26 Kasım 2016

Tek Kelime İle Kumpasa Yazıklar Olsun!/Ekrem Saygı

Geç saatte eve geldim. Bilgisayarı mı açıp sayfaları karıştırırken; İlçemin Belediyesinin Resmi sayfasında çirkince ve edepsizce yazılmış kınama yazısı ve buna bağlı olarak ilgiliye yapılan küfürler ve aşağılayıcı sözler!!!
"Halkın seçtiğini küçümseme hastalığında olanları, Halkın karşısına çıkmaya davet ediyoruz..." diyor, halkın seçtiği adam...
Bu acayip cümleler; bende bir düello'yu çağrıştırdı. Hem güldüm ve hem de üzüldüm bu nedenle başlığı değiştirerek "DÜELLO" koymanın yerinde olacağını düşündüm. Hadi kolay gelsin, kim öle kim kala...
.........................................................................................
Üzülerek ifade ifade edeyim ki; bu şahsa indirgenmiş kınama yazısı bu vesile ile, ilgiliye yapılan küfürler ve aşağılayıcı sözler hiç mi hiç yakışmadı!!! Makamlar hiç kimsenin babasının malı değildir. Uzakta olsam da bir yanım memleketimdir ve her köşesinde ayak izlerim mevcuttur... Eğer kısmet olursa; tabi ki zaman gösterecek, kızımın mezuniyetinden sonra döneceğim.
Hakikaten hiddetlendim. Ben de üzerime düşeni yapmak adına iki satır olsun yazmaya karar verdim. Takdir sizlerin...
Aslın da nereden başlayacağımı da bilemiyorum. Hitaben şöyle sıralayayım acizane cümleleri mi.
Başkan!!! Siz hiç ezilirken ağlayanların hayatlarını, kendi hayatınızdan daha değerli gördünüz mü? Siz hiç kendi hayatınızı başkalarının önüne siper yaptınız mı? Yaşamadan ölenlerin hayatlarını, kendi hayatınızdan daha değerli gördüğünüz anlar oldu mu hiç? Siz hiç benim hayatım, onların hayatına feda olsun dediniz mi? Sizin elinize hiç çamur bulaştı mı? Kanla doldu mu avuç içleriniz? Siz; hiç çile nedir, Istırap nedir, sıkıntı nedir, hastalık nedir bilir misiniz? Siz basamakları tırmanırken dizleriniz gıcırdadı mı hiç? Yoksa siz; hiç emek çekmeden mi geldiniz o makamlara? Eğer böyle ise
yaptığınız hiçbir işin anlamı yoktur. Makamın verdiği güçle, karanlığa bakarak, aydınlığa çıkabileceğinizi mi düşünüyorsunuz yoksa? O makamlardan ne insanlar geçti bir düşünün, Nice insanlar gördü o koltuklar!!! Takip ettiğim kadarıyla, siz ve sizden önceki hariç hiç kimse sokağa düşürmemişti o koltukları. Prestiji bozulmamıştı o makamın. Yanlış da olsa o makamı şahıslara indirgememişlerdi. Dünden bu güne ne değişti ki... Maddi olarak çok şeyler kazanabilirsiniz. Fakat!!! o, sokakları altınla cilalasanız ve insanlara karşı ön kabulleriniz olduğu müddetçe hiçbir şey yapmış sayılmayacaksınız ve yüzünüz yerde gideceksiniz.
Başakan!!! Gördüğüm kadarıyla kafayı bozmuşsunuz. İçinizde güce dayalı bir yabancılaşma mevcut gibi... Bu da size bir şey kazandırmayacaktır. Bilin ki kaybedeceksiniz. Bundan emin olabilirsiniz. Güce dayalı insanlık dışı tutkularınızdan, ön kabüllerinizden, dışarıda sizin adınıza ve sizi sahiplenircesine, sizi savunma adına köfreden soytarılarınız; bir gün gelecek size de küfredecekler bilesiniz!!!
