31 Ekim 2017

İl Disiplin Kuruluna İtiraz Dilekçesi

TEBLİĞ TARİHİ                                           : ……/……./2017
GÖREV YARİ                                               : Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Müdürlüğü
GÖREVİ                                                         : Öğretmen/
ÜNVANI                                                        : Müdür Yardımcısı
T.C.KİMLİK NO                                           : 33308058404
ADI SOYADI                                                : Bekir AKKAYA
BABA ADI                                                    : Mehmet
DOĞUM YERİ/TARİHİ                               : KUMRU /20.05.1961
MEMURİYETE BAŞLAMA TARİHİ         : 12.03.1985
EMEKLİ SİCİL NO                                      : 61857025 
SİCİL NO                                                      : 10844
KONU’NUN ÖZÜ                                        : İl Disiplin Kuruluna İtiraz


ORDU İL DİSİPLİN KURULUNA GÖNDERİLMEK ÜZERE



(KUMRU MEHMET AKİF ERSOY İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ’NE)

                                                                       KUMRU/ORDU



            Disiplin Amirince mail yoluyla bana ulaşan 25.01.2017/ tarih ve  97181826-903.08.02/17 sayılı yazı ile tarafıma  disiplin yönünden “UYARMA (2) ve 25.01.2017 tarihinde imzasız olarak tebliğ edilmeden evin önüne bırakılan zarfı açtığımda öğrendiğim  idari yönden “EĞİTİM KURUMU YÖNETİCİLİĞİNDEN ALINARAK KORGAN İLÇESİ TEPEALAN İLKOKULU’NA ÖĞRETMEN OLARAK ATAMA” cezası verildiği. (3)
 6111 Sayılı Kanunun 113 maddesine istinaden; İl Disiplin Kurulu’nca aşağıda belirttiğim gerekçeler değerlendirilerek, almış olduğum UYARMA  ve “EĞİTİM KURUMU YÖNETİCİLİĞİNDEN ALINARAK KORGAN İLÇESİ TEPEALAN İLKOKULU’NA ÖĞRETMEN OLARAK ATAMA”  cezamın kaldırılmasını istiyorum.

KONU :
            Kumru Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Müdürlüğü’nün …../01/2017 tarih ve 97181826/……. Sayılı yazısı ile tarafıma “UYARI” cezası verildiğine dair yazı ve yine Kumru Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Müdürlüğü’nün …../01/2017 tarih ve 97181826/……. Sayılı yazısı ile 17.012017 tarihli bana imza ile teslim edilmeyen evimin önünde postacının rastgele bırakıp gittiği 25.01.2017 tarihinde elime ulaşan İdari yönden Eğitim Kurumları yöneticiliğinden alınarak soruşturma sonucu Korgan Tepealan İlkokulu’na  atamamın yapılması cezasına itirazım ve savunmamın sunulmasından ibarettir.       

