15 Ekim 2017

Cumhuriyet Savcılığına Şikayet Dilekçesi

                            KUMRU CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NA
ŞİKAYET EDEN              :   Bekir AKKAYA, Fatma ve Mehmet Oğlu, Kumru/ 20/05/1961 Doğumlu.
T.C. KİMLİK NO           :   33308058404
ADRES BİLGİSİ     :  Demircili Mahallesi Mehmet Sarıcan Caddesi No: 8/1 KUMRU/ORDU
İLETİŞİM BİLGİSİ         :  0 544 341 22 30    /    kumruhaber@gmail.com
ŞİKAYET EDİLEN          : Günan Murat Hatipoğlu – Kumru Belediye Başkanı, Kumru Belediyesi  Resmi İnternet Sitesi Görevlileri,  Sayfaya yazıyı yazan kişi ve kişiler , Talimatı veren kişi ve kişiler, Yazının Altına yorum yapan bana hakaret küfür ve iftira ve tehdit eden kişi ve kişiler, Küfür ve hakaretleri beğenenler ve iftira ve hakaretlere destek olanlar, Kumru Milli Eğitim Müdürü Suat Evin, Milli Eğitim Müfettişi Ferruh Öztürk, KUYİAD Başkanı Asım Zolan, Aynur Demir, Murat Yaylak,
OLAY TARİHİ               : 25/11/2016
OLAY YERİ               : Kumru İlçesi, Kumru İlçesi Belediyesi Resmi İnternet Sayfası, İsimlerini zikrettiklerimin resmi sosyal medya hesapları,  
DELİLLER                     :  Şikayet Metni İçerisinde EK olarak Numaralandırılmıştır.
             EK:  1 – Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığına Şikayet Dilekçem
            EK:  2 - “Ordu’dan Geçmeyelim mi?” Yazısı
            EK:  3 – İçişleri Bakanının EDES’i Yasakladığına dair Yazı
            EK:  4 – Kumru Belediye Başkanlığı’nın Yol ve Yer Ölçümü
            EK:  5 - Kumru Kaymakamlığı’nın Belediye Başkanına “Uyarı” Konulu Yazısı
            EK:  6 - Kumru Kaymakamlığı’nın “Tören ve proğramlarda Uyulacak Esaslar” Yazısı
            EK:  7 - Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Plaket Verileceğine Dair Yazısı
            EK:  8- 450 Öğretmene Verilen Plaketten bana verilen.
            EK:  9 - Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkındaki 6563 Saylı Kanun
            EK:10-  “Bir Adamcıktan Dört Mesaj ve Dört Hitap” Başlıklı Yazım
EK: 11 – Google Aramada  “Adamcık “ Yazınca Yedinci Fotoğrafın Yeri
EK: 12- WhatsApp Üzerinden Başkanla Konuşmamız
            EK:13 - Milli Eğitim’in Soruşturmayı 667 KHK’nin 4. Ve 5. Maddelerine Bağlaması
EK:14 - Belediyenin İnternet Sayfasında “Yılın Öğretmenini Kınıyoruz” Yazısı
EK:15- Kanuna Göre Suç Olan Telefonuma Gelen Mesajlardan Örnekler
EK:16 -Yazının Altına Yapılan Yorumlar
EK:17 –Yazı ve Yorumları Beğenenler
EK:18 - Milli Eğitim Müdürü Suat Evin’in Beğenisi
EK:19- Milli Eğitim Müdürü Suat Evinle WhatsApp Üzerinden Aramızda Geçen Konuşma
            EK:20-Ak Parti İlçe Başkanı ve Kadın Kollarının Milli Eğitim Müdürünü Ziyareti
EK:21-Ak Partinin Resmi İnternet Sayfasından Basın Açıklama Yazısı
EK:22- Ak Parti Kadın Kolları Başkanının Kampanyayı Destekleme Yazısı
EK:23- Kumrulu İş Adamları Derneği (KÜYİAD) da başkan Asım Zolan’ın Açıklaması
EK:24- Kendini Ak Parti Gençliği Diye Tanıtan Ali Çavuş’un Sayfası
EK:25- KUMRU TAKİP Denilen Sayfanın Aynı Saatlerde Hakkımda Yazdıkları
EK:26- Kaymakamlığın Belediye Başkanlığına “Sosyal Medya Hesabı” konulu Yazı
EK:27- Kaymakamlığın Kurumlara ”Kurumsal Sosyal Medya Hesapları Konulu yazı
EK:28- Milli Eğitim Müdürlüğü Müfettişine Verdiğim İfade Metni Tutanağı


   
ŞİKAYET KONUSU OLAY: 
            24 Kasım 2016 tarihinde “Bir Adamcıktan Dört Mesaj ve Dört Hitap” başlığı ile yazdığım yazının Kumru Belediye Başkanı Günan Murat Hatipoğlu  ve belediye ile hiçbir ilişkisi olmadığı halde Kumru Belediyesi’nin resmi internet sitesinde  hakkımda yazılan yalan, iftira ve tehdit içerikli “ YILIN ÖĞRETMENİ BEKİR AKKAYA’YI KINIYORUZ” yazısında geçen yorum ve içerikler nedeniyle  aşağıdaki açıklamaların yapılma zarureti doğmuştur. Bunların dışında Kumru Belediye Başkanı G.Murat Hatipoğlu ile belediyenin resmi iş ve işlemlerinin dışında  hiçbir kişisel ve kurumsal  ilişkim olmamıştır.
