27 Nisan 2017

KUMRU CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NA

                               
                            KUMRU CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NA
ŞİKAYET EDEN             :Bekir AKKAYA, Fatma ve Mehmet Oğlu, Kumru/ 20/05/1961 Doğumlu.
T.C. KİMLİK NO           :   33308058404
ADRES BİLGİSİ     :  Demircili Mahallesi Mehmet Sarıcan Caddesi No: 8/1 KUMRU/ORDU
İLETİŞİM BİLGİSİ         :  0 544 341 22 30    /    kumruhaber@gmail.com
ŞİKAYET EDİLEN          : Günan Murat Hatipoğlu (Kumru Belediye Başkanı), Kumru Belediyesi  Resmi İnternet Sitesi Görevlileri,  Sayfaya yazıyı yazan kişi ve kişiler , Talimatı veren kişi ve kişiler, Yazının altına yorum yapan bana hakaret küfür ve iftira ve tehdit eden kişi ve kişiler, Küfür ve hakaretleri beğenenler ve iftira ve hakaretlere destek olanlar, KUYİAD Başkanı Asım Zolan, Aynur Demir (AKP Kadın Kolları Başkanı) , Murat Yaylak (AKP İlçe Başkanı)
Yorum Yapanlar: Uğur Sapak, Okan Oku, Bindörtüzelliüç Kumru-Kumru Diriliş, Hamza İnç, Enes Bakılan, Yusuf Dikme, Abdulkadir Dilek, Şahin Sapak,  Yasin Köse, Yücel Pekaz (Başkanın Sekreteri) , İbrahim Bice, Emre Yılmaz, Muammer Ertürkmen (AKP Gençlik Kolu Başkanı) , Aytekin Teber, Rahim Sim, Hayriye Dizmek, Murat Işık, Engin Cebeci Turanoğlu, Ayhan Demir, Samet Girmeç, Berat Zevalsız (Ordu Büyükşehir Belediyesi’nde Çalışıyor), Belen Ticaret Selman Belen, Kenan Batu, Halis Teber, Kumru Belediyesi ismi ile yorumlar,
           Beğenenler      : Uğur Sapak, Okan Oku, Bindörtyüzelliüç Kumru, Hamza İnç,  Enes Bakılan, Yusuf Dikme, Abdulkadir Dilek, Şahin Sapak, Yasin Köse, Yücel Pekaz, İbrahim Bice, Bir Kumrular Sıddıklar, Halis Saygı (Belediyede Çalışıyor) , Hasan Başa, Mehmet Evin, Mehmet İlkyaz, Mustafa Patlak, Mustafa Omma, Ali Çavuş (AKP Gençlik Kolu Başkanı) , Abdulkadir Dilek, Ali Güneş, Tuğba Hatipoğlu (Başkanın Eşi), İsa Akçay, Doğan Anlayışlı, Selahattin Dizek, Sinan Kepenç, Semra Yaktı (Belediyede Yazı İşleri Müdürü) , Sümeyra Alpbalta, Suat Evin Kumru Milli Eğitim Müdürü) , Keşke keşke Zor, Zafer Tugay Etkü, Tahsin Bilgili, Tuğba Özgül Civelek, Tuna Yalın Cep, Rıdvan Tür, Gürkan Tilov
            Aynı anda hem yorum yapıp hem de beğenenlerin isimleri  SİYAH ve eğik olarak yazılmıştır.            
OLAY TARİHİ               : 25/11/2016
OLAY YERİ                     : Kumru İlçesi, Kumru İlçesi Belediyesi Resmi İnternet Sayfası, İsimlerini zikrettiklerimin resmi sosyal medya hesapları,  
DELİLLER                     :  Şikayet Metni İçerisinde EK olarak Numaralandırılmıştır.
            EK:  1 - Kumru Kaymakamlığı’nın Belediye Başkanına “Uyarı” Konulu Yazısı
            EK:  2 - Kumru Kaymakamlığı’nın  Kurumlara“Tören ve proğramlarda Uyulacak Esaslar”  Konulu Yazısı
            EK:  3 - Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Plaket Verileceğine Dair Yazısı
            EK:  4- 450 Öğretmene Verilen Plaketten bana verilen.
