20 Ocak 2023

Görmedim, Duymadım Diyememenin Keyfini Yaşadım. İşte Bu Dilekçe Çalıştığım Okul Müdürlüğüne Verilmişti..

Öğrenci velilerinden makbuzsuz Para Toplamak suç olduğu halde hep toplanıldı. Ben toplamadığım gibi başta okul müdürleri olmak üzere toplayanları hep rahatsız etttim. İşte Okul Müdürlüğüne yazdığım bir dilekçe. Aynı dilekçeyi bir üst makamlara da ulaştırdım.         Okulunuzun 2/C sınıfını okutan sınıf öğretmeniyim. 17 yıldan bu yana da öğretmenlik yapmaktayım. Mesleğimi, okulumu ve tüm öğrencilerimi de son derece seviyorum. Onlara yardımcı olmak için de her türlü fedakarlığı yapmaya çalışıyor, kendimi yenilemek, öğrencilerime faydalı olmak için de gece gündüz çalışıyorum.

         1999 öğretim yılının sonunda başlayıp, şu anda bazı öğretmenlerce sürdürülen bireysel sınıf düzenleme ve öğrenci velilerinden toplanan 20-30 milyon arasındaki paralar benim öğrencilerimi psikolojik olarak olumsuz yönden etkilemektedir. Aslında ben de velilerimden gönüllü veya gönülsüz para toplaya bilirim. Ancak bir öğretmenin izinsiz olarak hem de makbuzsuz okul idaresinden, ilçe milli eğitim müdürlüğünden ve kaymakamlıktan habersiz nasıl para toplanabileceğini

bilememekteyim. Bu konuda sizlerle sözlü olarak konuşmamızda bana yazılı olarak arzunuzu bildiriniz dediğinizden dolayı bu dilekçeyi yazıyorum.

         Aslında benimde sınıfıma bir bilgisayar, pencerelere tül perde, bir televizyon, bir film göstericisi, iyi bir yağlı boya, büyük boy bir dolap ve sıraların tamamı eski ve onları değiştirmek gerekli. Kabaca bir hesapla bunlar için en az bir milyar para gerekli. Benim sınıfımda 30 öğrenci var. Veli başına 30 milyon para toplasam 900 milyon yapar. Makbuzsuz olarak topladığım bu parayı ben değil de bir veli temsilcisi toplasa, bu veli bu parayı nasıl harcar. Bildiğim kadarıyla bunu harcamak ve almak için de fatura gerekli. Tüm okulda bu uygulama yapılırsa okul idaresinin veya milli eğitimin ihale yapması gerekir. Çünkü 30 sınıf 30 milyar para yapar. Sizde çok iyi biliyorsunuz ki, bu çok büyük bir rakam.

         Aslında bazı öğretmen arkadaşların yaptığı makbuzsuz para toplama işini tüm okul idaresi toplu olarak yapsa, okulumuzun hiçbir ihtiyacı kalmaz. Dolayısıyla biz de para toplamaktan kurtulur, bu iş için hep birlikte ve mevzuata uygun hareket etmiş oluruz. Aynı okulda eğitim yapan öğrenciler de sizin sınıf- bizim sınıf ikileminden ve öğretmenlerde para toplayan- toplamayan diye ikiye ayrılmamış olur.

         Benim öğrenmek istediğim en önemli konulardan birisi de şudur. Valilik makamının resmi yazısı ile istenilen 6 milyon paranın durumu. Bu altı milyon parayı bizim okulda hangi öğrenciler verecekler? Ben mesela sınıfıma tül almayı, eski sıraları da tamir ettirmeyi düşünmüş olayım.  Velilerden de formaliteden üç temsilci seçmiş olayım.  Makbuzsuz olarak para toplarsam, para verenlerden para alınmayacak mı?  Üstelik sizin verdiğiniz resmi yazıyı tüm velilerime tebliğ ettim. Ben para toplayacaksam 6 milyondan başka kaç lira para toplayayım?

         Şu anda belli sayıdaki öğretmenler gibi tüm okulun öğretmenleri makbuzsuz, işi kılıfına uydurarak para topladıklarını düşünelim. Bir yolunu bulursam ben şahsen toplayacağım. O zaman okulun tüm ihtiyaçları ortadan kalkmış olur. Bu durumda valiliğin resmi emri makbuz karşılığında toplanan paralar ne için toplanmış olur?

         Yukarıda da belirttiğim gibi bende velilerimden para toplamak istiyor, sınıfımı düzeltmek istiyorum. Çünkü benim sınıfım velilerden makbuzsuz para toplamadı diye bu yıl badanası dahi yapılmadı. Kapı kilitleri kırık. Okulun en eski sıraları benim sınıfta. Benim öğrencilerimde Türkiye Cumhuriyetinin ve okulunuzun öğrencileri.

         Velilerden makbuzsuz para toplamak için izin alınıp alınmadığını, neye dayanarak okulumuzda farklı uygulamaların ve veli toplantılarının yapıldığını öğrenmek istiyorum. Para toplayacağım için resmi bir belge verilmesini arz ederim.

                                                                                                 17.10.2000

                                                                                              Bekir AKKAYA

                                                                                               2/C Sınıf Öğretmeni

.................... © Bekir Akkaya Blogspot Copyright 1999 ©.............

1 yorum:

  1. Annemin hayali geldi karsima
    Soyledigi sozler geldi aklima
    Giydigi gomlegi aldim koynuma
    Ozledim annem doymadim sana

    Yavrum canim diyerek buyuttun beni
    Ninniler soyleyip uyuttun beni
    Geceleri kalkip doyurdun beni
    Ozledim annem ararim seni

    Senden yakin olan kim vardir bana
    Su kalbim daima baglidir sana
    Dunya bir yana anam bir yana
    Herzaman annem muhtacim sana

    Annelerin emegi coktur odenmez
    Sayfalarca yazsam yine tukenmez
    Annem olse bile ismi silinmez
    Herzaman annem ararim seni

    YanıtlaSil

Sayfamızda yazmak ve paylaşmak isteyeler
kumruhaber@gmail.com bildirebilir...