23 Eylül 2018

GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI ALİ ÇAVUŞ’UN “GAYRİ AHLAKİ PAYLAŞIMI” DA AYNI / KUMPAS YAZILARI - 10 /Bekir AKKAYA

Bugüne kadar yazmaya çalıştığım tüm yazılarımda “KUMPAS” kelimesini kullanmaktayım O halde “KUMPAS” kelimesinin ne anlama geldiğini de kısaca anlatmakta yarar görüyorum. Hemen ifade edeyim ki; “KUMPAS” kelimesi bir çok anlama geliyor. Biz yazımızda aşağıdaki anlamlarda kullanıyoruz.
KUMPAS kelimesi bize Fransız dilinden gelmiştir. Birçok anlamı vardır. Benim bu yazıda kullandığım anlamı; KUMPAS : HİLE, DÜZEN anlamındadır.
Kumpastan üretilmiş kelimelere bir göz atalım;
Kumpas kurmak : Gizli bir iş, hile, düzen hazırlamak.
Kumpasa dahil olmak: Hileli Bir İşe ortak olmak.
Kumpasa gelmek: Hile ile kandırılmak.
Hile : Birini aldatmak, yanıltmak için yapılmış olan düzen, dolap, oyun, ayak oyunu, alavere dalavere, desise, entrika. Çıkar sağlamak için bir şeye değersiz bir şey katma.
Düzen : Dolap, hile. Soyut ve somut nesnelerin bir sıraya, bir hedefe, bir amaca göre sıralanması, konsept. Topluca ve gizlice yürütülen
herhangi bir plan, dolap, komplo. Tertip. Bir kimseye, bir kuruluşa karşı toplu olarak alınan gizli karar, dolap, komplo.
Kumpasçı takımı : Kumpasçılık için işbirliği edenler takımı (KUMPASÇI)
Kumpasçılık : Bir sahne eserinin tutunmasını sağlamak veya onu gözden düşürmek için çevrilen dolap.
Yazıma konu olan KUMPAS kelimesinin anlamlarına baktığımızda “Bana yapılan KUMPAS’ın  tüm ayakları mevcut. Ama “KUYRUK” dışarıda kaldığından ben bu yazıları kaleme alıyorum. 
KUYİAD’ın Patronu Asım ZOLAN : son zamanlarda sosyal medya üzerinden Kumru Belediye Başkanı Murat Hatipoğlu’na  karşı maksatlı ve rencide edici, yapılan hizmetleri  yok sayan gayri ahlaki paylaşımlar yapılmaktadır.”
AKP Kumru İlçe Başkanı Murat YAYLAK : “son zamanlarda sosyal medya üzerinden Kumru Belediye Başkanı Murat Hatipoğlu’na karşı maksatlı ve rencide edici, yapılan hizmetleri  yok sayan gayri ahlaki paylaşımlar yapılmaktadır.”
AKP Kadın Kolları Başkanı Aynur DEMİR : “son zamanlarda sosyal medya üzerinden Kumru Belediye Başkanı Murat Hatipoğlu’na karşı maksatlı ve rencide edici, yapılan hizmetleri  yok sayan gayri ahlaki paylaşımlar yapılmaktadır.”
Açıklama yapanlara ve görevlerine dikkat ederseniz YAPBOZ parçalarından siyasi görevlilerden birinin eksik olduğunu görürsünüz. Eğer bir KUMPAS kurulmuş ise inandırıcı olması için AKP’nin Gençlik Kolları Başkanı da açıklama yapması gerekir. Peki yapmış mı? Buyurun bakalım bu geçlerin lideri nasıl bir açıklamada bulunmuş?
AKP Kumru Gençlik Kolları Başkanı Ali ÇAVUŞ: “son zamanlarda sosyal medya üzerinden Kumru Belediye Başkanı Murat Hatipoğlu’na  karşı maksatlı ve rencide edici, yapılan hizmetleri  yok sayan gayri ahlaki paylaşımlar yapılmaktadır.”
Gördüğünüz gibi başta KUYİAD Patronu Asım ZOLAN’ın açıklaması gibi tüm açıklamalar. Hepsi aynı cümleleri kuruyor. “GAYRİ AHLAKİ PAYLAŞIM” diyorlar ama iddia ettikleri hiçbir GAYRİ AHLAKİ PAYLAŞIMI ortaya koymuyorlar. Ve açıkça Kumru Belediye Başkanının GAYRİ AHLAKİ KUMPASINA bilerek ya da bilmeyerek dâhil oluyorlar. Ortada açıkça GAYRİ AHLAKİ BİR DURUM VAR. VE YİNE AÇIK NET GAYRİ AHLAKİ KİŞİ VE KİŞİLER DE VAR. Ama kim ve kimler? Bunları yazımızın ilerleyen bölümlerinde tek tek belgelerle sizlerle paylaşmayı sürdüreceğim.
