15 Eylül 2018

Üsküdar'da Nefis Bir Mekan Çalı Kahvesi (Yazı ve Fotoğraf)

           
Anadolu’dan İstanbul’a giderek başarılı bir şekilde Üniversite eğitimini tamamlayan ve İstanbul’da ikamet eden gençler “Yaşadıkları olumsuzlukları kimse yaşamasın” amaçlı Altunizade’de “ÇALI KAHVESİ” adında bir kafehizmete açtı.
         Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesine 100 metre mesafede açılan ÇALI KAHVESİ yöneticilerinden Mehmet Akif AKKAYA açtıkları Kahve açılış fikrini şöyle açıkladı.
         “Biz Üniversitenin değişik bölümlerinden birkaç yıl önce mezun olduk. Şimdi ise artık İstanbul’da yaşıyoruz. Üniversiteyi bitirdikten sonra arkadaşlarla bizim dostluklarımız devam ediyor.
Ancak evlerimizin dışında bir araya geldiğimizde oturacak bize göre pek yer bulmakta güçlük çekiyoruz.  İstanbul’da çok sayıda kafe türü sayısız mekân var. Öğrencilik yıllarımızda ve şimdi bile hem çayını yudumlayacak ve kitabını okuyacak bir mekan bulunsa da bunların yanında gidip aynı yerde ders çalışıp isteyen öte odada aynı kafenin içerisinde namaz kılmak gerçekten zor.
         İşte biz birkaç arkadaş önce kendimizin oturup dinleneceği kahve ve
çayını içeceği, gerektiğinde kahvaltı türü dahil karnını doyuracağı bir mekan düşündük. Sonra bu düşüncemizi genişleterek mekânı büyütüp bizim yaşadıklarımızı Anadolu’dan gelen Üniversiteli arkadaşlarımız yaşamasın diye kendimizin de oturup dinlendiği, sohbet ettiği, birlikte kitap okuyabileceği bir mekan oluşturduk. Adını da ÇALI KAHVESİ koyduk.”
         Mehmet Akif Akkaya açtıkları ÇALI KAHVESİ ile ilgili;
         “Kafemiz iki kat ve açık alanı da var. Üniversite öğrencilerinin ders çalışabilecekleri odalarımız da mevcut. Üniversiteli arkadaşlarımız toplu olarak toplantı da yapabilirler, derste çalışabilirler. Resmi ve özel kurumlara da aynı yönden hizmet veriyoruz. Ancak bunun için 0 505 017 27 10 telefonla önceden randevu
almaları gerekiyor. Ramazan ayında da toplu iftarlar açtırıyoruz. Ücretlendirmeyi maliyetine yapmaya çalışıyoruz.  Kar amaçlı bir düşüncemiz yoktur. Kendimizde buradan hizmet görüyoruz. Özellikle öğrencilere yönelik hizmet ve yardım bizim gayemiz. Çok kez öğrencilere yönelik ücretsiz promosyonlar düzenliyoruz. Ödünç kitap veriyoruz. Zaman zaman kafemizin kütüphanesinden çok kitap alıp okuyanlara kitap hediye ediyoruz, ücretsiz olarak yemek ikram ediyoruz.”
         Kafelerinde mescidin de olduğunu ifade eden Mehmet Akif Akkaya; “Modern Kahve Makineleri ile her türden kahve yaptıklarını, kahve yapmak için kursa gittiklerini, verdikleri diğer hizmetlerde olduğu gibi bu konuda da müşterilerinin çok memnun olduklarını.” ifade etti.
“Kahvaltı ve yemek türünden bir lokanta gibi çalıştıklarını” da vurgulayan Mehmet Akif Akkaya “Bir kafede ne gerekiyorsa gelenleri memnun etmek için onu yerine getiriyoruz. İşin doğrusu kendimiz de kendi kafemizin müşterisiyiz. Kendimizin beğenmediği hiçbir hizmeti gelenlerimize sunmuyoruz. Kalitemizde bu. Ailecek tüm birlikte olduğumuz dostlarımız kendi kafemizden hizmet alıyoruz.” Açıklamasının ardından; Çay ve soğuk içeceklerinin her çeşidini bulundurduklarını” söyledi.  
         Özel Günler ve Toplu Etkinlikler İçin de Hizmette veren ÇALI KAHVE’sinin ADRESİ: Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesine 100 metre mesafede Üsküdar /Altunizade’de Bağlarbaşı Metrodan Çıkınca Sağda, Allame Ceddesi No:109 /İSTANBUL
         TELEFON:0 505 017 27 10
         İNSTAGRAM ADRESİ:
         TWİTTER ADRESİ:
         FACEBOOK ADRESİ:

ÇALI KAHVESİ GÖRÜNTÜLERİ



















Allaha helalinden güzel İşler Yapmak Nasip Etsin!
Bekir AKKAYA/ 16.09.2018

------------------------------------------------------------------------------------------------- ©© Bekir Akkaya Blogspot Copyright 2000 ©© Sitemizde yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. Kaynak göstererek kullanmaya özen gösteriniz. Tüm metin, resim ve içeriğin hakları https://bekirakkaya.blogspot.com.tr/ye aittir. 5846 Sayılı Kanuna rağmen çalınan her türlü içeriğin hukuki ve cezai sorumluluğu çalanın kendilerine aittir. ©

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızda yazmak ve paylaşmak isteyeler
kumruhaber@gmail.com bildirebilir...