          20.07.2016 tarihinde  Fizme- Karapınar Mahallesinden başlayan  Ordu Büyükşehir Belediyesi yol genişletme çalışması başlatmıştır. Yol ihalesini alan şirket iki hastamın suyunu kesmiştir. Şirket yetkilisi  uyarılarımı dikkate almamış, zararımı gidermemiştir.  Hatta Şirket yetkilisi Mehmet adında bir kişi beni Kumru Jandarma Karakoluna şikayette bulunmuştur.  Bu durumu ben Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na  şikayet ettim. (EK:1)
İlk kez Ordu’da kurulan Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) gerek Ordululardan ve gerekse Ordu’ya gelenlerden büyük tepki aldı. Bu nedenle ben de trafikte ceza aldım. İşte bu nedenle  Facebook sayfamda Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES)’e tepki içeren Sabah Gazetesinde  yayınlanan “Ordu’dan geçmeyelim mi” (EK:2) başlıklı köşe yazısı http://www.sabah.com.tr/yazarlar/oguz/2016/09/04/ordudan-gecmeyelim-mi  ve  Edes’e tepki için çekilen ve şu adreste https://www.youtube.com/watch?v=aGY7JzmfEk8 bulunan “RADAR” adlı klibi paylaştım. EDES’le ilgili İki paylaşımlarımdan kaynaklı çok sayıda küfür ve hakarete maruz kaldım. Bana küfür ve hakaret edenleri engelledim ve ardından “spam” diyerek Facebook’a şikayette bulundum.  
Sonra da İçişleri Bakanı Süleyman soylu’nun EDES’i Ordu’da  yasaklamasından (EK:3)  sonra da haberi televizyondan çekerek haberin üstüne de sesimi vererek önceden yazdığım yazıyı tekrar sayfama koydum. Tekrar yazdığım yazının da altına kendi çektiğim Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesinin fotoğrafını kullandım. Üniversitenin çatısında Turgut Özal Üniversitesi, Girişinde ise Yıldırım Beyazıt Üniversitesi” yazıyordu.
10 Eylül 2016 tarihinde Kumru Belediye Başkanı G.Murat Hatipoğlu telefonla beni aradı.  Başkan telefonda “ Yazının kendine yönelik olarak yazıldığını,  bunu  da fotoğraftan anladığını,  Şu anda kendisinin Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hastanesinde olduğunu, hastası olduğunu” söyledi.  Bunun üzerine ben de başkana telefonda “ birkaç gün önce üniversitede olduğumu ve kendisinin kesinlikle hastanede olduğunu bilmediğimi, yazıların kendisi ile  bir ilişkisi olmadığını sadece trafik cezalarına tepki amaçlı paylaşımlarıma tepki gösterenlere tepki için yazdığımı fotoğrafı ise kendimin çektiğini, kızımın o üniversitede olduğunu, onu ziyarete gittiğimde kendim çektiğimi” söyledim.
24 Eylül 2016 tarihinde  ise Kumru Belediye yetkilileri Kumru Belediye Çavuşu Osman Bölükbaş, şirket yetkilisi ve Fatsa Tapu Kadastro görevlileri tapulu tarlamın ve yolun ölçümünü yaptılar. Yaptıkları ölçümde genişletmek istedikleri yerin benim tapulu tarlam olduğunu belirlediler. (EK:4)     Suyumun kesilmesi ile hiç ilgilenmediler. Bilinçli bir şekilde “adımı iki metre tarlada yol vermeyen adam” propagandası yaparak beni yıpratma kampanyası başlattılar. Hatta Başkan Günan Murat Hatipoğlu ve Eski Fizme Belediye Başkanı Hikmet Bilü beni bu nedenle defalarca aradı. Ben de onlara “Şikayetimin Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne kanuni bir işlem olduğunu, Kumru Belediyesi ile ilgili bir durum olmadığını,  Suyumun kesilmesi nedeniyle de OSKİ’yi aradığımı”  belirttim. Başkan her seferinde bana “Bir öğretmen ve devlet memuru” olduğumu, böyle dikleşmem nedeniyle de “SÜPRİZLERE HAZIR OLMAM GEREKTİĞİNİ”  ifade etti. Bu ifadesini yazıyı yazdığı akşamı da telefonla da gönderdi.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinde Kumru Kaymakamı Ahmet Ali ÖZDEMİR ile Kumru Belediye Başkanı Günan Murat HATİPOĞLU arasında  Milli Eğitim Müdürü Suat EVİN’inin töreni erken başlatması nedeniyle bir tartışma yaşanmıştır. Bu nedenle Kumru Kaymakamı Ahmet Ali ÖZDEMİR imzası ile  Kumru Belediye Başkanlığı’na  20070501-877-E.1003 sayı ve 29.10.2016 tarihli bir yazı ile Başkan Günan Murat Hatipoğlu’na “Uyarı” konulu  bir yazı gönderilmiştir.  (EK:5)
Kumru Kaymakamı Ahmet Ali ÖZDEMİR bir ay önce Belediye başkanı G.Murat HATİPOĞLU’na  yazdığı uyarı yazısını bu kez de 200070501-877-E.1080 sayı ve 23.11.2016 tarihli yazı ile “Tören ve proğramlarda Uyulacak Esaslar” konusu ile Kumru’da bulunan tüm  resmi kurum ve kuruluşlarına  göndermiştir.  (EK:6)
23.11.2016 tarihinde Kumru Milli Eğitim Müdürlüğü Kaymakamlık Makamından “Öğretmenler Günü Kutlama Proğramı ve Zümre Toplantısı”  “OLUR” u alıyor. Proğramın  8. Maddesi’de “Kumru Kaymakamı Ahmet Ali ÖZDEMİR tarafından Öğretmenler Günü münasebetiyle tüm öğretmenlere plaket takdim edileceği” yer alıyor. (EK:7)
Emekli öğretmenler dahil bu programa tüm öğretmenler katılmıştır. Proğramda Kumru Kaymakamı Ahmet Ali ÖZDEMİR hazır bulunmuş ancak Kumru Belediye Başkanı Günan Murat HATİPOĞLU bulunmamıştır. Sözleşmeli öğretmenler ve hizmetliler dahil tüm öğretmenlere Kumru Kaymakamı Ahmet Ali ÖZDEMİR ismi yazan  plaket dağıtılmıştır.
