3 Mart 2017

FİZME SİTESİ, KUMRU ORG SİTESİ VE BHD SİTELERİNE KARDEŞ CANİK ORG YAYINDA!

                   CANİK ORG 2006 YILINDA YAYINDA 
            Ramazanız mübarek olsun diyor Kumru’dan sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Uzun bir zamandırwww.kumru.org sitesi ile elimizden geldiği kadar yayın yapmaya çalıştık ve bu yayınımız Değerli Dostum Mehmet Arşin’in “dur” demesine kadar devam edecektir.
            Biz site yapımını “html” ile öğrendik. Bilgilerimiz yine aynı bilgilerdir. Başlangıçta hazır siteleri ve hazır şablonları keşfettik. Bizim bu çalışmalarımızı gören Değerli Dostum Mehmet Arşin imdadımıza yetişerek kendisinin www.kumru.org sitesini alarak bütün giderlerini kendi karşılamak üzere bu alan ve ismi bize tahsis etti. Yayında
olan KUMRU.ORG sitesi bize ve dolayısıyla hepimize Mehmet Arşin Dostumun bir armağınıdır.  
            Yayınımız çok kabul gördü. Bir iki küfürlü yazıyı hiç dikkate almadık. Yine Mehmet Arşin’inwww.fizme.com sitesi bizimle birlikte yayınını sürdürdü. Takdirle takip edilen site hiç güncelliğini yetirmedi. Memleket Sevdalısı Mehmet Arşin’in dikkatle yaptığı yayınlar sadece Fizme ve Kumru’da değil, tüm dünyada takdirle karşılanmaya devam ediyor.
            Bizim emeğimizin ürünü olan www.kumru.org sitesi son zamanlarda haber noktasında güncellenememesi nedeniyle epey uyarı aldık. Bilenlerin bildiği durum ise “html”’nin güncellenmesinin zor olması idi.www.fizme.com sitesi “html” yayınına ara vererek bizim arzu ettiğimiz bir kod sistemine geçerek göz doldurmasını sürdürürken biz epey geride aldık. Bu nedenle de epey eleştiri aldık. Çok arzu etmemize rağmen biz “html”den kurtulamadık. Bu isteğimizi birazda fazla yük olmayalım düşüncesi ile dostumuz Mehmet Arşin’e de açıklayamadık. Elimizden geldiği kadar önemli olan Ahmet Çapku hocamız gibi değerli yazarların araştırmalarını yayınlamaya devam ettik. Bundan sonrada aynı önemli araştırma yazı ve dosya ve fotoğraflar www.kumru .org sitesinde yayınlanmaya devam edecektir.
            Daha çok haber noktasında yayınlarımızın güncel olması için Dostum ve Gazeteci BHD başkanı İlhan Tincinin önerisi ile www.canik.org sitesinde bu tür yayının sürdürülebileceğini düşündük. Kumru merkez olmak üzere yayını daha genele bu şekilde ve güncel olarak yayınlamanın daha faydalı olacağını düşündük.
            Bu durumda www.kumru.org sitemiz Kumru merkezli daha çok araştırma , inceleme, fotoğraf güncellemeleri ile yayınına devam edecek olup, günlük dosya ve haberler www.canik .org sitesinde verilmeye çalışacaktır.
            Zaten bizim yazılarımız ufak büyük çok sayıda sitede yayınlanırken, başta www.fizme.com vewww.bhdhaber.com siteleri ile işbirliğimiz deva edecek olup diğer siteler yayınlarının düzeyleri noktasında bizlerle beraber olacaklardır. Hak ve hukuku dikkate almayan, kanuni sorumlulukları es geçen ya da emeksiz olarak oradan buradan kaynak belirtmeksizin çalan çarpanların bizim sitelerle beraber olmaları düşünülemez…Bu durumda  kanuni yollara baş vurmak ilkeli yayıncılığın bir gereği olarak bizim de hakkımızdır. Gerektiğinde bu tür emeğe saygısızlar bu siteden teşhir edilecek ve durum ziyaretcilerimizle paylaşalıcaktır.
            www.canik.org deneme olarak yayına başladı. www.kumru.org ise farklı dosya ve araştırma yazılarımızla yayınını bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada sürdürecektir. Desteklerini esirgemeyen Değerli dostlarım Mehmet Arşin ve İlhan Tinciye bu vesile ile tekrar teşekkür ediyor hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
BEKİR AKKAYA
       KUMRU
30 Eylül 2006
**********Sitemizde yayınlanan yazı, fotoğraf ve dokümanlar başka bir site ya da dergi-gazetede yayınlanacaksa önceden yazılı izin gerektirir. Sitelerimizde yayınlanan diğer doküman veya belgeler , kaynak gösterilmek ve sitesinin ilgili sayfasına link verilmek koşuluyla yeniden yayınlanabilir.Bekir AKKAYA/2000 **********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızda yazmak ve paylaşmak isteyeler
kumruhaber@gmail.com bildirebilir...