            EK:  5 - Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkındaki 6563 Saylı Kanun
            EK:  6- Kanunsuz Gelen Mesajlar
            EK:  7-  “Bir Adamcıktan Dört Mesaj ve Dört Hitap” Başlıklı Yazım
EK:   8– Google Aramada  “Adamcık “ Yazınca Yedinci Fotoğrafın Yeri
EK:   9- Yılın Öğretmeni Bekir Akkaya’yı Kınıyoruz Yazısı
EK: 10- WhatsApp Üzerinden Başkanla Konuşmamız
EK:11- Kanuna Göre Suç Olan Telefonuma Gelen Mesajlardan Örnekler ve Belediye Mesajı
EK:12 -Yazının Altına Yapılan Yorumlar
EK:13 –Yazı ve Yorumları Beğenenler
EK:14 - Milli Eğitim Müdürü Suat Evin’in Beğenisi
EK:15- Milli Eğitim Müdürü Suat Evinle WhatsApp Üzerinden Aramızda Geçen Konuşma
            EK:16-Ak Parti İlçe Başkanı ve Kadın Kollarının Milli Eğitim Müdürünü Ziyareti
EK:17-Ak Partinin Resmi İnternet Sayfasından Basın Açıklama Yazısı
EK:18- Ak Parti Kadın Kolları Başkanının Kampanyayı Destekleme Yazısı
EK:19- Kumrulu İş Adamları Derneği (KÜYİAD) da başkan Asım Zolan’ın Açıklaması
EK:20- Kendini Ak Parti Gençliği Diye Tanıtan Ali Çavuş’un Sayfası
EK:21- KUMRU TAKİP Denilen Sayfanın Aynı Saatlerde Hakkımda Yazdıkları
EK:22- Kaymakamlığın Belediye Başkanlığına “Sosyal Medya Hesabı” konulu Yazı
EK:23- Kaymakamlığın Kurumlara ”Kurumsal Sosyal Medya Hesapları Konulu yazı
EK:24- İdari Soruşturma Dosyası Kapağı
EK:25- Milli Eğitim’in Soruşturmayı 667 KHK’nin 3. ve 4. Maddelerine Bağlaması
EK:26- Okul Müdürü’nün “KADINCIK” yazısı
EK:27- Milli Eğitim Müdürlüğü Müfettişine Verdiğim İfade Metni Tutanağı
   
ŞİKAYET KONUSU OLAY: 
            Kumru İlçesi’nde uzun zamandır Kumru Belediye Başkanı Günan Murat Hatipoğlu ile Kumru Kaymakamı Ahmet Ali Özdemir’in   aralarının iyi olmadığı ve hiçbir yerde bir araya gelmedikleri konuşulmaktadır.  Bu durum 29 Ekim 2016 Cumhuriyet Bayramı törenlerinde Milli Eğitim Müdürü Suat Evin’in proğramı erken başlatması nedeniyle alenileşmiş ve Kumru Kaymakamı Ahmet Ali ÖZDEMİR imzası ile  Kumru Belediye Başkanlığı’na  20070501-877-E.1003 sayı ve 29.10.2016 tarihli bir yazı ile Başkan Günan Murat Hatipoğlu’na “UYARI” konulu  bir yazı gönderilmiştir.(EK:1)
Kumru Kaymakamı Ahmet Ali ÖZDEMİR bir ay önce Belediye başkanı G.Murat HATİPOĞLU’na  yazdığı uyarı yazısını bu kez de 200070501-877-E.1080 sayı ve 23.11.2016 tarihli yazı ile “Tören ve proğramlarda Uyulacak Esaslar” konusu ile Kumru’da bulunan tüm  kurum ve kuruluşlarına  göndermiştir.  (EK:2) Kumru Kaymakamı bir ay önce Belediye Başkanı Günan Murat Hatipoğlu’na gönderdiği “UYARI” yazısını bir ay sonra 24 Kasım Öğretmenler Günü  proğramından bir gün önce Kumru’da tüm kamu kurum ve kuruluşlarına imza ile teslim edilmiştir. Kaymakamın Belediye Başkanına böyle bir yazı yazması ilçede şok etkisi yapmış, bir gün sonra kutlanan  24 Kasım Öğretmenler Günü Proğramı yazının etkisi ile yapılmıştır.
Aynı gün yani 23.11.2016 tarihinde Kumru Milli Eğitim Müdürlüğü Kaymakamlık Makamından “24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Proğramı ve Zümre Toplantısı”  “OLUR” u almış ve  Proğramın  8. Maddesi’de “Kumru Kaymakamı Ahmet Ali ÖZDEMİR tarafından Öğretmenler Günü münasebetiyle tüm öğretmenlere plaket takdim edileceği”duyurulmuştur. (EK:3)
24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Proğramı resmi yazı iki kez kaleme alınmış, ilkinde konu olarak 24 Kasım Öğretmenler Günü yazılı iken bu yazı daha sonraki yazı ile değiştirilmiş ve Konu bölümüne “Öğretmenler Günü ve Zümre Öğretmenler Toplantısı” olmuştur. Ve programa Kumru Kaymakamı Ahmet Ali Özdemir haricinde hiçbir daire amiri katılmamıştır. Proğramda Kumru Belediye Başkanı Günan Murat Hatipoğlu’da yer almamıştır. Kumru’da bulunan hiçbir parti yetkilisi de proğramda bulunmamıştır. Sözleşmeli öğretmenler ve hizmetliler dahil tüm öğretmenlere Kumru Kaymakamı Ahmet Ali ÖZDEMİR ismi yazan  plaket dağıtılmıştır.(EK:4)
24 Kasım 2016 tarihinde Öğretmenler Günü saat  10.00’da Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkındaki 6563 Saylı Kanun’a (EK:5)  dikkat çekmek ve telefonuma  “kanunsuz gönderilen  mesajlardan (EK:6) rahatsız olduğumu anlatmak maksadı ile  hiçbir lügatte argo ve suç olmayan BÜYÜK ve KÜÇÜK anlamında kullandığım ADAM ve ADAMCIK kelimelerini kullanarak  “Bir Adamcıktan Dört Mesaj ve Dört Hitap” (EK: 7)  başlığı ile kendi özel blog sayfamda bir yazı kaleme aldım. Fotoğraf olarak ta 24.11.2016 tarihinde Google Resim Arama Motoruna  “Adamcık” yazıldığında 260.000 bin fotoğraftan binlercesi normal insan, tanınabilecek fotoğraflar  olup  7’ci fotoğrafın tanınacak bir kişiye ait olmadığını,  Yedinci Fotoğrafın üzerinde Chris Adamcik (turd_ferguson_10) on M (EK:8) yazısını görünce bilinen bir şahıs olmadığını düşünerek bu fotoğrafı kullandım. 