AÇIKLAMALAR :
            1-Halen Kumru Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nda Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktayım.
            Kumru İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 19.01.2017 tarih ve 903.08.02/767677 sayılı yazısı “Soruşturma Dosyası Kapağı” tarafıma teslim edilmiş ve ilgili evrakta soruşturmanın konusu sosyal medya üzerinden yapmış olduğum paylaşımların “resim, adamcık, kancık” hitaplarının yanı sıra yapmış olduğum paylaşımların görev yaptığım ilçede rahatsızlık uyandırması nedeniyle cezalandırılmam talep edilmiş, Disiplin yönünden Kumru Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Müdürlüğü,  teklif edilen “UYARI “ cezasını onamıştır. (4)
            İdari yönden ise teklif edilen idarecilik görevimden alınarak (Müdür Yardımcılığı) Korgan – Tepealan İlkokulu’na öğretmen olarak atamam yapılmıştır. (5) 
            2. 2000 yılında Kumru İlçesine “Kumru Haber” www.kumru.org adıyla Kumru’da ilk internet sitesi kurarak 17 yıldır yayın yapmaktayım. (6)
            Ve yine http://bekirakkaya.blogspot.com.tr/ adında özellikle Kumru’ya dair yüzlerce yazı, fotoğraf ve onlarca araştırma ve incele barındıran ve hala yazmayı sürdürdüğüm kendime ait özel blog sayfam bulunmaktadır. (7)
 Kumru Kaymakamlığınca 14/04/2004 tarihli ve 238 Nolu belge ile  657 Sayılı DMK Kanununun 122. Maddesi gereği TAKDİRNAME (8) verilmiş ve Takdirname verilme nedeni olarak “Kumru Org internet sitesinden Kumru İlçesinin tanıtımına ve Kumru Halkının iletişim kurmalarına yönelik yaptığınız çalışmalar, halkın birbirleri ile kaynaşmaları ve sıcak diyalog ortamı oluşturma gayretiniz tarafımızdan memnuniyetle müşahede edilmiştir.” İfadeleri kullanılmıştır.
            Hatta Bir çok Üniversite öğrencisi Kumru’ya dair tezlerini benim yaptığım çalışmalardan hazırlamıştır.
            Hatta ilçemize gelen iki Kaymakam Adayı Tezlerini benim sayfamdan hazırlamışlardır.
            Araştırma ve incelemelerim bir çok kitaba kaynaklık yapmıştır.
Kumru’yu tanıtım maksatlı bir çok dergi fotoğraflarımı da yazılarımı da ismimi zikrederek sayfamı kaynak göstermişlerdir.
            Blog sayfam özel olup daha çok Kumru İlçesine dair olmak üzere tüketici haklarından, sağlık sorunlarına kadar faydalı bulduğum her konuyu bloğumda arşivlerim. Şu ana kadar blog sayfamı 250 binden fazla kişi ziyaret etmiştir.  
            İşte söz konusu “Bir Adamdan Dört Mesaj ve Dört Hitap” başlıklı (9) kısa yazıda kullandığım Adam ve Adamcık hitabı ve kullandığım fotoğraf  sürekli rahatsız olduğum akıllı telefonuma   istenmeden gelen  ya da spam olarak adlandırılan kanunen suç teşkil eden mesajlara dikkat maksadı ile yazılmıştır. Ne bir kurum ne bir kuruluş ne de bir kişiye yöneliktir. Benim istemediğim mesajlara dikkat çekmek amacıyla yazılmış bir yazıdır. Sözünü ettiğim mesajlar da suçtur.                                                               
            6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanun 1 Mayıs 2015’te yürürlüğe girmiştir.
            Yasada tacir değilseniz İstenmeden gelen elektronik ortamda  mesaj çekmenin 4.000 bin ile 75.000TL arasında para cezası bulunmaktadır. İşte size bana gelen mesajlardan bazı örnekler (10) Bu tür durumları http://tiss.gtb.gov.tr/  internet adresinden şikayet etmek te mümkündür.
           3- Savunma  ekinde yer alan  yazı nedeniyle Maarif Müfettişi tarafından alınan ifademde bana gösterilen fotoğrafın çok fazla büyütüldüğünü gördüm. Yine yazının puntosunun da büyütülmüş olduğunu gördüm. Ve yine bana verilen “Soruşturma Dosyası Kapağında” KANCIK kelimesi ilave edilmiş. Oysa ben yazımda ADAM VE ADAMCIK kelimelerini kullandım. Kesinlikle KANCIK kelimesini kullanmadım.
            ADAM ve ADAMCIK’tan KANCIK kelimesi üretilmiş. Yazım incelendiğinde bu kelimenin olmadığı görülecektir. Kapakta KANCIK olan kelime okulda KADINCIK olmuş.
         Hukuki haklarım saklı kalmak kaydıyla lugatlarımızda argo olmayan kelime argo olarak algılattırılmış, resim de büyütülerek benim esas vermek istediğim mesaj yok edilmiştir.
                  Yüzlerce yazı ve fotoğraf barındıran “http://bekirakkaya.blogspot.com.tr/özel sayfamda yazdığım bir yazı içerisinde kullandığım ADAM ve ADAMCIK kelimeleri bilinçli kullanılmıştır. Her iki kelime de tüm lügatlerde ADAM; Büyük Adam; ADAMCIK’ta Küçük adam anlamına gelmektedir. Argo sözlüklerinde ADAMCIK kelimesi kesinlikle bulunmamaktadır. İlgili yazımda kesinlikle KANCIK kelimesi de kullanılmamıştır.
              Hulki Aktunç’un Büyük Argo Sözlüğü (Tanıklarıyla) 450 sayfalık kitabında bu kelimeler bulunmamaktadır. Yazımda yer almadığı halde ilave edilen  KANCIK kelimesi bile Argo Sözlüğü’nde yoktur.
               Yine Şevket Rado’nun 1300 Sayfalık Hayat Yayınları’nın Büyük Türkçe sözlüğü’nde ve yine Türk Dil Kurumu Sözlüğü’nde ise
  ADAMCIK :
adamcık - İsim mecaz
 isim Kendisine acınılan kimse
"Bir tarafa dayanıp durdum. Adamcık benimle hiç meşgul olmuyor göründü." - M. Ş. Esendal
 Yerilen, küçümsenen kimse
           