Başkan!!! Bel ki de siz; hizmet aşkı diye gelecek beklentileri içinde olan ve önünde güzel mevsimler bekleyen bedavacılardansınız, Yok öyle yama!!! Fakat şunu bilmiş olunuz ki, bazı insanlar için mevsimler bitmiştir. Onlar için yaz da, kış da aynıdır, farketmez. Yani onların hayattan bir beklentileri yoktur. Onlar üzerlerine düşeni lakıyla yapmışlardır. Onlara ancak saygı duyulur. Yani demem o ki; sizler ebelerken, anneniz altınızı değiştiriken; onlar sizin yaptıklarınızdan çok ama çok daha fazlasını memleketi için yapmışlardır.
Başkan!!! Bir hayatı seçerken, diğer hayatı kaybeder insan. Makam dan ve koltuktan aldığınız enerji sizin hayatınızı değiştirmiş gibi... sizi azda olsa tanıyorum. Sessiz sakin efendi bir yürüyüşünüz vardı... Demek ki bu günlere hazırlık yapıyormuşsunuz. çünkü siz böyle değildiniz. Bu kadar mı metamorfizm’e uğrar bir insan. Nedir o internet sayfaları, sayeniz de ilgili kişiye edilen köfürler ve aşağılayıcı sözler!!! Orası benim de memleketim, ilgili kişi de hem akrabam ve ham de dostum. Bu olaya kayıtsız kalamazdım Ben o memlekette, arkalarında yığınla kalabalıklar olan çok insanlar tanıdım. Hepside geldikleri yoldan gerisin geri yürüdüler.
Başkan!!! simdi soruyorum size...? Kimdir o; size sahip çıkma adına köfreden, ahlak ve namus düşkünleri(!) Şunu bilmeniz gerekir ki; eğer biri karşınıza geçip ahlaktan, namustan, edepten dem vuruyorsa, bilin ki namussuzdur... O küfür ve aşağılayıcı sözler söyleyenler de aynı kategoridedir. Siz dilsizler korusuna beste yapıp, şarkılar ezberlettiriyorsunuz, onlar da sizin bestelerinizi koro halinde eğrisine doğrusuna bakmadan İlgili yerlere aktarıyorlar ve buna sebep olan sizlersiniz!!!
Başkan!!! Hamlet’ i okudunuz mu bilmem... belki de okumadınız. Hani; “Var olmak mı, yok olmak mı... İşte bütün sorun bu...” diyor ya Hamlet “Var olmaktan” yaşamayı, “Yok olmaktan” ise ölmeyi anlıyordu.Hayatın dertlerine sıkıntılarına karşı, Hamlet’ in bulduğu çözüm buydu.
Başkan!!! Anladığım kadarıyla siz var olma mücadelesi içindesiniz. İçinizde ne memleket aşkı, ne de hizmet aşkı mevcut. Önünüzde hayalini kurduğunuz çiçekli saksılar, çiçekli bahçeler... ve kalın koltukları olan makamlar var!!! Fakat şunu belirteyim ki, çoğu sizin gibi düşünenler çiçekli saksılara, çiçekli bahçelere sahip oldular!!! fakat hepsinin saksılarında çiçekleri soldu, ve o kalın koltuklarda şimdi başkaları oturuyor... Bir gün gelecek sizde enerjisinden dopinglendiğiniz o koltuktan kalkacak ve geldiğiniz aynı yoldan geri döneceksiniz.
Başkan!!! Siz yaşatmaya mı çalışıyorsunuz, yoksa öldürmeye mi? Siz zorbaları salmışsınız sokağa, insanı anlamak, yaşatmak yerine öldürmeye çalışıyorsunuz, aşağılamaya çalışıyorsunuz. Bütün bu hareketleri yaparken o makamı kirlettiğinizi unutmayınız!!! ÖN KABÜLLERİ OLMADAN, BÜTÜN İŞLERİNİ DİYALOGLA SÜRDÜRMEYE ÇALIŞAN VE DÜŞÜNEBİLEN İNSANLARA SELAMLARIMI SUNUYORUM...
Ekrem SAYGI
25.11.2016 Manisa
..................................................