25 Kasım 2016 Cuma günü erken saatte  kontrol amaçlı Ordu Araştırma Hastanesi Kardoloji Bölümü’ne gittim.  İzinli olduğum  günde Kumru Belediyesinin resmi internet sitesi olan https://www.facebook.com/kumrubelediyesi/  ‘ta benim yazımdan tam 24 saat sonra Kumru Belediyesi’nin resmi internet sitesinde hala duran ve 25 Kasım Cuma Günü Saat: 10.00’da hakkımda bir yazı kaleme alınmıştır.  Baştan sona küfür, hakaret, iftira ve yalan olan “Yılın Öğretmenini Kınıyoruz – Bekir Akkaya” başlıklı yazı ile  hedefe konularak linçe tabi tutuldum.  (EK:9)
Kumru’ya geldiğimde WhatsApp üzerinden Kumru Belediye Başkanı G. Murat Hatipoğlu saat 18:00’de  0 532 414 09 62 nolu telefondan benim numaram olan 0 544 341 22 30 numaralı telefonuma saat akşam 18:19’de “Evet Bekir Hoca şu vurguladığın adamlığı kamuoyuna bir göster de bu açıklamaları başkan için yaptım de. ….ismende bizde bilelim kimmiş adam kimmiş adamcık” Ama sana sürprizlerim olacak , vaz geçme yaz, çekinme yaz. Arıyorsun sesini duymak istemiyorum. Neden bunları yazıyorsun bak tehdit ediyorsun dediğimde de “Çok korktum, savcılığa ver…..” (EK: 10)  diyerek konuşmasını sürdürmüştür. Hakkımda yalan, iftira ve hakaret yazıları ve küfürleri 25.11.2016 tarihinde akşam saat 18:30’da  Kumru Belediye Başkanı Günan Murat Hatipoğlu’nun benle  WhatsApp üzerinden  konuşmasından  sonra öğrendim.
       Yazının başında bizzat ismim zikredilerek ödül almam kınandıktan sonra “Toplum olup bitenleri neden sadece izliyor, neden tepki verilmiyor”  denilerek belediyenin resmi internet sitesinde tepki verilmesi çağrısı yapılmıştır.
Başkanla ilgili hiçbir ifade ve yazım olmadığı halde yazının içerisinde “Belediye Başkanımızla uğraşma cesaretini bu adamlar nereden alıyorlar” ifadeleri kullanılmıştır.
Yine yazıda “ …….ürür kervan yürür” ifadelerinin ardından “Muhatap alınacak bir tarafımızın olmadığı” ifade edilerek  “Ama anlaşılan o ki, artık camii duvarına işemeye başladığımız” yazılmıştır. …nokta nokta …konularak yazı içerisinde “İT” İfadesi kullanılarak alenen bana “KÖPEK” denilmiştir. Yorumlarda ise nokta kullanılmadan bu ifade bana hitaben yazılmıştır.
Yazının diğer kısımları ise tamamen bir kamu kurumu olan ve belediye hizmetlerinden kaynaklı ilişkileri ve işlemleri özel bir ilişki derecesine dönüştürerek kanunen yapmakla yükümlü olduğu ilişkileri şahsi bir konuma dünüştürme, resmi işleri kişileştirmesinden ibarettir. Bu esnada benim de bir kamu görevlisi olduğum unutturulup sokak dili ile hem bana, hem kaymakam beye karşı sokak ve kaldırım dili kullanılmıştır. En ilginci ise yine kamu kurumlarını da kendi ürettiği suçla yanıltmış, siyasi kimliğini açıkça baskı aracı olarak kullanmıştır.        Yazı içerisinde bilinçli bir şekilde yoruma azmettirilmiş ve küfür etmeleri teşvik edilmiştir. Yazı içerisinde şu kelimeler bilinçli ve zorlama olarak bilinçli bir şekilde kullanılmıştır.  “Bekir Akkaya Kınıyoruz, sansürleyerek, bu adamlar, belediye başkanı ile uğraşma, , …..Ürür, Cami duvarına işeme, öğretemeyen, zat, ilgili şahıs, iki metre toprak hırsı, yakışıksız açıklama, sinek, mide bulanması, adamlık dersi, psikolojik takip, had hudut bilmeyen zihniyet”. Yorumlar dikkatle incelendiğinde yorumlarda bu kelimeler çok sık kullanılmıştır.   
