30 Ocak 2020

Adil Balta Hocam, Mekanın Cennet Olsun

Ordu İmam Hatip Lisesi’nde yedi yıl birlikte okuduğumuz arkadaşım ve dostum eski Üsküdar Emniyet Camii İmam Hatibi Adil Balta kardeşimiz 30.01.2020 tarihinde Perşembe günü İstanbul’da vefat etmiş ve cenaze namazı emekli olmadan önce görev yaptığı Üsküdar Emniyet Camii’nde kılınarak defnedilmiştir.
            Kardeşim, dostum Adil Balta’ya Allah’tan rahmet yakınlarına Allah’tan sabırlar diliyorum.
            Kardeşim Adil Balta’nın vefatını az önce öğrendim.  Cidden çok üzüldüm.  Güzel ve birikimli bir hocamızdı. Örnek kişiliği ve Allah rızası için çalışmaları ile biliniyordu. Yakın bir zamanda emekli olmuştu. 
Allah peygamberimize komşu eylesin. Hakkım varsa da helal olsun.
            Okul yıllarımızda hepimizden çok başarılı idi. Ordu İmam Hatip Lisesi’nden sonra Marmara İlahiyat Fakültesine giderek burayı da başarılı bir şekilde bitirmiş ve emekli olana kadar İmam Hatiplik görevini sürdürmüştü.
           
Vefat haberini alınca ilk aklıma gelen öğrencilik yıllarımızda 11.11.1979 tarihinde bizzat bana yazıp kendisini hatırlamam için ufak bir kağıda kendi el yazısı ile bir dörtlük yazarak bana vermişti. Ve dörtlüğün altına da şu notu ilave etmişti. “Bu mısra’m size beni hatırlatsın.”
            Adil Balta Hocamız öğrencilik yıllarımız olan 11.11.1979 tarihinde bana şöyle yazmış.
            BU YURT 
            Bozulmuş memleketim baştan sona…
            Allahsızlık din olmuş tövbe haşa…
Büyük   küçüğü, küçük büyüğü tanımıyor,
Nerde bir rezalet olsa herkes haykırıyor YAŞA!...
            Bu bir mısra’m size beni   hatırlatsın.
                                   Adil Balta
                        Tepealan Köyü /KORGAN
                                   İmza
Evet, Adil Hocam,
Seni hep hatırlıyordum zaten ama şu anda hatırlamam sizlerin vefatını  öğrenme ile oldu.   Allah mekanını cennet eylesin.       
Bekir AKKAYA/31.01.2020 /KUMRU

****** ©© Bekir Akkaya Blogspot Copyright 1999 ©©****** ---------------------- - Tüm metin, resim ve içeriğin hakları https://bekirakkaya.blogspot.com.tr/ (BEKİR AKKAYA)'ya aittir. 5846 Sayılı Kanuna rağmen çalınan her türlü içeriğin hukuki ve cezai sorumluluğu çalanın kendilerine aittir.-

1 yorum:

  1. Adil Balta Hocam'la Ordu'da İmam Hatip'i bitirmesi akabinde aldığı imamlık görevinden istifa ederek ilahlyat'a kayıt olmak üzere geldiği 1982 itibariyle tanışıp can arkadaş olduk ve araya mesafeler, inkıtalar girdiği zamanlarda bile ruhen hiç ayrılmadık. Öyle ki Üsküdar din görevlileri lokalinde dede dediğimiz Selahattin pala bizi her gördüğünde sizi ancak ölüm ayırır derdi, öyle de oldu, ama gene ayrılmadık, onun hatırası olmadan bir anım geçmiyor. Çok yakın ve kadim bir dostu onun vefatından bir süre sonra o gideli dünyanın yarısı boşaldı demişti ve şu cevabı vermiştim: bana tamamı boşaldı. Allah rahmet eylesin, sonsuz alemde buluşmak niyazıyla.

    YanıtlaSil

Sayfamızda yazmak ve paylaşmak isteyeler
kumruhaber@gmail.com bildirebilir...