Öğretmen arkadaşlarla oturduğumuz masaya plaketler konulmuştu. Ben de oradan aldım ve “Facebook Sayfamda Ödül Aldım” diyerek resmini paylaştım. (EK: 8)
24 Kasım 2016 tarihinde Öğretmenler Günü öğle saatinde  Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkındaki 6563 Saylı Kanun’a (EK: 9)  dikkat çekmek ve  “kanunsuz gönderilen  mesajları (EK: 9)  ve gönderenleri basite ve hafife almak maksadı ile  basit kelimelerle  hiçbir lügatte argo ve suç olmayan BÜYÜK ve KÜÇÜK anlamında kullandığım ADAM ve ADAMCIK kelimelerini kullanarak  “Bir Adamcıktan Dört Mesaj ve Dört Hitap” (EK: 10)  başlığı ile kendi özel blog sayfamda bir yazı kaleme aldım. Fotoğraf olarak ta 24.11.2016 tarihinde Google Resim Arama Motoruna  “Adamcık” yazıldığında 260.000 bin fotoğraftan binlercesi normal insan, tanınabilecek fotoğraflar  olup  7’ci fotoğrafın tanınacak bir kişiye ait olmadığını,  Yedinci Fotoğrafın üzerinde Chris Adamcik (turd_ferguson_10) on M (EK:11) yazısını görünce bilinen bir şahıs olmadığını düşünerek bu fotoğrafı kullandım. 
Bir gün öncesinden izin alarak 25 Kasım Cuma günü sabahleyin Ordu Araştırma Hastanesi’ne  gittim.  Kumru’ya akşam saat 18:00’de galdim. Eczaneden ilaçlarımı alırken telefonuma WhatsApp üzerinden Kumru Belediye Başkanı G. Murat Hatipoğlu
 0 532 414 09 62 nolu telefondan benim numaram olan 0 544 341 22 30 numaralı telefonuma saat akşam 18:19’de “Evet Bekir Hoca şu vurguladığın adamlığı kamuoyuna bir göster de bu açıklamaları başkan için yaptım de. ….ismende bizde bilelim kimmiş adam kimmiş adamcık” Ama sana sürprizlerim olacak , vaz geçme yaz, çekinme yaz. Arıyorsun sesini duymak istemiyorum. Neden bunları yazıyorsun bak tehdit ediyorsun dediğimde de “Çok korktum, savcılığa ver…..” diyerek konuşmasını sürdürmüştür. (EK: 12)  Hakkımda yalan, iftira ve hakaret yazıları ve küfürleri 25.11.2016 tarihinde akşam saat 18:30’da  Kumru Belediye Başkanı Günan Murat Hatipoğlu’nun benle  WhatsApp üzerinden  konuşmasından  sonra öğrendim.
   25.11.2016 tarihinde Ordu Araştırma Hastanesi’nde bulunduğum günde  Kumru Belediye Başkanlığı’nın Resmi İnternet Sitesinde hakkımda tamamen yalan, iftira, hakaret ve suç üretmeye yönelik uzun bir yazı yayınlanmıştır. Hakaret, iftira, tehdit ve 33 yıllık öğretmenlik mesleğimi aşığılamaya yönelik yazının altına yazıda geçen kelimelerle bilinçli yorumlar yapılmış ya da yaptırılmıştır.  Kumru Belediye’sinin resmi internet sitesi bu amaçla kullanılmış ve üretilen suçlar planlı bir şekilde toplanarak Ordu Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hakkımda soruşturma açtırılmış ve sürgün edilmeme neden olunmuştur.  Kendi yazdıkları yazı ve yorumları bir araya getirip idari soruşturma açılmasını sağlamışlar ve suni olarak bilinçli bir şekilde  ilçede “rahatsızlık uyandırdığım” kanaati oluşturularak, ilçe dışına çıkartılarak sürgün edilmeme sebebiyet verilmiştir. İlk akşam  Başkan “BANA SÜPRİZLERİ OLACAĞINI SÖYLEMİŞ” ve bir bir makamını, siyasi kimliğini kullanarak süprizlerini uygulamış ve uygulattırmıştır. İlginçtir ki; Kumru Kaymakamı da bu olaydan sonra tutuklanmış,  bir noktada benimde “FETÖ” gibi bir örgütle değerlendirilmemden kaçınılmamıştır. İdari soruşturmada ne ile suçlandığımı sorduğumda “Ordu Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 667 Sayılı KHK kapsamının 4. Ve 5. Maddeleri gereği bilgi verilemiyeceği” ifade edilmiştir. (EK:13)  Yine yazım alınarak Kumru Belediye Başkanı G. Murat Hatipoğlu kendisine hakaret ettiğim iddiası ile Kumru Cumhuriyet Başsavcılığı’na da suç duyurusunda bulunmuştur. Bu suç duyurusunu da tepe tepe kullanarak idari soruşturmanın en büyük belgesi haline dönüştürmüştür.  