  Yazıda  “ hata ile tekrarlanan mesajlar” denilerek 6563 Saylı Kanuna göre onaysız mesajlar suç olduğu görmezden gelinilmiştir. İnsanları rahatsız etme “meşru” imiş gibi algılattırılmıştır. Kendi yazıları ile onaysız herkese mesaj göndererek suç işlediğini itiraf eden Kumru Belediyesi beni şikayet etmesinden sonra da ilginçtir bana mesaj göndermeye devam etmiştir. Hem benim cezalandırılmamı talep eden belediye benim sürgünümü yaptırdığı halde mesaj göndermeyi sürdürümüştür. Benim iznim olmayan mesajları hala bana gönderen belediyeyi ayrıca şikayet ediyorum. (EK: 11)
      Dilekçe ekimde tamamı bulunan yazının altına #BaşkanHatipoğluYalnızDeğildir haştek sloganı ile onlarca yorum yazılmıştır. Yazı ve yorumların tamamı 25.11.2016 tarihinde  beğenenlerin de çoğunun aynı kişiler olduğu ve yorumların yapıldığı saatlerin birbirine çok yakın olduğu görülmektedir. Yorumların Tamamı Dilekçe ekimdedir.(EK: 12)
 #BaşkanHatipoğluYalnızDeğildir  heştek sloganı ile yapılan yorumlarda geçen hakaret, küfür, tehdit, iftira atanlar ve bana karşı kullanılan kelimeler şu şekildedir.
Engin Cebeci Turanoğlu #BaşkanHatipoğluYalnızDeğildir: “Terbiyesiz, Ahlaksız, Şereften bi haber, Utanmaz, Arlanmaz Adam”
Ayhan Demir #BaşkanHatipoğluYalnızDeğildir: Utanmaz, Arlanmaz Herif.
Hayriye Dizmek  #BaşkanHatipoğluYalnızDeğildir  : Basiretsiz, Çakal
Okan Oku #BaşkanHatipoğluYalnızDeğildir: Bunun okuduğu mektebin ben ta diyecem de… görgüsüz, okumakla adam olunmaz, böyle insanlara çocuklarımızı emanet ediyoruz.
Hamza İ #BaşkanHatipoğluYalnızDeğildir: kendisi öğretmeyen,
Emre Yılmaz  #BaşkanHatipoğluYalnızDeğildir: Bu adam sapık ! Allah korusun çocuklarımızı çocuklarımızı böyle öğretmenlerde okumasın. Bu gibi şahıslara dinimizin örf ve adetlerine göre ceza verilmesi lazım,
Enes Bakilan  #BaşkanHatipoğluYalnızDeğildir: Bir it uluyor, böyle itler var , eşşek,  kişilik yoksunu,  adamcık , nerdesiniz sizin bizim çocuklarımızın öğretmeni oluyor bu şahıs , Bu adam bir daha görev alamayacak,  kumruda velilere sesleniyorum çocuğunuzu bu adamcığamı teslim edeceksiniz,  Bekir AKKAYA bunun affedilir bir yanı yok,  fetoculardan sonra cinsiyet yoksunu sapık hocalar diye temizletmek lazım sizi,  
Rahim Sim#BaşkanHatipoğluYalnızDeğildir   : yüzsüzsün belli, sen cahilden de cahilsin , onu o makama taşıyanlar sahip çıkmasınida bilir.
         Aytekin Teber#BaşkanHatipoğluYalnızDeğildir   :  ama böyle ibnelerin ihracı şart , böyle ibnelere gereken dersi hep birlikte verelim,  haydi haydi kumru başkanına sahip çıkmaya devam..
Belen Ticaret Selman Belen #BaşkanHatipoğluYalnızDeğildir: Edepsiz, insan müsveddesi, mahluk, Önce haddini bilmeli, Öğretmen olmuş ama adam olamamış, Bunun gibi insanları değil eğitimci  olması hayvanlara bekçi bile yapsan hayvanlara hakaret olur, başkana hakaret ettirmeyiz.
Berat Zevalsız #BaşkanHatipoğluYalnızDeğildir: Bir karış yer vermeyen madamcık, diplomalı ödüllü cahil
Kenan Batu #BaşkanHatipoğluYalnızDeğildir: Kişilik yoksunu kendini eğitimci diye kandıran şahsa evlatlarımız emanet ediyoruz, kınamak az gelir öğretemiyen şahsa.