Genç Başkan Ali Çavuş,  Kumru Eski AKP İlçe Başkanı Murat YAYLAK’ın açıklamasını, gençlik başkanı olarak aynen Kadın Kolları Başkanı Aynur DEMİR gibi sayfasına taşımış. Bu eylemi gençlerden ve hacı amca ve bacılardan epey beğeni toplamış. Tabi ki yorumlar da gerçekten iştah açıcı.
Ali Çavuş Başkan, aynı gün ve saatlerde hiç boş durmamış. Kendi sayfasını yönetirken Kumru Belediyesinin resmi sayfasında bulunan tüm küfür ve hakaret yorumlarını da beğenmiş. Aynı beğenme eylemini aynı dakikalar içerisinde KUYİAD’ın sayfasında da, AKP İlçe Başkanlığının sayfasında ve Kadın Kollarının Sayfasında da sürdürmüş. Gerçek manada KUMPAS’ın içerisinde yer almış.
Biliyorum, YAPBOZ’un parçalarının eksik olduğunu. Tabi ki onlar tamamlanacak.
Gelin sizlerle bir dönem parasızlıktan evimde misafir kalan şimdi  ise  Kumrulu Zenginler Kulübü (KUYİAD)’ın Patronu Asım ZOLAN’ın 11 Eylül 2018 tarihinde “KUM RU” adında bir internet sitesindeki yorumunu okuyalım. ASIM ZOLAN;  Murat HATİPOĞLU için:  “Gelmiş geçmiş belediye başkanlarının içinde en başarılı belediye başkanıdır geçmişte personelin maaşını ödeyemiyorlardı. Şimdi hizmet yapılıyor.”
Bu cümleleri ne hikmetse KUYİAD’ın sayfasında yapmamış. Vardır bir bildiği. Ancak bizim bildiğimiz Asım ZOLAN Ve beraberindekiler bu ifadeleri defalarca geçmiş başkanlar için de söylemiş.
Belediye seçimlerine az kaldı. Kendisinin İstanbul’da oy kullandığını hatırlatmakta yarar var. Üstelik Kumru’da Başkan seçilirken KUYİAD’a senin seçildiğin gibi başkan seçilmiyor. Gözün kesiyorsa gel Kumru’da başkan seçil. Öyle KUYİAD gibi “al gülüm ver gülüm”le başkan seçmiyoruz. Sen KUYİAD patronu olarak İstanbul’dan da Kumru’da da oy kullanabilirsin. Koskoca patronun üç beş tane oy hakkı vardır her halde.
Hem sonracığıma bizim başkan Fatsa’dan beri Kumru’da Belediye Başkanlığı yapıyor. Duyduklarıma göre KUYİAD’ın ve özellikle de senin asil duruşundan kaynaklı, bir dahaki başkanlığında İstanbul’a taşınacakmış. Ben oy vermeyecektim ama, sadece bu yüzden bir oyum helalı hoş olsun. Sana da oy vermeyi düşündüm, ancak iki fotoğraf ve bir iki plaket eşliğinde iki pizza bu işi bitirir. Sendeki bu yeteneği hani bende misafir olmuştun ya, ta o zaman ben gözlerinden okumuştum.   Gerçekten bahtı açık bir insansın. Öyle kolay değil meteliksizlikten KUYİAD patronluğuna yükselmek.
Kumpas Yazılarının Onuncusu Burada Bitti.
On Birinci Kumpas Yazısısın da Buluşmak Üzere…
Kumru’dan sevgi ve Selamlarımla…

Bekir AKKAYA / 24.09.2018/KUMRU
------------------------------------------------------------------------------------------------- ©© Bekir Akkaya Blogspot Copyright 2000 ©© Sitemizde yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. Kaynak göstererek kullanmaya özen gösteriniz. Tüm metin, resim ve içeriğin hakları https://bekirakkaya.blogspot.com.tr/ye aittir. 5846 Sayılı Kanuna rağmen çalınan her türlü içeriğin hukuki ve cezai sorumluluğu çalanın kendilerine aittir. ©

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızda yazmak ve paylaşmak isteyeler
kumruhaber@gmail.com bildirebilir...