 Durum bu kadar açık olmasına rağmen ifadem hiç dikkate alınmayarak ceza vermek için uğraşılması ve ardından suç olmayan kelimeyi kullandı diye UYARI teklif edilmesi,   soruşturma nedeniyle İDARECİLİKTEN ALINARAK SÜRGÜNE GÖNDERİLMEM  kesinlikle ve kesinlikle haksızlıktır. İçeriğine ulaşamadığım ve hala kim tarafından şikayet edildiğimi bilmediğim bir dosya ile karşı karşıyayım. Üstelik Maarif müfettişine de aynı ifadeleri vererek yazdığım yazıyı hiçbir kurum ve kişiye yazmadığımı söyledim ve imzaladım. 
   4. Bana tebliğ edilen üst yazıda “Bekir AKKAYA’nın sosyal medya üzerinden yapmış olduğu paylaşımlarda kullanmış olduğu resim ve adamcık, kadıncık şeklindeki hitaplar nedeniyle” cümlesinde geçen RESİM  ise yazı içerisinde şu amaçla kullanılmıştır. Benim ağır bir şekilde cezalandırılmama neden olan yazının başlığı ADAMCIK üzerinedir.
    Google Resim Arama Motoruna Adamcık yazıldığında 260.000 bin fotoğraftan binlercesi normal insan tanınabilecek fotoğraflar  olup  ben biraz da acele olarak 7’ci fotoğrafı kullandım.(11) 7’ci Fotoğrafın üzerinde Chris Adamcik (turd_ferguson_10) on M  yazısını görünce bilinen bir şahıs olmadığını düşünerek bu fotoğrafı kullandım.  Maksadım istenmeyen mesaj atmanın yanlış olduğuna vurgu yapmak amacıyla yazılmış bir yazıda bu fotoğrafın kullanılmasının doğru olduğunu düşündüm. 
 İfadem alındığında yazdığım yazının içerisinde fotoğraf çok büyütülmüş ve yazıdan ayrılmış.
        Keşke dosyaya ulaşabilseydim de fotoğrafı gösterebilseydim. Burada Maarif Müfettişine de bu durumu ifade ettim. Bugün İstenen ve verilen ceza düşünüldüğünde “MAKSADIN ÜZÜM YEMEK DEĞİL BAĞCIYI DÖĞMEK” olduğu anlaşılıyor. Disiplin yönünden en az olan UYARI teklif edilecek, idari yönden Müdür Yardımcılığından ve ilçe dışı atama yapılması.  
       Yazdığım yazı bir bütün olarak düşünüldüğünde asıl maksat resim değil yazıdaki mesajdır. Hakaret maksatlı kesinlikle değildir.
         Dosyada resim büyütülmüş ve algı oluşturulmuştur. Resim obje haline getirilmiştir. İfade alınırken Maarif Müfettişi A4 kağıdı kadar büyütülmüş resmi gösterdi. Buradan ceza verilmek için çaba görülüyor. Kesinlikle usule uygun değil. Yazıda olmayan KANCIK kelimesi nasıl dosyaya konulduysa resim de büyütülerek algı oluşturulmuştur.
      Okul müdürümüze de ifade esnasında aynı fotoğraf büyütülerek gösterildiyse kesinlikle bana haksızlık yapılmıştır.  Dosya elime henüz ulaşmadı. Eğer böyle bir durum varsa Cumhuriyet Savcılığı’na dosyayı taşıyıp hukuki haklarımı algı oluşturmadan, hakaretten, iftiradan, yalancı şahitlikten dava hakkım var. Hukuki haklarım her zaman saklıdır.  
     7- Maarif Müfettişi ifademi alırken iki konuda soru sordu. Birincisi bu yazıyı kime yazdın? İkincisi Resmi gösterdi. İmza attığım ifadede hiçbir suçlamayı kabul etmedim ve şimdi de hiçbir suçu kabul etmiyorum.  Ve suç ta olduğunu düşünmüyorum.      