Halis Teber #BaşkanHatipoğluYalnızDeğildir: Şerefsiz
          
Yasin Köse #BaşkanHatipoğluYalnızDeğildir: Ölümden korkmayan bir milleti durduracak hiçbir güç yoktur.
Samet Girmeç #BaşkanHatipoğluYalnızDeğildir: Kumruda böyle insanı nasıl barındırıyorsunuz, Kumrunun namusu şerefi nerde, Allah aşkına sizin evlatlarınız yok mu, Eşiniz kızınız yok mu, Sapık, Bir de eğitimciymiş, Ben gelirim arkadaşlar Kumruya, Nasıl sokaklarınızda dolaşıyor bu şahıs.
Sanki birileri yönlendirerek aynı saatlerde aynı türden yazıların yazılmasını sağlıyor ve yine dakika aralıklarla yorumlar yapılıyor. Beğenilerin bir çoğu da yine yorum yapan aynı kişiler. Yazı ve Yorumları Beğenenler de çoğunlukla aynı kişiler.(EK: 13)
Kumru Belediye Başkanı G.Murat HATİPOĞLU’nun  eşi Tuğba HATİPOĞLU yazıyı ve tüm yorumları beğeniyor. 
#BaşkanHatipoğluYalnızDeğildir haştek  ile yapılan yorumlar   ve beğeniler 25.11.2016 tarihinde ve aynı saatlerde yapılıyor. Yorumu yazanlar ve beğenenler de yine aynı kişiler. Ya belediye personeli ya da belediye ile ilişkili. Ya da kendilerini Ak Partili Gençler diye tanımlayan kişi ve kişiler. Yorum yazanlarla beğenenler yine aynı kişiler ve aynı saatlerde olmuştur.
Uğur SAPAK hem yorum yazıyor ve hem de yazı ve yorumları beğeniyor.
Okan OKU’da hem yorum yazıyor ve hem de beğeniyor.
BİNDÖRTYÜZ ELLİ ÜÇ KUMRU YA DA KUMRU DİRİLİŞ rumuzlu kişi üç yorum yazıyor ve tüm yorumları beğeniyor.
Hamza İNÇ hem yorum yapıyor ve hem de yazı ve yorumları beğeniyor.
Yorum Yazan Muammer ERTÜRKMEN Ak Parti’nin Gençlik Kolu Başkanı olarak biliniyor. 
Yusuf DİKME hem yorum yapıyor ve hem de yazı ve yorumları beğeniyor.
Enes BAKILAN hem yorum yapıyor ve hem de yorumları beğeniyor. Bir çoklarına Enes Bakılan zorla yorum yazdırıyor. Şifrelerini alarak Ali Çavuş’la birlikte yorum yazıyor.
Abdulkadir DİLEK hem yorum yapıyor ve hem de tüm yorumları beğeniyor.
Şahin SAPAK’ta hem yorum yapıyor ve hem de beğeniyor.
Yasin KÖSE hem yorum yapıyor ve hem de yazı ve yorumları beğeniyor.
Yücel Pekaz, hem yorum yapıyor ve hem de beğeni yapıyor.
İbrahim BİCE hem yorum yapıyor ve hem de beğeniyor.
İşin en ilginç kısmı Milli Eğitim Müdürü Suat EVİN’in, Okan Oku adlı kişinin şu yorumunu beğenmesi “ Bunun okuduğu mektebin ben ta diyecem de bugün cuma, görgüsüz, okumakla adam olunmaz, böyle insanlara çocuklarımızı emanet ediyoruz.” (EK: 14)
Milli Eğitim Müdürü Suat EVİN’E watsapp’tan beğenisini gönderdim. Yalanlamadı. Fotoğrafı kim çektiğini sordu. (EK: 15)
25.11.2016 tarihinde yazı ve yorumların yapıldığı saatlerde 24 Kasım Öğretmenler Günü proğramında bulunmayan bir partinin başkanı olan Murat YAYLAK ve kadın kolları başkanı Aynur DEMİR ve beraberindekiler Milli Eğitim Müdürü Suat EVİN’i makamında ziyaret etmiş ve  öğretmenler gününü kutlamışlardır. Bu ziyaret  fotoğraflarla partinin internet sayfasında duyurulmuştur. (EK:16)     
     26.11.2016 Cumartesi sabahı erkenden eşimle  birlikte Kumru Emniyet Müdürlüğüne gittim. Emniyetteki görevli polisler beni Ak Parti İlçe Başkanı Murat YAYLAK’la görüştürdüler ve beni şikayetimden vaz geçirdiler. Kumru Emniyet Amirliği’nde bizi şikayetten vazgeçiren Murat Yaylak, Milli Eğitim Müdürü Suat Evin’in yanına gittiğini ve hakkımdaki sürgün olayının KHK ile olduğundan müdahale edilmesinin mümkün olmadığını belirtmiştir.
