi. Oluşturulan komisyon teklifleri titizlikle inceleyerek en uygun teklifi veren Ak Bank’ın Fatsa Şubesi dört yıllığına teklifi kazandı.

15.02.2008 tarihinden 15.03.2012 tarihine kadar Kumru Milli Eğitim Müdürlüğü, Kumru
Müftülüğü ve İlçe Emniyet Amirliği mensupları Ak Bank’tan maaşları alacaklar. Buna karşılık Akbank Kumru’da bulunan Milli Eğitim Mensuplarına 210.000YTL, Kumru Müftülüğü Mensuplarına 75,000YTL ve Kumru Emniyet Mensuplarına 25,000YTL verecek.
Kumru Öğretmenevinde yapılan İhaleye, Kumru Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Hocaoğlu, Kumru Müftüsü Abdullah Pamuklu, Kumru Din Görevlileri Adına Ramazan Yavru ve Kumru Eğitim Bir Şube Başkanı Harun Demir katıldı.

İhaleyi kazanan Fatsa Akbank Şubesi, Kumru’ya bir tane bankamatik kurmayı taahhüt etti. Yapılan sözleşmede oluşturulan diğer şartlar şöyle. Bu sözleşme ilgili kurumlarla dört yıllığına yapılmıştır. Ak Bank’la yapılan bu sözleşme doğrultusunda aşağıdaki şartları da beraberinde yerine getirecektir. Kumru’ya uygun bir ATM kurulacaktır. Üyelerin almış olduğu bankamatik kredi kartından aidat ya da diğer kesintiler kesilmeyecektir. Promosyon dahilindeki memurlar, maaşlarının %60’ı oranında avans kredi çekebilecek ve faiz oranı da banka çalışanlarıyla aynı olacak. Yani %5 oranından düşük olacaktır. Sözleşme dört yıllığına olacak. Yapılacak havalelerden komisyon ücreti alınmayacak. Bu sözleşmenin şartlarından yararlanan her personel alış- veriş yapsın ya da yapmasın kredi kartı olmak zorunda olacak.
Kumru’da şubesi bulunmayan Ak Bank’ın bu ihaleyi kazanması dikkat çekerken, Kumru’da Ziraat Bankası şubesinin dışında başka bir banka şubesi şimdilik bulunmuyor. Önceki yıllarda Kumru Halk Bankası Şubesi mevcutken şube kapatılmıştı. Önümüzdeki günlerde başka banka şubelerinin de açılacağı konuşuluyor. *Bekir AKKAYA/KUMRU HABER/KUMRU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızda yazmak ve paylaşmak isteyeler
kumruhaber@gmail.com bildirebilir...