        Kim tarafından suçlandığımı bilmiyorum. Beni şikayet eden kimseyi de bilmiyorum. Kendi yazdığım yazıda suç ta bulamıyorum. Dolayısıyla düzgün bir savunma da yapamıyorum.
      8.  Kumru Milli Eğitim Müdürlüğü’ne okul müdürü Emine ŞENEL ile birlikte geldik. Hem müdürüm ve hem de ben Kumru Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gelinceye kadar ifadeye çağrıldığımızı bilmiyorduk. Önce okul müdürü ifadeye çağrıldı. Sonra ben çağrıldım. Maksadım her hangi bir kişi ya da kuruma hakaret ya da sataşma değil onaylamadığım halde telefonuma gelen mesajlara yönelik olarak yazılmış bir yazıdır. Bilinmeyene, karanlığa, boşluğa hakaret ve iftira olmaz. Eğer bundan böyle bir durum olduğu takdirde de http://tiss.gtb.gov.tr/ bizzat Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında 6563 Saylı Kanun doğrultusunda  şikayet hakkımı kullanacağım.
Kanunda suç olan bir durum nedeniyle benim tepkimi ortaya koymam neden suç olsun ki? Üstelik buna benzer onlarca yazıya imza atmış bulunuyorum. Blog sayfamda bu türden onlarca yazım bulunmaktadır.
      9.   Bu yazı kurumumla ya da Milli eğitimle ilgili değildir. Bu yazı resmi görevimin dışında evimde mesai saatleri dışında tamamen insani bir çabadır.
       Bir yıl önce Ordu Medikal Hastanesinde BAYBAS açık kalp ameliyatı oldum.  Disiplin yönünden en az ceza olan UYARI cezası verilmesi, idari yönden ilçe dışında başka bir ilçenin köy okuluna atamamın yapılması kesinlikle adil olmamıştır. Üstelik ben sık sık kalp doktoruna kontrol maksatlı giden birisiyim ki, bu benim sağlığım açısından son derece riskli bir durumdur. Bu sebeple de şu anda “EMEKLİLİK DİLEKÇEMİ” vermiş bulunuyorum. Yasal yönden bir sakıncası yoksa kullanmadığım iznimi kullanarak emekli olmamın hayırlı olacağını düşünüyorum. 
     Bundan sonra sadece ve sadece sevgiye, yardıma, nezakete ihtiyacım var. 32 yıllık öğretmeni
      30 yıldır yazı yazıyorum. İlk defa soruşturma geçiriyorum. Aylıkla ödüllendirme dahil bugüne kadar 4 TAKDİR ve 6 TEŞEKKÜR almış 32 yıllık öğretmenim.
       Tam 30 yıl Kumru’da görev yapıyorum. 2000 yılında Kumru İlçesine “Kumru Haber” www.kumru.org adıyla Kumru’da ilk internet sitesi kurarak 17 yıldır yayın yapıyorum. Yazılarım http://bekirakkaya.blogspot.com.tr/ de yayınlanır ve arşivlenir. sosyal medya denilen FACEBOOK, TWİTTER ve YOTUBE pek kullanmam. Okulda da zaten bu sayfalara izin yoktur. Okulda tek müdür yardımcısıyım. İşten zaman da bulamayız. Ve hiçbir zaman kullanılmamaktadır. Buralara ulaşım yapılamamaktadır. Bu yazı benim görevimle alakalı değildir.  Okulumda gerek bu yazıdan dolayı ve gerekse başka nedenlerden dolayı hakkımda bir suç bir olumsuzluk beyanı varsa ya da işimizin ya da görevimizin aksadığına dair bir durum beyanı olmuş ise kesinlikle ve kesinlikle yalandır, iftiradır. Bilgi edinme yasasından doğan hakkım doğrultusunda Soruşturma dosyasını ya da özet bilgilerini talep ettim.
