5 Şubat 2021

Yasal rektör atamasını tartışanlar buna da bir şey söylesin!

SORMAK LAZIMDIR! 

2972 sayılı Kanun Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanun açık ve nettir. İncelediğim kanunda ben aşağıdaki sorularıma cevap bulamadım.  Sorularım şunlar:

Asıl ya da yedek şartları tutan bir vatandaş seçilmek amaçlı kanunun istediği tüm belgeleri zamanında hazırlayarak dosyasını ilgili birimlere teslim etmiş olsun.  Kanun doğrultusunda süreler

tamamlanarak onaylanmış listelerle seçime gidilmiş olsun. Seçimden sonra hangi partiden kaç kişinin asıl ve yedek olarak seçildiği ilan edilmiş olsun.

Bu süreçlerden sonra seçilmiş ve halktan onay almış bir listede bulunan biri hiçbir gerekçeye dayanmadığı halde herhangi bir el

tarafından kanunun gösterdiği haller dışında liste dışı edilebilir mi?

Ya da listede seçilen herhangi birinin dosyası sümenaltı edilerek yok sayılabilir mi? Keyfi olarak herhangi bir yetkilinin kendi şahsi düşüncesi doğrultusunda ilgili kişinin dosyasını ilgili birime teslim etmeme hak ve yetkisi var mıdır?

Yine bir başka yetkili birim ya da birimler sürecin bitiminden sonra hiçbir kanuni durum olmadığı halde kendi istedikleri gibi seçilmiş listeyi değiştirme, ekleme veya çıkarma yapabilir mi?

Bekir AKKAYA/05.02.2021/KUMRU

https://bekirakkaya.blogspot.com/

 https://kumrubelgesel.blogspot.com/

 

............. © Bekir Akkaya Blogspot Copyright 1999 ©.............

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızda yazmak ve paylaşmak isteyeler
kumruhaber@gmail.com bildirebilir...