Otuz yıldır alnımın akıyla görev yaptığım ilçede Kumru Belediye Başkanı Günan Murat Hatipoğlu istedi diye sürgün edildim. Kumru Cumhuriyet Başsavcılığı’na ADAM ve ADAMCIK kelimesini kendisine hakaret nedeniyle şikayet eden başkan bilmediğim gerekçe ile şikayetinden vazgeçtiği nedeniyle de “HAKKIMDA TAKİPSİZLİK KARARI VERİLMİŞTİR”.  Başkanın şikâyetten vazgeçmesi bana yaptığı maddi ve manevi zararı kesinlikle ortadan kaldırmamıştır.  Bir yıl önce Açık Kalp ameliyatı oldum. Yatağa bağımlı bilinci olmayan hasta bir annem ve onun başında sürekli durmak zorunda olan hasta bir kız kardeşim var. Sadece bana değil tüm aile fertlerime de büyük bir haksızlık yapılmış ve zulmün oluşması için hakkımda düzmece iftira dolu linç kampanyası yapılmıştır.   Başkan açıkça ve alenen bana iftira kumpas ve hakaret etmiş ve ettirmiştir. Elli yıldır biriktirdiğim ve oluşturduğum itibarımı ve şerefimi  ancak hukuk yoluyla alacağımı düşünüyorum. Yorumlarda beni FETÖCÜ diye işaretleten başkan bana aynen FETÖ’nün taktiğini ve kumpasını uygulamış ve uygulatmıştır. Şu andan itibaren benim şerefimi, onurumu, haysiyetimi ve itibarımı ancak yargı tarafından verilebileceğini düşündüğümden şikayetimin anlamlı olduğunu düşünüyorum. Şikayetim aynı zamanda beni yakinen tanıyan ve çevremde incinen insanlar açısından da anlamlı olacaktır. Ailem ve çocuklarım da mutlu olacaklar, bir nebze de olsa benim gibi mağdur olanlara bir ışık bir umut olacaktır. Yine şikayetimin sonucu, önüne gelen herkese küfreden hiçbir değer ve birikim tanımayan insanlara da bir ders olacağına inanıyorum. Şikayetimin çok anlamı olduğunu ve neticesinin de çok daha fazla anlamlı olacağına inanıyorum. Kumru Belediyesi’nin resmi internet sitesinde hala duran ve 25 Kasım Cuma Günü Saat: 10.00’da benim yazımdan 24 saat sonra ''YILIN ÖĞRETMENİNİ KINIYORUZ (EK:14) başlığı ile  baştan sona yalan ve iftira dolu bir yazı yayınlanmıştır. Kimse benim yazımdan Belediye Başkanına yazılmış yazı çıkartamaz. Böyle bir iddiası olup küfür ve hakaret edenler, küfür ve hakaret edenleri beğenenler ve iddiaları destekleyenler  bu iddialarını ispat etmek zorundadır. Aksi takdirde suç ortağıdırlar. Belediye Başkanı olan bir insanın böyle bir linç kampanyası inanılacak gibi bir şey değildir.
Yazının yazıldığı ve yorumların yapıldığı  tarih ve saatte Kumru Ak Parti İlçe Başkanı ve beraberindekiler Kumru Milli Eğitim Müdürü Suat Evin’in yanında oldukları halde hiçbir Milli Eğitim Müdürlüğü görevlisi bana bilgi vermemişlerdir. Daha da ilginci Suat Evin bana yapılan küfrü beğenmiştir.   
Yazıda   “Öğretmen Bekir Akkaya yılın öğretmeni ödülünü almış ilçe kaymakamın elinden ” denilerek hem kaymakama ve hem de bana büyük bir iftira atılmıştır. Yılın öğretmeni olmadığım gibi, plaket tüm öğretmenlere verilmiştir. Yazının tamamı iftira ve yalan içermektedir.
Beni ve Kaymakamı itibarsızlaştırmak için Kumru Belediye Başkanı Günan Murat Hatipoğlu ilçede bilinçli bir kampanya başlatmıştır. Bu amaçla Belediyenin Resmi İnternet Sitesi’ni kullanmaktan çekinmemiştir.  Belediye Personeli, Parti Teşkilatı, Partinin Gençleri ve bayanları planlı ve bilinçli bir şekilde yönlendirilmiştir. Bizzat Belediye Başkanı Günan Murat HATİPOĞLU bunların tamamına öncülük etmiştir. Benim Kumru’da olmamamı fırsata dönüştürmüştür. Kumru Kaymakamı’na olan hırsını ve düşmanlığını benim yazımı alarak malzeme yapmış, beni de dolgu malzemesi haline getirmiştir.  Yazıda isim olarak sadece ben olsam da Kumru Kaymakamı’da hedefe konulmuştur. Belediye çalışanları ve Ak Partinin gençliği diye kendilerini ifade eden kişi ve kişiler beni zayıf halka diye hep bana küfür ve hakarette bulunmuşlardır.  Kanunen daha önce seçilen “Yılın Öğretmeni” tamamen kaldırıldığı halde yazının başlığı bilinçli ve yönlendirici bir şekilde “Yılın Öğretmenini Kınıyoruz” başlığı konulmuştur.