         Maarif Müfettişlerince  bana kibar ve bir o kadar iyi niyetle yaklaşarak hakikaten kendi kanaatime göre sıradan bir yazının bu kadar değerde bulunarak soruşturulması yazıyı yazmamdan bir ay sonra ifadem alınmasını garipsemiş olsam da Resmin çok büyütülmüş olarak yazıdan ayrı tutulmasına pek anlam verememiştim. Müfettişin davranış ve söylemleri ile elindeki malzemelerin yani yazının algı oluşturma çabasını o anda hissettim. Buna rağmen bir ceza talep edilmez diye düşündüm. Demek ki ifadem  dikkate alınmamış. Okul müdürüm de üstten gelen durum nedeniyle büyük ihtimal cezamı onamıştır.
         10- Soruşturma Dosyasındaki bilgileri, benim bu yazıyı kimin şikayet ettiğini, kimlerin ifadeleri alındığını kesinlikle bilmiyorum. Hakkımda ceza istenen dosya ile ilgili bilgim yok. Uzun israrım ve dilekçem üzerine bana Soruşturma Raporu Kapağı verildi.  Ben de buna göre savunma yapıyorum.
             11. Soruşturma Raporu Kapağı:
              29.12.2016 Tarih ve 42012457-663.07/108 sayılı Soruşturma Raporu Kapağını Okul Müdürlüğüne verdiğim 19/01/2017 dilekçemle elde ettim. Soruşturmanın mahiyetini de bu kapaktan öğrendim.
   Soruşturma kapağında şikayetin kim ya da hangi kurum tarafından yapıldığı belli değildir. Maarif Müfettişince getirilen Adli Teklifte Kumru Belediyesi Başkanlığınca hakkımda Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğunu öğrendim.
Yine Soruşturma Konusu: Sosyal Medya üzerinden yapmış olduğum paylaşımların ve bu paylaşımlarda kullanmış olduğu “resim, adamcık” şeklindeki hitapların  memura yakışmadığını ve yine paylaşımların görev yaptığı ilçede rahatsızlık uyandırması tespit edildiği”  soruşturma konusu oluşturmuştur.
Sosyal Medya Durumu:
Ben yazılarımı http://bekirakkaya.blogspot.com.tr/ özel blog sayfamda yayınlarım. Bu yazımı da  arşivimde kalsın diye sayfamda yayınladım. Daha önceden de ifade ettiğim gibi bu yazı ne bir kişi ne de bir kuruma yazılmamıştır.
Hakkımda yazılan yazıyı ve yorumları  görünce 26.01.2016 Cumartesi günü Suç duyurusunda bulunmak maksadı ile eşimle birlikte Kumru Emniyet Müdürlüğü’ne  gittim. Şikayetci olduğumu bildirdim. Sonra AKP başkanı Murat Yaylak emniyete geldi. Onun talebi üzerine şikayetten vaz geçtim. Aynı gün başkanın ricası üzerine yazdığım yazıyı da blog sayfamdan kaldırdım.
O da Belediyenin sayfasından belediyenin yazdığı yazıları ve yorumları kaldırttıracağını söyledi. Sadece bana yapılan hakaret, tehdit, küfür yorumları kaldırıldı ve yazı hala duruyor.
Sayın Murat Yaylak bana şikayet ettirmedi. Dosya kapağından Kumru Belediyesi hakkımda suç duyurusunda bulunmuş. Bunu da 19.01.2017 tarihinde öğrendim.
Hiçbir hakaret ve küfür içermeyen ve hiçbir kurum ya da kişiye yönelik olmayan bir yazı şikayet edilmiş. Hakkımda soruşturma açılmış. Onca küfür hakaret ve iftira yazısı için zamanında şikayet etmediğim hakkımı şimdi yapmayı düşünüyorum..
12. “Soruşturmada özellikle “ilçede rahatsızlık uyandırdığım tespit edilmiştir” cümlesi tamamen yalan ve iftiradan ibarettir.