BELEDİYE' NİN RESMİ SAYFASINDA YAYINLANAN KINAMA YAZISI AYNEN AŞAĞIDADIR
.....................................................
YILIN ÖĞRETMENİNİ'' KINIYORUZ
Öğretmenler gününde bu paylaşımı yapan Bekir Akkaya.
Paylaşımı sansürleyerek yapmak zorunda kaldık.
Bu öğretmen hem de 24 Kasım öğretmenler günün de yılın öğretmeni ödülünü almış. İlçe Kaymakamının elinden. Kim bilir bu ve benzeri meziyetleri içindir. Bazen düşünüyoruz gerçek mi bunlar diye, toplum olup bitenleri neden sadece izliyor diye…
Neden bu adamlara bir tepki verilmiyor. Hiçbir zaman yapılmayan hizmetlerin yapıldığı bu dönemde Belediye Başkanımızla uğraşma cesaretini bu adamlar nereden alıyorlar. Sadece izleyenlerin Belediyemize tavsiyesi, bırakın açıklama yapmayın.
…ürür kervan yürür…Muhatap almayın diyenler haklı aslında, bunların muhatap alınacak bi tarafları yok. Ama anlaşılan o ki artık cami duvarına işemeye başladılar.
Şimdi gelelim öğretemeyen, bu zatın paylaşımına.
Konunun belediyemiz ile ne alakası var diyenlere açıklayalım;
Öğretemeyenin yazdığı mesaj meselesi kuvvetle muhtemel, aksini bildirmediği sürece bizim mesaj sistemimizden, Başbakan Yardımcımız Numan Beyin gelişi sonrası teşekkür maksatlı gönderilen ve yapılan hata ile tekrarlanan mesajlar.
Adamcık kavramına olan takıntısı da kuvvetle muhtemel İlçe Milli Eğitim Müdürüne bu ve bunun gibi adamlar sosyal medya açıklamalarına dikkat etsin yönünde Başkanlığımızın uyarısı kaynaklıdır.
Ayrıca ilgili şahsın Fizme Mahallesinde açılan yol için giden 2 metre toprak hırsı, bu tür yakışıksız açıklamalara neden oluyor diye düşünüyoruz. Sinek küçüktür ama mide bulandırır. Adamlık dersi vermeye çalışanlar önce kendileri aynaya bakmalıdır.
Halkın seçtiğini küçümseme hastalığında olanları, Halkın karşısına çıkmaya davet ediyoruz.
Paylaşılan yazılardan da anlaşılacağı üzere 3 ay aynı konuyu paylaşan kişiler psikolojik olarak ta takip edilmelidir, nihayetinde çocuklarımızı emanet ediyoruz.
Had hudut bilmeyen zihniyeti ve bunlara fırsat verenleri kınıyoruz.
..................................................
DÜŞÜNCESİZCE VE EDEPSİZCE KENDİ SURETLERİNİN YANSIMASINI BAŞKA SURETLERDE ARAYAN İNSANLARIN AŞAĞILIK MESAJLARI... TAKDİR SİZİN...
...................................................
Uğur Sapak: it ürür kervan yürür sn.sayfa yöneticisi bu gibi insancıkları gaileye almaya gerek yok.
başkanhatipoğluyanlızdeğildir
Bindörtyüzelliüç Kumru: bu tip insanlara verilecek en kısa cevap, Allah Büyüktür.
Hamza İnç: Bir öğretmene verilebilecek en güzel cevabı vermişsiniz kendisi öğretmeyen olduğu için kimsenin kendisinden bir beklentisi olmamalı muhatap alınmamalı BaşkanHatipoğluYanlızDeğildir
Emre Yılmaz: Bunu Yapan Bir Öğretmen mi ? Bu adam bildiğin sapık ! Belediye Başkanını bu şahıs olarak gösteriyor anladığım kadadarıyla.. Birde web sauyfası açmış.! Allah korusun çocuklarımızı böyle öğretmenlerde okumasın. Devlet bunları tesbit etmesi gerekiyor. Bu gibi şahışlara Dinimizin örf ve adetlerine göre ceza verilmesi lazım. Birde şunu söylemeden geçemiyeceğim.. Bu öğretmenler ndn böyle ? Dün Öğretmenler Günümüzü Kutladık ve bugün bu haber. Allah ıslah eylesin. Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Allah Yardımcımız Olsun.