       Yazının başında bizzat ismim zikredilerek ödül almam kınandıktan sonra “çok çirkin meziyetlerim olduğu söylenerek” hayret ettikleri  ve  “Toplum olup bitenleri neden sadece izliyor, neden tepki verilmiyor” diyerek talimat verilenlere bana tepki vermeleri istenmiş ve  beni hedef göstermiş ve gerekeni yapmaları yazılmıştır.
Başkanla ilgili hiçbir ifade ve yazımız olmadığı halde yazının içerisinde “Belediye Başkanımızla uğraşma cesaretini bu adamlar nereden alıyorlar” ifadeleri kullanılmıştır.
Yine yazıda “ …….ürür kervan yürür” ifadelerinin ardından “Muhatap alınacak bir tarafımızın olmadığı” ifade edilerek  “Ama anlaşılan o ki, artık camii duvarına işemeye başladığımız” ifade edilmektedir.
Yazını devamında  benim yazdığım yazı konu edilerek “ Şimdi gelelim bu öğretemeyen bu zatın paylaşımına” denilerek güya yazının tarafımdan neden yazdığımın tahmini olarak açıklaması yapılmıştır.  Açıklama yapmadan önce de “ Konunun Belediyemizle ne alakası var” diyenlere ise “kuvvetle muhtemel” denilerek “benim de aksini iddia etmediğim sürece “ denilerek Belediyenin mesaj sistemi ile ilgili “ Belediyenin mesaj sisteminden Başbakan Yardımcısı Numan Bey’in gelişi sonrası teşekkür maksatlı gönderilen ve hata ile tekrarlanan mesajlar” denilerek  yalan ve iftiralarını kendileri tescil etmişler ve Başbakan Yardımcı Numan Kurtulmuş’u da kendi yalanlarına alet etmişlerdir. 
  Yazıda  “ hata ile tekrarlanan mesajlar” denilerek hatalarını kabul eden  Belediye 6563 Saylı Kanun’dan hala bilgisi yoktur. İlgili yasaya göre hala tarafıma mesaj göndermektedir.  Benim sürgünüme sebebiyet veren Kumru Belediyesi hala bana kanunen suç olan mesajları atmaya devam etmektedir.  Benim iznim olmayan mesajları bana gönderen belediyeyi bu nedenle de ayrıca şikayet ediyorum. Bu ifadelerden sonra da Kumru Belediyesi beni rahatsız etmeye devam etmiştir. (EK: 15)
Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne dilekçe ile şikayetimi “iki metre toprak hırsı” ifadesini kullanarak Belediye Başkanı olan Murat Hatipoğlu yerel dil ile beni insanların gözünde düşürmeye çalışmış, talimat verdiklerine küfür etmeleri için yol göstermiştir. Çok sayıda yorum yazdırmıştır. Üstelik bunu kendi sayfasından değil, Belediyenin resmi sayfasından yapmış ve yaptırmıştır. Benim de vergi verdiğim alandan ve benim de vergilerimden alınan paralarla görevli olan memurlarına yaptırmıştır.
                Yazıda bilinçli bir şekilde suç üretilmiştir.  Ve yine yazıda 33 yıllık mesleğim olan Öğretmenliğime hakaret edilmiştir. Yine yazı ile delil üretilerek  hakkımda idari bir soruşturma açtırılarak disiplin yönünden “Uyarı” cezası verilmiş, idari yönden de okulumdaki Müdür Yardımcılığı görevimden alınarak İlçe dışına Korgan İlçesi’nden 14 km uzaklıktaki Tepealan Köyü İlkokuluna sürgün edilmeme neden olunmuştur.
      Dilekçe ekimde tamamı bulunan yazının altına onlarca yorum yazılmıştır. Yazı ve yorumların tamamı 25.11.2016 tarihinde  beğenenlerin de çoğunun aynı kişiler olduğu ve yorumların yapıldığı saatlerin birbirine çok yakın olduğu görülmektedir.Yorumların Tamamı Dilekçe ekimdedir.(EK: 16)
#BaşkanHatipoğluYalnızDeğildir logoso ile yapılan yorumlarda geçen hakaret, küfür, tehdit, iftira atanlar ve bana karşı kullanılan kelimeler şu şekildedir.
Engin Cebeci Turanoğlu : “Terbiyesiz, Ahlaksız, Şereften bi haber, Utanmaz, Arlanmaz Adam”
Ayhan Demir : Utanmaz, Arlanmaz Herif.
Hayriye Dizmek : Basiretsiz, Çakal
Uğur Sapak : İt, İnsancık
Okan Oku : Bunun okuduğu mektebin ben ta diyecem de… görgüsüz, okumakla adam olunmaz, böyle insanlara çocuklarımızı emanet ediyoruz.
Hamza İnç: kendisi öğretmeyen,
Emre Yılmaz : Bu adam sapık ! Allah korusun çocuklarımızı çocuklarımızı böyle öğretmenlerde okumasın. Bu gibi şahıslara dinimizin örf ve adetlerine göre ceza verilmesi lazım,
Enes Bakilan : Bir it uluyor, böyle itler var , eşşek,  kişilik yoksunu,  adamcık , nerdesiniz sizin bizim çocuklarımızın öğretmeni oluyor bu şahıs , Bu adam bir daha görev alamayacak,  kumruda velilere sesleniyorum çocuğunuzu bu adamcığamı teslim edeceksiniz,  Bekir AKKAYA bunun affedilir bir yanı yok,  fetoculardan sonra cinsiyet yoksunu sapık hocalar diye temizletmek lazım sizi,  
Şahin Sapak : Yazıklar olsun
Rahim Sim : yüzsüzsün belli, sen cahilden de cahilsin , onu o makama taşıyanlar sahip çıkmasınida bilir.