Bu konu tamamen yargı ile ilgili bir durum olup bu konu tarafımdan kesinlikle mahkemeye taşınacaktır. Hukuki bir durum olan bu olay zaten Kumru Kaymakamlığı tarafından Kumru Belediye Başkanlığı ve tüm Kumru’daki Kamu Kurum ve kuruluşlar uyarılmıştır. Hakkımda belediye tarafından suç duyurusunda bulunulduğunu 19.01.2017 tarihinde öğrendim. Kumru Kaymakamlığının Kumru Blediye Başkanlığına 25.11.2016 tarih ve 20070501-529-E.1094 gönderdiği yazı (10) ve Tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlara gönderilen ekinde Kumru Belediye Başkanlığı’na gönderilen 29.11.2016 tarihinde 200705001-529-E.1119 sayılı yazı ( 11)   bana açılan soruşturmanın özeti gibi ve tam da özü. Şu kısa zamanda yargıya taşıyacağım olayın özeti şöyledir.
Benim yazımın yayınlandığı tarih 24 Kasım 2016 Öğretmenler günüdür. Bir gün sonra
ise Ordu Araştırma Hastanesi’nde tedavi için izinliyim. Kumru’da evime geç vakit geldiğimde hakkımda Kumru Belediye Başkanlığı’nın internet sayfasında saat 19:00’da yazımdan tam 36 saat sonra “YILIN ÖĞRETMENİNİ KINIYORUZ” (12) başlıklı ismime yazılan yazıyı görüyorum. İlgili yazıda 24 Kasım’da Kumru Kaymakamının elinden ödül aldığım ve yılın öğretmeni seçildiğim” ifade edilerek iftira, hakaret dolu bir sayfa yazı. Altında küfür, hakaret, iftira içerikli onlarca yorum ve onlarca çirkin yorumları beğenenler. Hepsi Hukuki bir vakıa ve suç. Kesinlikle suç duyurusunda bulunacağım.  
Yılın öğretmeni olduğum ve kaymakamın elinden ödül aldığım tamamen yalan ve yönlendirmeye yönelik ve iftiradır. Kumruda tüm 450 öğretmene verilen plaket bana da okul müdürümüz Emine ŞENEL tarafından verildi. Ben de aldım. Bu olayı mutlaka zaten mahkemeye taşıyacağım.  Kumru Kaymakamı, Kumru Milli Eğitim Müdürü, tüm davetliler ve öğretmenler bunu açıkça biliyor. Eğer ciddi bir soruşturma yapılsaydı bu mutlaka görülürdü. Mevzuata göre yılın öğretmeni de eskisi gibi yoktur.
Belediyenin resmi internet sitesinde hakkımda yazılan yazının altında onlarca yorum. Hakaret, iftira ve küfür. Onlarca kişi küfür ve hakaretleri beğeni yarışına girmiş.  Hakkımda yazılan yazıyı görüyorum.   
İlk etapta şimdi anlatacağım olayın bana açılan soruşturma ile bağlantısı yok gibi olsa da ben kesinlikle bir bağlantı olduğunu düşünüyorum. Adli mercilere de sunacağım bilgilerin bir kısmını bu savunmama da koyuyorum. Her ne kadar anlatacağım husus adli bir husus olsa da idari noktada kanaatime göre benim soruşturmama da yansıması olmuştur.
Kumru Belediyesi ile Kumru kaymakamlığının arasında 29 Ekim törenlerinden bir sürtüşme geçmiş olduğunu öğrendim. Bu olayın yansıması benim yazımla ilişkilendirilmiştir. Bunu ayrıca mahkemeye taşıyacağım.
Anladığım kadarıyla benim yazımın 24 kasıma denk gelmesi ve bana plaket verilmesi Belediyeyi rahatsız etmiş olabilir. Ama ben kesinlikle olayı bilmiyorum. Kaymakamın elinden de plaket almadım. Bu konu Milli Eğitim Müdürüne de mutlaka sorulacaktır. Ayrıca 29 Ekim töreninde başkan-milli eğitim müdürü ve kaymakamın tartıştıkları söylenilmektedir. Ve yine aynı tarihte Kumru Kaymakamı Kumru Belediyesine bir yazı göndererek bütün kurumlara bu yazıyı gönderdiği gibi başkanın şahsına da göndermiştir Ben bu yazıyı gördüm. Yargı konusu olduğundan mahkemeye mutlaka sunacağım.
Belediye sayfasından bana yazılan kınama yazısına uyarıcı bir yazı ikinci kez Kumru Belediyesine Kumru Belediyesine yazı yazmış. İlginçtir ki belediyede beni hedef seçerken Kumru Kaymakamlığını da hedefe koymuş. Ben cezalık ama ne hikmetse 29 törenlerinin ayrıntısını bilmiyorum.