Bindörtyüzelliüç Kumru: güzelim ilçemizde son yıllarda yapılanlar, yapılmaya çalışılanlar ortada. buna rağmen bu işlerin başarılmasında emeği olanlara, sataşmak karalamaya çalışmak, hangi aklın ve zihniyetin ürünüdür anlamakta güçlük çekiyor insan.
itimci ve haberci olarak bu denli hatsiz ve çirkin paylaşım yapan ve halkın seçmiş olduğu bir başkana bu şekilde benzetme yapan bir zihniyeti şiddetle kiniyoruz
Bindörtyüzelliüç Kumru: kimse kumruya ve kumruyu bir adım daha ileriye götürmeye çalışanlara çamur atmasın. kendinize yazık ettiğiniz size kalsın. kumruya kumruluya yazık etmeyin.
Yusuf Dikme: Gönül kapısı herkese açılır mı, iki laf eden adam sayılır mı? Bakma insan oğlunun uyruğuna, tanıyamazsın basmadıkça kuyruğuna.
Bunlardan vatana millete Hayır gelmez
Enes Bakilan: Bir it uluyor ince ince bu kumrunun haline nice böyle itler var ise gerisini siz düşüne durun hele. Adam sandık eşşe sırtımıza.............. Bu kişilik yoksunu adamcık yıllardır sözüm ona haberci. Fazla değil 1 2 hafta önce #herkezhaberciolamaz diye biz bağırırken birileri haberci savunuyordu nerdesiniz sizin bizim çocuklarımızın öğretmeni oluyor bu şahıs Milli Eğitim Bakanlığı ne Bimere suç duyurusunda bulunacağım. Bu adam bir daha görev alamayacak kumruda siz velilere de sesleniyorum siz çocuğunuzu bu adamcığamı teslim edeceksiniz. Bekir AKKAYA bunun affedilir bir yanı yok açıklamayı fetoculardan sonra cinsiyet yoksunu sapık hocalar diye temizletmek lazım sizi Yazıklar Olsun.
Aytekin Teber: Okumakla adam olunmazmış bunu anladım ben
ilen yapar, az bilen akıl verir, bilmeyen eleştirir, yapamayan çamur atar... #herkezhaberciolamaz #BaşkanHatipoğluYalnızDeğildir
Şahin Sapak: yazıklar olsun bir eğitimci böyle bir çirkin paylaşım yaptından dolayı kınıyoruz yazıklar olsun
Rahim Sim: Bu halkın seçtiğini içine sindiremeyen kişi ve kişiler ne yüzle halkın karşısına çıkar halkın çoğunluğunu cahil göreceksin geleceksin o cahil dediğin halktan seni secmelerini isteyeceksin yüzsüzsün belli... peki adama sormazlarmi arkadaş cahili kandırmak ikna etmek kolay olur sende hicmi akıl yok bu cahil dediğin insanları kandiramiyorsun demezlermi adama sen cahilden de cahilsin herkes seçilmiş kişilere halkın iradesi deyip saygı duymak zorundadır beğenmezsen eleştirirsin hakaret edemezsin ettirmezler onu o makama taşıyanlar sahip çıkmasınida bilir.
Aytekin Teber: Evet öğretmenler bizlerin başımızın tacı ama böyle ibnelerin ihracı şart kimse Bakanımız sahipsiz sanmasın tüm kumru halkı başkanına sahip çıkıyor böyle ibnelere gereken dersi hep birlikte verelim
haydi haydi kumru başkanına sahip çıkmaya devam
Belediye baskanimiza yapilan saygısızlığı kiniyoruz.
Yasin Köse: ÖLÜMDEN KORKMAYAN
BİR MİLLETİ DURDURACAK
HİÇBİR GÜÇ YOKTUR!...Daha Fazlasını Gör
İbrahim Bice: #BaşkanHatipoğluYanlızDeğildir # Böyle bir eğitimciyi ve haberciyi yaptığı paylaşımından dolayı kınıyoruz.