         Aytekin Teber :  ama böyle ibnelerin ihracı şart , böyle ibnelere gereken dersi hep birlikte verelim,  haydi haydi kumru başkanına sahip çıkmaya devam..
Belen Ticaret Selman Belen : Edepsiz, insan müsveddesi, mahluk, Önce haddini bilmeli, Öğretmen olmuş ama adam olamamış, Bunun gibi insanları değil eğitimci  olması hayvanlara bekçi bile yapsan hayvanlara hakaret olur, başkana hakaret ettirmeyiz.
Berat Zevalsız: Bir karış yer vermeyen madamcık, diplomalı ödüllü cahil
Kenan Batu: Kişilik yoksunu kendini eğitimci diye kandıran şahsa evlatlarımız emanet ediyoruz, kınamak az gelir öğretemiyen şahsa.
Halis Teber : Şerefsiz
          
Yasin Köse : Ölümden korkmayan bir milleti durduracak hiçbir güç yoktur.
Samet Girmeç: Kumruda böyle insanı nasıl barındırıyorsunuz, Kumrunun namusu şerefi nerde, Allah aşkına sizin evlatlarınız yok mu, Eşiniz kızınız yok mu, Sapık, Bir de eğitimciymiş, Ben gelirim arkadaşlar Kumruya, Nasıl sokaklarınızda dolaşıyor bu şahıs.
Sanki birileri yönlendirerek aynı saatlerde aynı türden yazıların yazılmasını sağlıyor ve yine dakika aralıklarla yorumlar yapılıyor. Beğenilerin bir çoğu da yine yorum yapan aynı kişiler. Yazı ve Yorumları Beğenenler de çoğunlukla aynı kişiler.(EK: 17)
Kumru Belediye Başkanı G.Murat HATİPOĞLU’nun  eşi Tuğba HATİPOĞLU yazıyı ve tüm yorumları beğeniyor. 
#BaşkanHatipoğluYalnızDeğildir logoso ile yapılan yorumlar   ve beğeniler 25.11.2016 tarihinde ve aynı saatlerde yapılıyor. Yorumu yazanlar ve beğenenler de yine aynı kişiler. Ya belediye personeli ya da belediye ile ilişkili. Ya da kendilerini Ak Partili Gençler diye tanımlayan kişi ve kişiler.
Uğur SAPAK hem yorum yazıyor ve hem de yazı ve yorumları beğeniyor.
Okan OKU’da hem yorum yazıyor ve hem de beğeniyor.
BİNDÖRTYÜZ ELLİ ÜÇ KUMRU YA DA KUMRU DİRİLİŞ rumuzlu kişi üç yorum yazıyor ve tüm yorumları beğeniyor.
Hamza İNÇ hem yorum yapıyor ve hem de yazı ve yorumları beğeniyor.
Yorum Yazan Muammer ERTÜRKMEN Ak Parti’nin Gençlik Kolu Başkanı olarak biliniyor. 
Yusuf DİKME hem yorum yapıyor ve hem de yazı ve yorumları beğeniyor.
Enes BAKILAN hem yorum yapıyor ve hem de yorumları beğeniyor. Bir çoklarına Enes Bakılan zorla yorum yazdırıyor. Şifrelerini alarak Ali Çavuş’la birlikte yorum yazıyor.
Abdulkadir DİLEK hem yorum yapıyor ve hem de tüm yorumları beğeniyor.
Şahin SAPAK’ta hem yorum yapıyor ve hem de beğeniyor.
Yasin KÖSE hem yorum yapıyor ve hem de yazı ve yorumları beğeniyor.
İbrahim BİCE hem yorum yapıyor ve hem de beğeniyor.
İşin en ilginç kısmı Milli Eğitim Müdürü Suat EVİN’in,   Okan Oku adlı kişinin şu yorumunu beğenmesi “ Bunun okuduğu mektebin ben ta diyecem de bugün cuma, görgüsüz, okumakla adam olunmaz, böyle insanlara çocuklarımızı emanet ediyoruz.” (EK: 18)
Milli Eğitim Müdürü Suat EVİN’E watsapp’tan beğenisini gönderdim. Yalanlamadı. Fotoğrafı kim çektiğini sordu. (EK: 19)
25.11.2016 tarihinde kumpas kampanyasının başladığı saatlerde 24 Kasım Öğretmenler Günü proğramında bulunmayan bir partinin başkanı olan Murat YAYLAK ve kadın kolları başkanı Aynur DEMİR ve beraberindekiler Milli Eğitim Müdürü Suat EVİN’i makamında ziyaret etmiş ve  öğretmenler gününü kutlamışlardır. Bu ziyareti fotoğraflarla partinin internet sayfasında duyurmuşlardır. (EK:20)     
     O gece sabaha kadar uyuyamadım. Cumartesi sabahı erkenden eşimle  birlikte Kumru Emniyet Müdürlüğüne gittim. Emniyetteki görevli polisler beni Ak Parti İlçe Başkanı Murat YAYLAK’la görüştürdüler ve beni şikayetimden vaz geçirdiler. Kumru Emniyet Amirliği’nde bizi şikayetten vazgeçiren Murat Yaylak, Milli Eğitim Müdürü Suat Evin’in yanına gittiğini ve hakkımdaki sürgün olayının KHK ile olduğundan müdahale edilmesinin mümkün olmadığını belirtmiştir. Bu tamamen iftira ve olayı büyütme ve beni linç etme amaçlı olarak düşünüyorum.