            25.11.2016 tarihinde  ve aynı saatlerde  Belediyenin resmi internet sitesinde#BaşkanHatipoğluYalnızDeğildir  heştek sloganı ile başlatılan başkana destek kampanyası
#BaşkanHatipoğluYalnızDeğildir  heştek sloganı ile iktidar partisinin ilçe başkanı Murat Yaylak imzası ile partinin resmi sayfasından “başkanın yanındayız” ifadesi ile kamuya açıklama yapılmıştır. (EK:17)
#BaşkanHatipoğluYalnızDeğildir  heştek sloganı ile aynı gün ve saatte Ak partinin Kadın Kolları Başkanı Aynur Demir ‘de kendi sayfasından başkanın yanında olduğunu ilan ederek iktidar partisinin sayfasından aldığı duyuru metnini sayfasında paylaşmış ve kendi yayınladığı yazıyı kendisi ile birlikte 10 kişi daha beğenmiştir. (EK: 18)
#BaşkanHatipoğluYalnızDeğildir  heştek sloganı ile aynı gün ve saatte Merkezi İstanbul’da bulunan Kumrulu İş Adamları Derneği (KÜYİAD) da başkan Asım Zolan tarafından başkanın yanındayız açıklaması yapılmıştır. (EK:19)
#BaşkanHatipoğluYalnızDeğildir  heştek sloganı ile bir partinin gençliği olarak tanıtan Ali Çavuş’ta kendi sayfasından aynı saatlerde  aynı kampanyaya katılmıştır.(EK:20)
KUMRU TAKİP diye kendini tanıtan facebook internet sitesi de resmimi de yayınlayarak aynı saatlerde tamamen yönlendirmeye yönelik habere imza atmıştır.(EK:21)
Bu açıklamamaların tamamında belediyenin sayfasında yorum yapanlar ve beğenenler yine bu açıklamaları da beğenenler  ve yorum yapanlar olarak yer almıştır.  
Kumru Kaymakamı Ahmet Ali ÖZDEMİR imzası ile Kumru Belediye Başkanlığı’na “Sosyal Medya Hesabı” konulu 25.11.2016 tarih ve 20070501-529-E.1094 sayılı resmi bir yazı yazılıyor. Yazıda;
“Facebook Sosyal Paylaşım Sitesinde bulunan ve “@kumrubelediyesi” adı altında açılan hesabın belediyenizin kurumsal hesabı olup olmadığını, eğer kurumsal hesap ise bu hesabın hangi belediye personeli tarafından kullanıldığı bilgisinin acilen Kaymakamlığımıza gönderilmesi huşunda,
Gereğini önemle rica ederim.” (EK: 22)
25.11.2016
Ahmet Ali ÖZDEMİR
Kumru Kaymakamı
Yine Kumru Kaymakamı Ahmet Ali ÖZDEMİR imzası ile Kumru Kaymakamlığı tarafından Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Kumru Belediye Başkanlığına gönderilen yazı ilgi tutularak  29.11.2016 tarih ve 20070501-529-E.1119 Sayılı yazı ile ”Kurumsal Sosyal Medya Hesapları Konulu resmi bir yazı gönderiliyor. Gönderilen Resmi Yazıda,
“ Sosyal Paylaşım Sitelerinde Kamu Kurum ve Kuruluşlarının açmış olduğu resmi hesaplardan ilgi yazıda belirtildiği üzere gerçeğe aykırı, kişisel yorum ve paylaşımlarda bulunulduğu tespit edilmiştir. Resmi olarak veya kurum adı kullanılarak açılan hesaplardan bu tür gereceğe aykırı paylaşım ve yorumlarda bulunulması halinde ilgili birim ve sayfayı kullanan hukuki olarak sorumlu tutulacağından bu ve benzeri konularda dikkatli ve hassas olunması huşunda;
Gereğini önemle rica ederim (EK:23)
29.11.2016
Ahmet Ali ÖZDEMİR
Kumru Kaymakamı
Kumru Belediye Başkanlığı’nın Resmi İnternet Sitesi olan https://www.facebook.com/kumrubelediyesi/ de  hakkımda tamamen yalan, iftira, hakaret ve suç üretmeye yönelik  yazı ve yorumlar yayınlanmıştır. 33 yıllık hiçbir suç ve ceza almadığım defalarca takdir edildiğim öğretmenlik mesleğim aşağılanmış 30 yıldır görev yaptığım ilçeden halkın diliyle “sürgün” edilmem sağlanmıştır. Belediye remi internet sitesi bu amaçla kullanılmış ve üretilen suçlar planlı bir şekilde toplanarak Ordu Milli Eğitim Müdürlüğü’nün soruşturma açılmasına  vesile olmuştur. 