Hayriye Dizmek: Hatipoglu bu yolda yanlız değildir bazı basiretsiz cakallara harcatmayiz.
Murat Işık:Allah ıslah etsin
Belen Ticaret Selman Belen: #BaşkanHatipoğluYanlızDeğildir # Böyle edepsizce çirkince bir hareketde bulunan insan müsveddesi mahluk. Önce haddini bilmeli. Öğretmen olmuş ama adam olamamis...bunun gibi insanlar mı eğitimci, , begenmeye bilirsin sevmezsin hizmetleri seni mutlu etmeyebilir ama .kimse başkanımıza hakaret edemez..ettirmeyiz biz nasıl o makama tasidiysak sahibde çıkarız...
Engin Cebeci Turanoğlu: Şeref yoksunu Ahlaksız namussuzlar saldırır olmuş. İt bunlar ürümekten başka bişi yapmazlar biz seferimize devam edelim zaferimiz Allahtandır
erat Zavalsız: Bir tarafta Yol yapmak isteyen hizmet etmek isteyen bir adam var. Diğer tarafta da yol için bir karış yer vermeyen madamcıklar var. Aldırma Günan Murat Hatipoğlu Başkan hizmete devam. Her dönem böyle diplomalı ödüllü cahiller olur.
Kenan Batu: Ne mesajmiş arkadaş ya insanlara değer gösterdiğini ifade eden dört adet teşekkür mesajı ne varki yalnış olan burda bana ve benim gibi birçok kişiye ufak bi aksilikle giden dört mesaj sen bir eğitimci olarak ne anladın bu mesajlarda n anlamadım inan seni anlayacak bir pisikolok ta yoktur ne küfür ne hakaret var neye bu cahilce öfke biz nasıl böyle bir kişilik yoksunu kendisini eğitimci diye kandıran şahsa evlatlarımızı emanet ediyoruz gerçekten bu konuyuda iki kez düşünmeliyiz göz ardı etmemeliyiz kınamak bile az gelir böyle öğretemeyen şahsa BAŞKANHATİPOĞLUYALNIZDEĞİLDİR
Kumru Belediyesi
Kumru Belediyesi : Karşılaştığımız duruma verdiğiniz destekleriniz için teşekkürler. Yorumlarımız hakaret içermesin.
Halis Teber: Başkan'ımıza yapılan bu şerefsizliği kınıyoruz bu aynı Zaman'da kumru halkına yapılan hakarettir seçtiğimiz Başkan'a sahip çıkmak bizim borcumuzdur
Samet Girmeç: Arkadaşlar buraya yazmak ile elinize ne geçecek
Nasıl olurda kumru da böyle insanları barindirirsiniz
Kumru'nun namusu serefi nerde
Allah aşkına sizin evlatlariniz yokmu
Eşiniz kariniz yokmu
Hadi gelsin o sapık burada olsun bakın neler oluyor
Birde egitimciymis bu kişi hergün sizin cocuklarnizla birlikte
Ve hala orda ..
Size de söyleyecek söz bulamıyorum
Samet Girmeç: Ben gelirim arkadaş kumru ya gerekirse
Bu kadar mi basiretsiz
Ordu MUZUN en guzel yeri
Nasıl sokaklsinizda dolaşabilir bu şahıs
1 taneniz çıkıp birşey demiyormu
Çıplak resimler paylaşan eğitimci olurmu

**********Sitemizde yayınlanan yazı, fotoğraf ve dokümanlar başka bir site ya da dergi-gazetede yayınlanacaksa önceden yazılı izin gerektirir. Sitelerimizde yayınlanan diğer doküman veya belgeler , kaynak gösterilmek ve sitesinin ilgili sayfasına link verilmek koşuluyla yeniden yayınlanabilir.Bekir AKKAYA/2000 **********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızda yazmak ve paylaşmak isteyeler
kumruhaber@gmail.com bildirebilir...