5
Benim kimseyi hedef alarak yazmadığım bir yazı başka türlü bu hale getirilip linçe tabi tutulmam ardın da sürgün edilmem aklıma bir çok şey getiriyor.
İlçe’da tüm Devletin en resmi en üst amiri olan Kumru Kaymakamlığının resmi yazılarında da açıkça görüldüğü gibi Belediye uyarmıştır. Belediye ile birlikte bana yazılan yazı örnek gösterilerek Tüm kurumlar da uyarılmıştır. Ekli yazılar tüm devlet memurlarına imzalattırılmıştır.
Kumru Kaymakamlığının Tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlara 29.11.2016 tarihinde 200705001-529-E.1119 sayılı yazısı ile 25.11.2016 tarih ve 20070501-529-E.1094 sayılı  yazı ile KUMRU BELEDİYE BAŞKANLIĞINA GÖNDERDİĞİ YAZI’ hakkımda yazılan KINAMA YAZISINI VE YORUMLARI işaret ederek;
“Sosyal Paylaşım Sitelerinde Kamu Kurum ve Kuruluşlarının açmış olduğu resmi hesaplarda ilgili belediyeye gönderilen yazıda belirtildiği üzere gerçeğe aykırı, kişisel yorum ve paylaşımlarda bulunulduğu tespit edilmiştir. Resmi olarak veya kurum adı kullanarak açılan hesaplardan bu tür gerçeğe aykırı paylaşım ve yorumlarda bulunulması halinde ilgili birim ve sayfayı kullanan hukuki olarak sorumlu tutulacağından bu ve benzeri konularda dikkatli ve hassas olunulması” denilmektedir.
Kumru Belediyesinin resmi internet sayfasında hakkımda bilinçli bir şekilde
Kumru Kaymakamlığının da belirttiği gibi uzun bir yazı kaleme alınmıştır. Bu yazı baştan sona iftira ve yalandır. Alenen işlenen bu suç kesinlikle tarafımdan yargıya taşınacaktır. Ve yine belediyenin sayfasından yazılan bu linç yazısının altına yapılan yorumlar bir ekip işidir. Buna da yargı karar verecektir. Yorum yazanlar ve yorumu beğenenler neye küfrettiklerini bile bilmiyorlar. Hatta bir çokları beni bile tanımıyorlar. Yazımı da görmemişler. Evlerine kadar gittiklerim oldu. Elime sarıldılar çoklarının anası babası benden özür diledi.
Küfürlü yorumları beğenenler ise daha ilginç. Sadece gönül almak haksız yere küfürlerin yanında yer almak ve bana ceza verilmesini sağlamak için yorumları beğenenler ve yazanlar var. Bunları kesinlikle yargıya taşıyacağım.
Benim yazdığım yazının altında bir tana yorum yok. Ben yazımı sosyal paylaşım sitesinde değil kendi özel blogomda yayınladım ve 40 yıldır bu tür yazılar  hep yazıyorum.
Ben bu savunmamı okul müdürünün verdiği tebliğ yazısında kelime olarak “ADAM-ADAMCIK” kelimeleri üzerinden yaptım. KANCIK kelimesini hiç dikkate almadım bununla ilgili hiçbir bağ kuramadım.
Yine savunmamın temeli yazdığım yazıdır. Yazımdan yola çıkarak savunma yaptım. Soruşturma raporunda “ilçede rahatsızlık uyandırmam” ifadesi bana gezi eylemlerini aklıma getirdi. Olmayan bir suç üretme belediyenin imkanlarından yararlanarak bir kişiyi linç girişimi. Ben kendi özel sayfamdan belki kendimi yazıyorum, Belediye resmi belediyenin sayfasından. Yorum yapanların küfür, hakaret, iftira atanların tamamına yakını genç ve belediyeden beklentileri var. Küfür hakaret ve tehditleri beğenenlerin de yine belediye ile bir bağlantıları var. Kumru’da rahatsız olan bunlar. Ama Kumru’nun haberi yok.  
Sosyal paylaşım sitelerinde Adam ve Adamcık demek Sürgünüme sebep oldu.  Sıradan bir haberin altında yapılan yüzlerce yorum. Artık herkes herkese yorum yapıyor. Büyüklük tahammülü gerektirir. Bana yapılan yorumları daha henüz Cumhuriyet Savcılığı’na vermedim. Bilmediğim başka etkenler içimden geçiyor. Kumpas düşünenler Kumpas kuranlara baksın. İyi olmuyor hep açığa çıkıyor. Ben suç işlemedim. Açık kalp amaliyatı geçirmiş biriyim. Bu nedenle de tahriklere zaman zaman günlük hayatımı etkileyebiliyor. Benim bilmediğim ifadeleri kesinlikle kabul etmem mümkün değil. Tahrik sonucu yapılan eylemin cezası da az olur.  Kumru’nun en altında Demircili Mahallesinde oturuyorum, Kumru’nun en yukarısındaki Mehmet Akif Ersoy İlkokulunda görev yapıyorum. Her gün yaya  dört kez gidip geliyorum.  Ne bir hakaret, ne bir küfür duydum. Günlük hayatımda hiç değişiklik olmadı. Okulda yine öyle. Adam ve Adamcık kelimelerinden “Görev yaptığım ilçede Rahatsızlık Uyandırdığıma da inanmam ve kimse de inanmaz.



