17 Ağustos 2008

Kaymakam Cübbeyi Yasakladı


Bodrum'da "sarık tehlikesi"!!



BODRUM Kaymakam'ı sarık ile namaza yasak getirdi

Bodrum Kaymakamı Abdullah Kalkan, camide cübbe ve sarıkla namaz kılmayı yasakladı. Vatandaşlar ise kaymakama tepkili.


Muğla Bodrum’da camide cübbe ve sarıkla namaz kılmak, Kaymakam’ın talimatı ile yasaklandı.




İlçe Kaymakamı Abdullah Kalkan, Merkez Camii’nde namaza gelen birkaç vatandaşın sakallı ve sarıklı olduğunu görünce, İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit’e talimat vererek cübbe ve sarıkla camiye gelinmesini uygun görmediğini, bu durumun engellenmesini istedi.


20 yıldır Bodrum’da yaşayan ve esnaflık yapan Yusuf Bozdağ, cüppe ve sarıkla namaza gittiği için uyarı alan ve bu şekilde camiye gelmemesi istenen Bodrum sakinlerinden sadece birisi. 20 yıldır ailesi ile birlikte Bodrum’da yaşayan Yusuf Bozdağ, cami yanında dükkanının olduğunu, son üç haftadır sarık ve cübbe ile namaza geldiği için Kaymakam’dan baskı gördüğünü söyledi.


Bozdağ, “Bodrum Kaymakamı, Müftü Bey’e, bizimle konuşup ‘Cübbe giyen genç cemaat cübbelerini çıkarıp, sakallarını kesip camiye gelsinler. Aksi halde onları Merkez Camii’nde görmek istemiyorum’ demiş. Müftü Bey de bizimle konuştu. Sünneti yaşamak istiyorum fakat cübbe giyen cami cemaatinin iş yerlerine polis gelip ifade alıyor.

Kaymakam haksız bir şekilde bizi sindirmeye çalışıyor. Eskiden namazdan sonra Kur’an okurduk. Şimdi namazdan sonra cami kapatılıyor. Baskılar üzerine Kaymakam Bey’in makamına kadar giderek kendisiyle görüşmek istedik, fakat bizi kabul etmedi.

Karşısına alıp konuşmaya bile tenezzül etmedi. Hâlbuki Kaymakam Bey aynı caminin kapısının önündeki dövmecileri görmezden geliyor. Bu dövmeciler, kadınların açık saçık vücutlarına ulu orta yerde dövme yapıyorlar. Ortaya gayet nahoş görüntüler çıkıyor. Onlara hiç müdahale eden olmuyor” şeklinde konuştu.

Bodrum Müftüsü Mehmet Yiğit, cübbe ve sarıkla namaz kılıp daha sonra cübbe ve sarıklarını camide bırakan bazı esnafların uyarıldığını doğrularken, Merkez Camii önünde dövmecilerin yol açtığı nahoş görüntüleri de teyit etti. Mağdur cemaatle konuşmayan Kaymakam Abdullah Kalkan ise sorularımızı cevaplandırmaktan kaçındı.
*********
HABER : http://www.habervakti.com/detay.asp?id=53723&kat=Dosya#

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızda yazmak ve paylaşmak isteyeler
kumruhaber@gmail.com bildirebilir...