19 Kasım 2018

İSTEMESİNİ BİLEN ÇAYI UCUZA İÇİYOR

Çevresinde kibarlığı ve nezaketi ile tanınan “Pirenin Yeri” adı altında Kahvehane çalıştıran Pire Mehmet lakaplı Mehmet Bey müşterilerine yönelik bir kampanya başlattı.
            Samur Mahallesi Ayvalı Caddesi’nde Aile Sağlık Merkezinin altında hizmet veren Pire Mehmet kendisinden çay isteyen müşterilerin isteyişine göre çaydan ücret alıyor. Konuşmanın günlük hayatta çok önemli olduğunu vurgulayan Pire Mehmet, müşterilerinin kendisinden çay isteme üslubuna göre ücret alıyor.  Pire Mehmet “Pire Bey Müsaitseniz Çay Alabilir miyim?” diyene çayı 0,70 Kuruştan veriyor.
            “Emirli cümleler kırıcı ve kaba oluyor.” Diyen Pire Memet  “Çay Ver” diyenden 2.00TL alıyor.
            Çay ya da başka bir şey istemin önemine vurgu yapan Pire Memet, “Çay Gönder”’den 1.75TL alırken “Çay Versene”den .150TL ücret talep ediyor.
            Pire Memet’in müşterileri bu uygulamadan çok memnunlar. Pirenin Yeri’nde “Çay Alabilir miyim?” sözünden 1.25TL ödenirken “Çay Verir misin?” karşılığında içtiğiniz çayın fiatı 1.00TL oluyor.
            Ancak ““Pire Bey Müsaitseniz Çay Alabilir miyim?” diyene Pire Mehmet çayı 0,70 Kuruştan veriyor.

            Bekir AKKAYA / 20.11.2018 /KUMRU
İŞTE PİRENİN YERİ'NİN ADRESİ

------------------------------------------------------------------------------------------------- ©© Bekir Akkaya Blogspot Copyright 2000 ©© Sitemizde yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. Kaynak göstererek kullanmaya özen gösteriniz. Tüm metin, resim ve içeriğin hakları https://bekirakkaya.blogspot.com.tr/ye aittir. 5846 Sayılı Kanuna rağmen çalınan her türlü içeriğin hukuki ve cezai sorumluluğu çalanın kendilerine aittir. ©

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızda yazmak ve paylaşmak isteyeler
kumruhaber@gmail.com bildirebilir...