1 Haziran 2022

KUMRU ÖĞRETMENEVİ AÇILIŞIMIZA SİZLERİ DE BEKLERİZ (Mutluyum! Mutlusunuz! Mutlular!)

Sona gelindikçe heyecanımız da artıyor. Heyecanımız yeni olmamasına rağmen yeni bir mekâna taşınmak, ilişkili olan herkesi de heyecanlandırıyor.

            İlk adının koyulması bundan 25 yıl öncesine dayanıyor. İki arada bir derede olmasına rağmen bizim ilçemiz Kumru'da 1989 yılından bu yana hizmet

veriyor. Açılmasını sağlayan ve o günkü şartlarından bugün belki de ASO olmasına neden olan 10 yatağı ile yüzlerce insanı ağırlayan Kumru Öğretmenevi, Kumru Belediyesi Eski Belediye Başkanı A.Cemal Zorlu döneminde Belediye Sarayının ikinci katında hizmete başlamıştır. O günden bu güne hizmet veren bu kurumda, ben 1993 yılından bu yana görev yapıyorum.

            2 oda ve 10 yatak…Buna rağmen yüzlerce kişinin bu mekanda ağırlanması ve memnun olarak ayrılması bizleri de hep mutlu kılmıştır. Bu mutluluğun çıtasını artırma planlarını hep düşünmüş olsam da günü gelmeyince, ya da şartlar oluşmayınca, bir şeyin gerçekleşme imkânı da bulunmamaktadır.

            Kutsal kitaplarda  " doğru yer ve zamanda uygun bir lisanla dua ve niyazlarınızı yapınız, aksi takdir de beklediğinizin aksi gerçekleşir" ifadesini, çok iyi okumak, bu cümleyi çok iyi düşünmek, bir çok şeylerinde başarısını mutlak şekilde artırır. Morali bozuk birinden bir bardak çay bile istemek kapı dışarı atılmanıza neden olabilir. Yani, uygun yerde uygun dua. Şartlar oluşmuşsa ve siz hala farkında değilseniz bu suç karşınızdakinin değil yüzde yüz sizindir.

            Bana göre Kumru'da bu dönem şartlar oluşmuştur. Koskoca bir Ordu'da Kumrulu bir Millet Vekili varsa ve bu Millet Vekili bir iktidar partisinden ise ve bu Millet Vekili iktidar partisinden Grup Başkan Vekili ise Kumru'da kimsenin bazı hususlar için beklemesine gerek yoktur. Tek yapılması gereken Kutsal kitaplardaki o mucizevi sözü hatırlamak. Uygun zamanda uygun dua…

            Bizler Kumru Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kumru Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü Yönetim Kurulu olarak bunu gerçekleştirmeye çalıştık. Tek tek değil toplu olarak olması gereken en uygun duayı yapmaya çalıştık.   Hiç birimiz verimli arazinin güney veya kuzeyini düşünmedik. Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Yönetim Kurulumuz kendi aralarında ortak aklı birleştirdik. İmam Hatip Lisesi Müdürü ve Öğretmenevi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tatlıgül'ün diblomatik ve kılı kırk yapan disiplin anlayışını ve titiz davranışını, Öğretmenevi Müdürü Bekir Akkaya'nın akla hayale gelmeyen abuk sabuk fikir, düşünce, teklif ve çözüm önerilerini yönetimin süzgecinden geçirerek, ortak bir duaya kalkıştık. Uygun zamanda uygun dua formülü neticesinde Yeni Kumru Öğretmenevi binasının açılma günü olan, 24 Kasım Öğretmenler Gününü bekliyoruz.

            Hiç bir sözümüzü geri çevirmeyen maddi ve manevi büyük katkısı olan   Millet Vekilimiz Sayın Eyüp Fatsa'nın 10 kez belediye binasının son katına çıkarak çalışmaları yerinde incelemesi bu üçlüyü  büyük bir heyecanla günde kırk kez son kata çıkarmıştır. Kendilerine yürekten teşekkür edeyoruz.

            Yeni öğretmenevimiz Sayın Milletvekilimiz Eyüp Fatsa'nın katkı ve gayretleri ile gerçekleşmiştir. Sayın Belediye Başkanımız Ticabi Civelek'in öğretmenlere bu katı tahsis etmesi ve bizi maddi ve manevi teşviki gönüllerimizin bir kenarına yazılmıştır. Çalışmaları yerinde inceleyen yüzlerce büyüğümüz ve dostlarımız. Yani tek değildik yüzlerce idik.

            Kumru'muzda son derece lüks 2'şerli 15 yatak bulunan bir otel ve son derece lüks bir lokal ve adı Kumru Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü. Belediye binası en son kat. Şimdilik asansörümüz olmasa da dualarımızı bu yöne çevirmek bizim üçlünün işi. Hayalimizdeki lokanta şifreli söz olan ışık tarafında gözüküyor.

            AÇILIŞIMIZA SİZİ DE BEKLİYORUZ!

24 KASIM CUMA ÖĞRETMENLER GÜNÜNDE SAAT: 14'00'TE BELEDİYE BİNASININ SON KATINDA MUTLULUĞUMUZU PAYLAŞMANIZI ÜMİD EDER SAYGILAR SUNARIZ…

 

Bekir AKKAYA /18 Kas 2006/Kumru Haberci Gazetesi-Karadeniz Haber Postası Gazetesi- Kent Haber Haber ve Kültür Sayfası

.................... © Bekir Akkaya Blogspot Copyright 1999 ©.............

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızda yazmak ve paylaşmak isteyeler
kumruhaber@gmail.com bildirebilir...