20 Temmuz 2010

Recep Kara Düzoba Başpehlivanı

Kumru Düzoba 18. Yayla Şenlikleri yoğun katılımla gerçekleşti. Onlarca güreşçinin kispet giyip er meydanına çıktığı güreşlerde Recep Kara başpehlivan oldu.


Kumru İlçesi Kültür Sanat ve Turizm Festivali İlçe Stadı’nda gerçekleşen İsmail YK konseri ile başladı. Kumruluların yanı sıra çevre ilçe ve beldelerden gelen binlerce kişinin izlediği Cumartesi akşamı İsmail YK Konseri, büyük bir coşku ile tamamlanırken, Pazar günü Düzoba
Yaylası’nda yağlı pehlivan güreşleri yapıldı.

AK Parti Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa, Kumru Kaymakamı Mustafa Kutlu, Kumru Belediye Başkanı Ticabi Civelek, Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Gülderen, Gençlik ve Spor Müdürü İsmail Çağlayan, çevre ilçe ve belde belediye başkanları, işadamları ve çok sayıda güreş severin izlediği yağlı pehlivan güreşleri miniklerin er meydanına çıkması ile başladı.

Saat:11.00’da başlayan ve 18.00’a kadar devam eden güreşler nefesleri keserken, başpehlivanlık güreşlerinde Recep Kara ile Hasan Suna finale kaldı.
İzleyenlerin büyük bir heyecanla beklediği başpehlivanlık final güreşinde Ünyeli Recep Kara, rakibi Hasan Suna’yı mağlup ederek Düzoba 18. Yayla Şenlikleri Yağlı Pehlivan Güreşlerinin bu yılki başpehlivanı oldu.

Şenliklerle ilgili bir açıklama yapan Kumru Belediye Başkanı Ticabi Civelek, düzenlenilen konserlerde, İsmail YK başta olmak üzere birçok sanatçının seslendirdikleri şarkılarla Kumruluları eğlendirdiğini ve Kumru’da adeta yer yerinden oynadığını, güreş ekinliklerinin ise Kırkpınar’ı aratmadığını ifade etti.
Ak Parti Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa ise; Başkan Civelek başta olmak üzere etkinliğin gerçekleşmesine katkı sağlayan herkese teşekkür ederek, “Çok güzel bir hava ve atmosferde güreşçileri izliyoruz. Meclisin yoğun temposunun ardından hemşehrilerimizle birlikte olmak hem bizi dinlendiriyor, hem de mutlu ediyor” dedi.

İş adamı Mustafa Erçal da Düzoba Yayla şenliklerinin uzun yıllardır devam ettiğini ve katılım ve coşkusunun da her geçen yıl biraz daha arttığını belirterek, “Güreşleri izlemek üzere İstanbul’dan geldim. Memleket havasını teneffüs etmek, hemşehrilerimizle birlikte olmak çok güzel” dedi.

İstanbul’dan şenlikleri izlemek üzere gelen İş adamı Cemil Eyilik, “Belediye Başkanımız Ticabi Civelek’e bize dopdolu bir gün yaşattığı için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Güreş Ağası ve güreş sevdalısı İş adamı Süleyman Cin ise, “Ben Kumru’nun bir evladı olarak şenliklerin güzel geçmesi için elimden geleni yapıyorum, bundan sonrada yapmaya devam edeceğim. Bu organizasyonlarla geleceğin şampiyonları Kumru’dan çıkacak” dedi. İşadamlarımızdan Sait Erçal Ve Süleyman Cin Maddi olarak Destek sağladı. Mustafa Dalgacı’nn Haberi/KUMRU HABER/KUMRU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızda yazmak ve paylaşmak isteyeler
kumruhaber@gmail.com bildirebilir...