6

Tam 31 yıldır Kumru’da görev yapan biriyim ki, bir kez soruşturma dahi geçirmedim.
SONUÇ VE İSTEM                        :
13. Bu nedenlerle, hakkımda yapılan soruşturma sonucunda Devlet Memurları Kanunu’nun 125/A-e maddesi “Devlet Memuru vakarına yakışmayan tutum ve davranışta bulunmak “ uyarınca UYARI  cezasıyla tecziye edilmem kanuna uygun değildir.
Yukarıda arz ve izah ettiğim durumlar göz önüne alınarak hakkımda başlatılan disiplin soruşturmasının sonlandırılması ve disiplin cezası tesis edilmemesi hususunda ,
Gereğini saygılarımla arz ederim.

                                                                                                      23.01.2016

            ADRES:                                                                        Bekir AKKAYA
             Demircili Mahallesi Mehmet Sarıcan Cad.
                                                     KUMRU/ORDU


                                                                                                                                                   
EKLER                     :
  1. Dilekçem (7 Sayfa)
  2. “Uyarı” Cezası Tebliğ Yazısı
  3. Kararname Yazısı
  4. Uyarı Cezası Onayı
  5. Kararname Yazısı
  6. www.kumru.org’nin Anasayfası
  7. http://bekirakkaya.blogspot.com.tr/ blok sayfamın ilk sayfası (2 Sayfa)
  8. Takdirname (www.kumru.org) sebebiyle Kumru Kaymakamlığının Verdiği
  9. Yazdığım Yazı ve kullanılan fotoğraf. Bir Adamdan Dört Mesaj ve Dört Hitap
  10.  

4-
5. Özel bloğomdan hazırlanan bir tez örneği (2 Sayfa)
6- Yazdığım yazı
7- Okul Müdürü’nün tebliğ yazısı
8. Adamcık kelimesinden 260.000 sonuç ve 7. Fotoğrafı kullanmam
9- Bilgi amaçlı okula verdiğim dilekçe
10- Kumru Kaymakamlığı’nın Kumru Belediye Başkanlığı’na Gönderdiği Yazı
11- Kumru Kaymakamlığı’nın Kurumlara Gönderdiği Yazı
12- Kumru Belediyesinin Hakkımda Yazdığı Yazı ve Yorumlar (7 Sayfa)
13 – Kumru Kaymakamlığınca verilen Plaket ( 450 Öğretmene verildi). Biri de bendim…
       Okul Müdürümüzün elinden alındı.





7




©© Bekir Akkaya Blogspot Copyright 2000 ©© Sitemizde yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. Kaynak göstererek kullanmaya özen gösteriniz. Tüm metin, resim ve içeriğin hakları https://bekirakkaya.blogspot.com.tr/ye aittir. 5846 Sayılı Kanuna rağmen çalınan her türlü içeriğin hukuki ve cezai sorumluluğu çalanın kendilerine aittir. ©

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızda yazmak ve paylaşmak isteyeler
kumruhaber@gmail.com bildirebilir...