Kendisine yazı  yazdığımı iddia eden Başkan Günan Murat Hatipoğlu bu yola kendi sayfasında değil belediyenin resmi sayfasından ve başkanlığının arkasına sığınarak benden de aldığı yetki ve paralarla  yapmıştır. Benim özel sayfamda yazdığım yazının altına hiçbir yorum da yapılmamıştır. İdari yönden yapılan soruşturma  konusu olarak” ilçede rahatsızlık uyandırdığım” ifadeleri yer almıştır. (EK: 24)
  İlk akşam  Başkan “BANA SÜPRİZLERİ OLACAĞINI SÖYLEMİŞ” ve bir bir makamını, siyasi kimliğini kullanarak süprizlerini uygulamış ve uygulattırmıştır. Kumru Kaymakamı bu olaydan sonra tutuklanmış, benim de “FETÖ” gibi bir örgütle değerlendirilmemden kaçınılmamıştır. 4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanununa göre Savunma yapmak amacıyla İdari  yönden ne ile suçlandığımı  öğrenmek istediğimde Ordu Milli Eğitim Müdürlüğü’nün  cevap yazısında “Bilgi edinme yasasına göre 667 Kanun Hükmünde Kararnamenin 3. Ve 4. Maddelerine göre bilgi verilmesinin mümkün olmadığı” ifade edilmiştir. (EK:25) 
Yine yazım alınarak Kumru Belediye Başkanı G. Murat Hatipoğlu kendisine hakaret ettiğim iddiası ile Kumru Cumhuriyet Başsavcılığı’na da suç duyurusunda bulunmuştur. “Kumru Cumhuriyet Başsavcılığının 20.03.2017/71 Kararı ile Kovuşturmaya Yer Olmadığına Dair Karar “ her ne kadar Kumru Belediye Başkanı Günan Murat Hatipoğlu’nun şikayetinden vazgeçmesi sonucu olsa da İdari Soruşturmanın en önemli ayağı olan Adli soruşturma esas alınarak verilen idari soruşturma  durdurulmamıştır. İdare Mahkemesine itirazım ise devam etmektedir.
Başkanın şikâyetten vazgeçmesi bana yaptığı maddi ve manevi zararı kesinlikle ortadan kaldırmamıştır.  Bir yıl önce Açık Kalp ameliyatı oldum. Yatağa bağımlı bilinci olmayan hasta bir annem ve onun başında sürekli durmak zorunda olan hasta bir kız kardeşim var. Eşim Kumru Mal Müdürlüğünde memur olarak çalışmakta ve iki çocuğum üniversitede okumaktadır. Sadece bana değil tüm aile fertlerime de büyük bir haksızlık yapılmış ve zulmün oluşması için hakkımda düzmece iftira dolu linç kampanyası yapılmıştır.   Başkan açıkça ve alenen bana iftira kumpas ve hakaret etmiş ve ettirmiştir. Elli yıldır biriktirdiğim ve oluşturduğum itibarımı ve şerefimi  ancak hukuk yoluyla alacağımı düşünüyorum.Adalete sonsuz bir güvenim var.  Yorumlarda beni FETÖCÜ diye işaretleten başkan,  bana aynen FETÖ’nün taktiğini ve kumpasını uygulamış ve uygulatmıştır. Şu andan itibaren benim şerefimi, onurumu, haysiyetimi ve itibarımı ancak yargı tarafından verilebileceğini düşündüğümden şikayetimin anlamlı olduğunu düşünüyorum. Şikayetim aynı zamanda beni yakinen tanıyan ve çevremde incinen insanlar açısından da anlamlı olacaktır. Ailem ve çocuklarım da mutlu olacaklar, bir nebze de olsa benim gibi mağdur olanlara bir ışık bir umut olacaktır. Yine şikayetimin sonucu, önüne gelen herkese küfreden hiçbir değer ve birikim tanımayan insanlara da bir ders olacağına inanıyorum. Şikayetimin çok anlamı olduğunu ve neticesinin de çok daha fazla anlamlı olacağına inanıyorum. Kimse benim yazımdan Belediye Başkanına yazılmış yazı çıkartamaz. Böyle bir iddiası olup küfür ve hakaret edenler, küfür ve hakaret edenleri beğenenler ve iddiaları destekleyenler  bu iddialarını ispat etmek zorundadır. Aksi takdirde suç ortağıdırlar. Her birinden tek tek şikâyetçiyim
Belediye Personeli, Parti Teşkilatı, Partinin Gençleri ve bayanları planlı ve bilinçli bir şekilde yönlendirilmiştir. Bizzat Belediye Başkanı Günan Murat HATİPOĞLU bunların tamamına öncülük etmiştir. Benim Kumru’da olmamamı fırsata dönüştürmüştür. Kumru Kaymakamı’na olan hırsını ve düşmanlığını benim yazımı alarak malzeme yapmış, beni de dolgu malzemesi haline getirmiştir.  Yazıda isim olarak sadece ben olsam da Kumru Kaymakamı’da hedefe konulmuştur. Belediye çalışanları ve Ak Partinin gençliği diye kendilerini ifade eden kişi ve kişiler beni zayıf halka diye hep bana küfür ve hakarette bulunmuşlardır.  Kanunen daha önce seçilen “Yılın Öğretmeni” tamamen kaldırıldığı halde yazının başlığı bilinçli ve yönlendirici bir şekilde “Yılın Öğretmenini Kınıyoruz” başlığı konulmuştur.