            25.11.2016 tarihinde  ve aynı saatlerde Belediyenin resmi internet sitesinde
#BaşkanHatipoğluYalnızDeğildir logoso ile  onlarca Yorum ve beğeniler kesin olarak Kumru Belediye Başkanı Murat Hatip Hatipoğlu’nun yönlendirmesi ve organizesi ile yapılmıştır.
Kampanyaya  #aşkanHatipoğluYalnızDeğildir logoso ile iktidar partisinin ilçe başkanı Murat Yaylak imzası ile partinin resmi sayfasından “başkanın yanındayız” ifadesi ile kamuya açıklama yapılmıştır. (EK:21)
#BaşkanHatipoğluYalnızDeğildir  logosu ile aynı gün ve saatte Ak partinin Kadın Kolları Başkanı Aynur Demir ‘de kendi sayfasından başkanın yanında olduğunu ilan ederek iktidar partisinin sayfasından aldığı duyuru metnini sayfasında paylaşmış ve kendi yayınladığı yazıyı kendisi ile birlikte 10 kişi daha beğenmiştir. (EK: 22)
 #BaşkanHatipoğluYalnızDeğildir logosu ile aynı gün ve saatte Merkezi İstanbul’da bulunan Kumrulu İş Adamları Derneği (KÜYİAD) da başkan Asım Zolan tarafından başkanın yanındayız açıklaması yapılmıştır. (EK:23)
#BaşkanHatipoğluYalnızDeğildir logosu ile bir partinin gençliği olarak tanıtan Ali Çavuş’ta kendi sayfasından aynı saatlerde  aynı kampanyaya katılmıştır.(EK:24)
KUMRU TAKİP diye kendini tanıtan facebook internet sitesi de resmimi de yayınlayarak aynı saatlerde tamamen yönlendirmeye yönelik habere imza atmıştır.(EK:25)
Kumru Kaymakamı Ahmet Ali ÖZDEMİR imzası ile Kumru Belediye Başkanlığı’na “Sosyal Medya Hesabı” konulu 25.11.2016 tarih ve 20070501-529-E.1094 sayılı resmi bir yazı yazılıyor. Yazıda;
“Facebook Sosyal Paylaşım Sitesinde bulunan ve “@kumrubelediyesi” adı altında açılan hesabın belediyenizin kurumsal hesabı olup olmadığını, eğer kurumsal hesap ise bu hesabın hangi belediye personeli tarafından kullanıldığı bilgisinin acilen Kaymakamlığımıza gönderilmesi huşunda,
Gereğini önemle rica ederim.” (EK: 26)
25.11.2016
Ahmet Ali ÖZDEMİR
Kumru Kaymakamı
Yine Kumru Kaymakamı Ahmet Ali ÖZDEMİR imzası ile Kumru Kaymakamlığı tarafından Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Kumru Belediye Başkanlığına gönderilen yazı ilgi tutularak  29.11.2016 tarih ve 20070501-529-E.1119 Sayılı yazı ile ”Kurumsal Sosyal Medya Hesapları Konulu resmi bir yazı gönderiliyor. Gönderilen Resmi Yazıda,
“ Sosyal Paylaşım Sitelerinde Kamu Kurum ve Kuruluşlarının açmış olduğu resmi hesaplardan ilgi yazıda belirtildiği üzere gerçeğe aykırı, kişisel yorum ve paylaşımlarda bulunulduğu tespit edilmiştir. Resmi olarak veya kurum adı kullanılarak açılan hesaplardan bu tür gereceğe aykırı paylaşım ve yorumlarda bulunulması halinde ilgili birim ve sayfayı kullanan hukuki olarak sorumlu tutulacağından bu ve benzeri konularda dikkatli ve hassas olunması huşunda;
Gereğini önemle rica ederim (EK:27)
29.11.2016
Ahmet Ali ÖZDEMİR
Kumru Kaymakamı
İki kez resmi dilekçe ile “Neden suçlandığımı bilmek ve düzgün bir savunma yapmak için israrla istediğim soruşturma dosyası bilgisi tarafıma verilmemiştir.  Uzun uğraşmalardan ve yazdığım resmi dilekçeler sonucunda  kısıtlı bilgi içeren “Soruşturma Dosyası Kapağı”  bile savunma yapmam gereken süre içerisinde verilmemiş ve yaptığım savunma hiçbir dosya bilgisine ulaşılmadan hayali olarak yapılmıştır.  Kanunen savunma hakkıma mani olunulmuş ve eksik savunma yapmam oluşturulmuştur.
 Zorunlu olarak Korgan İlçesinden 14 km uzaklıktaki Tepealan İlkokuluna gitmemin sağlığım açısından mümkün olmadığını düşünerek “Emekliliğimi” istemek zorunda kaldım. Kısa zamanda Ordu Valiliğince emekli onayım geldi. Görev yaptığım Kumru Mehmet Akif Ersoy İlkokulun’da emekli olmam Valilik tarafından “OLUR” verildiği  halde Kumru Milli Eğitim Müdürü Suat EVİN israrla benim Kumru’da emekli olmama mani olmuştur.
Ve ben de Korgan Tepealan İlkokulu’nda göreve başladım. Şu anda izindeyim. Kumru’da emekli olmam gerektiği halde kumpas kuranları memnun etmek için yine Suat EVİN tarafından bana zorluk çıkartılmış her zaman olduğu gibi  yine bana Psikolojik Taciz ( Mobbing)  uygulanarak Kumru’da  “SÜRGÜN EDİLDİ”  denilmesi için böyle bir yola gidilmiştir.
İl Disiplin kurulu Okul Müdürü’nün verdiği “UYARI” cezasını savunmamı hiç dikkate almadan onamıştır.  İl disiplin kurulunda mensubu bulunduğum Eğitim Bir Sendikası temsilcisi Erkut ŞAHİN  beni savunması gerekirken karar verilen toplantıya dahi katılmamıştır.
Ordu Fen Lisesinde Müdür Başyardımcısı olarak  görev yapan İl Disiplin Kurulu Eğitim Bir Sendikası Temsilcisi Erkut ŞAHİN: “İl Disiplin Kurulu’nun  hiçbir toplantısında savunmalar dikkate alınmadan önceden verilen cezalar onanır. Daha çok ta bir kademe fazla ceza bir alt cezaya indirilir. Senin cezan “Uyarı” Cezası.  Bunun  da altı olmadığından cezan kesinlikle bu yüzden onanmıştır. Sana bu cezayı vermek zorundalar, çünkü bu ceza sana verilmemiş olursa  soruşturma anlamını yetirir. Ve soruşturma açmamaları gerekir. Suçsuz olduğun halde sana keyfi ve siyasi olarak soruşturma açılarak  sana sürgün cezası verilmesi istenmiştir.” Demiştir.
4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanununa göre soruşturma dosyası ile ilgili bilgi istedim. Ordu Milli Eğitim Müdürlüğü’nün  cevap yazısında “Bilgi edinme yasasına göre 667 Kanun Hükmünde Kararnamenin 4. Ve 5. Maddelerine göre bilgi verilmesinin mümkün olmadığı” ifade edilerek yine bilgi verilmedi.
Bunun üzerine ben de Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu/Ankara’ya itiraz ettim. Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulundan gelen cevap yazısı ile Kurul Kararı ile itirazım kısmen kabul edilerek Bilgi Edinme Hakkı Kanununun 19. Maddesi’ne göre üçüncü şahısların bilgileri karartılarak Soruşturma Dosyası’nın Sonuç-Kanaat-Teklif” bölümlerinin tarafıma verilmesi kararı verilmiştir. Bu karara göre iki tane yaptığım savunma tamamen eksik olarak yapılmıştır. Yasal olarak savunma hakkım keyfi olarak kullandırılmamıştır.
Soruşturma Dosyası Kapağında Adli Yönden “Kumru Belediye Başkanlığının Bekir AKKAYA hakkında Savcılık Makamına Suç Duyurusunda Bulunulduğu belirtilmiştir. İdari yönden Kurumumdaki görevim ve ilçe dışına çıkarılışım Adli ve idari  soruşturma tamamlanmadan derhal uygulamaya sokulmuştur.
Kumru Cumhuriyet Başsavcılığının 20.03.2017/71 Kararı ile Kovuşturmaya Yer Olmadığına Dair Karar her ne kadar Kumru Belediye Başkanı Günan Murat Hatipoğlu’nun şikayetinden vazgeçmesi sonucu olsa da İdari Soruşturmanın en önemli ayağı olan Adli soruşturma esas alınarak verilen idari soruşturma durdurulmamıştır. İdare Mahkemesine itirazım tamamlanmamıştır.
Yine İdari Soruşturmada özellikle altı çizilen “Yaptığım yazı ve paylaşımların  Görev Yaptığım İlçede Rahatsızlık uyandırması”  sonucu tamamen düzmecedir.
İlk ifademi alan Ordu Milli Eğitim Müdürlüğü Maarif Müfettişi Ferruh ÖZTÜRK yazdığım yazının hiç üzerinde durmayarak, yazı içerisinde kullandığım küçücük fotoğrafı yazıdan ayırarak A4 kağıdından daha büyük fotokopisini önüme koyarak suç üretmeye yönelik ifade almaya çalışmıştır. Yazımın asıl mesajını bilinçli bir şekilde yok etmiştir. Verdiğim ifade metnini (EK:28) hiç dikkate almayarak Soruşturma Dosyası Kapağında  görüldüğü gibi çok ağır ceza tekliflerinde bulunarak idarede acilen uygulama yoluna gitmiştir. (EK: 30)Ve kısa zamanda aynı anda çok sayıda ceza uygulamaya  sokulmuştur.  İfade alırken fotoğrafı yazıdan ayırarak büyütülmüş olarak önüme koyan Müfettiş Ferruh ÖZTÜRK’ten de şikâyetçiyim.
                                               
NETİCE VE TALEP : Yukarıda teferruatlı açıklandığı üzere şikayet edilenler hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak kamu davası açılmasının ve cezalandırılmasının sağlanmasına karar verilmesini saygıyla talep ederim.  25/04/2017

                                                                                       Bekir AKKAYA


**********Sitemizde yayınlanan yazı, fotoğraf ve dokümanlar başka bir site ya da dergi-gazetede yayınlanacaksa önceden yazılı izin gerektirir. Sitelerimizde yayınlanan diğer doküman veya belgeler , kaynak gösterilmek ve sitesinin ilgili sayfasına link verilmek koşuluyla yeniden yayınlanabilir.Bekir AKKAYA/2000 **********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızda yazmak ve paylaşmak isteyeler
kumruhaber@gmail.com bildirebilir...