Zorunlu olarak Korgan İlçesinden 14 km uzaklıktaki Tepealan İlkokuluna gitmemin sağlığım açısından mümkün olmadığından  “emeklilik” talebinde bulunmak zorunda kaldım.. Kısa zamanda Ordu Valiliğince emekli onayım geldi. Görev yaptığım Kumru Mehmet Akif Ersoy İlkokulun’da emekli olmam Valilik tarafından “OLUR” verildiği  halde Kumru Milli Eğitim Müdürü Suat EVİN israrla benim Kumru’da emekli olmama mani olmuştur.
Okul Müdürü Emine Şenel savunma yapmam için verdiği yazıda ADAM ve ADAMCIK kelimelerinin yanına hiç kullanmadığım  “KADINCIK” kelimesini de eklemiş ve yazımda “Kadıncık” kelimesini kime,  neden kullandığımı açıklamamı  istemiş ve eksik bilgilerle yaptığım savunmayı almamak için zorluk çıkarmış ve savunmamı hiç dikkate almayarak kendi uydurduğu yazıyı bile bana suç kabul ederek  ardından da disiplin yönünden talep edilen “UYARI” cezamı onamıştır. (EK:26)
  İl disiplin kurulunda mensubu bulunduğum Eğitim Bir Sendikası temsilcisi Erkut ŞAHİN  beni savunması gerekirken karar verilen toplantıya dahi katılmamıştır. İl Disiplin kurulu Okul Müdürü’nün verdiği “UYARI” cezasını onamıştır.
Ordu Fen Lisesinde Müdür Başyardımcısı olarak  görev yapan İl Disiplin Kurulu Eğitim Bir Sendikası Temsilcisi Erkut ŞAHİN: “İl Disiplin Kurulu’nun  hiçbir toplantısında savunmalar dikkate alınmadan önceden verilen cezalar onanır. Daha çok ta bir kademe fazla ceza bir alt cezaya indirilir. Senin cezan “Uyarı” Cezası.  Bunun  da altı olmadığından cezan kesinlikle bu yüzden onanmıştır. Sana bu cezayı vermek zorundalar, çünkü bu ceza sana verilmemiş olursa  soruşturma anlamını yetirir. Ve soruşturma açmamaları gerekir. Suçsuz olduğun halde sana keyfi ve siyasi olarak soruşturma açılarak  sana sürgün cezası verilmesi istenmiştir.” demiştir.
İtiraz ettiğim Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu/Ankara’dan  gelen cevap yazısı ile Kurul Kararı  “itirazım kısmen kabul edilerek Bilgi Edinme Hakkı Kanununun 19. Maddesi’ne göre üçüncü şahısların bilgileri karartılarak Soruşturma Dosyası’nın Sonuç-Kanaat-Teklif” bölümlerinin tarafıma verilmesi kararı verilmiştir. Bu karara göre iki tane yaptığım savunma tamamen eksik olarak yapılmıştır. Yasal olarak savunma hakkım keyfi olarak kullandırılmamıştır.
İlk ifademi alan Ordu Milli Eğitim Müdürlüğü Maarif Müfettişi Ferruh ÖZTÜRK yazdığım yazının hiç üzerinde durmayarak, yazı içerisinde kullandığım küçücük fotoğrafı yazıdan ayırarak A4 kağıdından daha büyük fotokopisini önüme koyarak ifademi almıştır. Verdiğim ifade metnini (EK:27) hiç dikkate almayarak Soruşturma Dosyası Kapağında  görüldüğü gibi çok ağır ceza tekliflerinde bulunarak idarede acilen uygulama yoluna gidilmiştir.

NETİCE VE TALEP : Yukarıda teferruatlı açıklandığı üzere şikayet edilenler hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak kamu davası açılmasının ve cezalandırılmasının sağlanmasına karar verilmesini saygıyla talep ederim.  28/04/2017

                                                                                       Bekir AKKAYA


**********Sitemizde yayınlanan yazı, fotoğraf ve dokümanlar başka bir site ya da dergi-gazetede yayınlanacaksa önceden yazılı izin gerektirir. Sitelerimizde yayınlanan diğer doküman veya belgeler , kaynak gösterilmek ve sitesinin ilgili sayfasına link verilmek koşuluyla yeniden yayınlanabilir.Bekir AKKAYA/2000 **********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızda yazmak ve paylaşmak isteyeler
kumruhaber@gmail.com bildirebilir...