7 Haziran 2024

Devlet Denetleme Kurulu (DDK) Başkanı Yunus Arıncı, Takasbank Genel Müdürlüğü görevine atandı.

Ülkemizin yetiştirdiği değerlerden Kumru İlçemizin gururu 9 yıldır Devlet Denetleme Kurulu Başkanı olarak başarılı bir şekilde görev yapan Değerli insan Yunus Arıncı TAKASBANK  (İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş ) Genel Müdürlüğüne atanmış ve Türk Telekom Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapacağı bildirilmiştir.

Kumru’muzun en önemli değerlerinden Yunus Arıncı’nın  kariyerindeki bu önemli değişimle birlikte, Türkiye’nin finansal sektöründe yeni bir dönem başlamış oldu.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla Türkiye’nin finans sektöründe

önemli bir değişim gerçekleşti. Devlet Denetleme Kurulu (DDK) Başkanı Yunus Arıncı, Takasbank Genel Müdürlüğüne atandı.

Yunus Arıncı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda,” Bugün itibarıyla, 9 yıldır onurla yürüttüğüm Devlet Denetleme Kurulu Başkanlığı görevimi tamamlayarak Takasbank Genel Müdürlüğüne atanmış bulunmaktayım. Bu süreçte bana destek olan çalışma arkadaşlarıma ve Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerimi sunarım.” ifadelerine yer verdi.

Yunus Arıncı Kimdir?

20 Mart 1975 tarihinde ilçemiz Kumru’da dünyaya gelen Yunus Arıncı, İlk, orta ve lise eğitimini Kumru’da aldı. 1992 yılında Kumru İmam Hatip Lisesini tamamladı.

Daha sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. Indiana Üniversitesi’nde yüksek lisans yaparak eğitimine devam eden Arıncı, aynı zamanda sosyoloji dalında da eğitim aldı.

2000 yılında Müfettiş, 2007 yılında Başmüfettiş oldu. 2005 yılında 1 yıl geçici görevle TÜBİTAK’ta Daire Başkanı olarak görev aldı. 2007-2009 yılları arasında Indiana Üniversitesi’nde Yüksek Lisans yapan Yunus ARINCI, 14 Ekim 2009 tarihinde Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı görevine atandı. 13 Temmuz 2015 tarihinde de Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu Başkanlığı görevine atandı.

Pek çok Uluslararası ve ulusal toplantılarda ülkemiz adına sunumlarda bulunmuş, çeşitli ulusal ve uluslararası projelerin yürütülmesine Başkanlık yapmış, Ülke gündemini yakından ilgilendiren soruşturmalara imza atmıştır.

DDK’den Takasbank’a

9 yıl boyunca DDK Başkanlığı görevini başarıyla yürüten Yunus Arıncı, bu süreçte Borsa İstanbul yönetiminde de önemli rol oynadı. Devlet Denetleme Kurulu (DDK) Başkanı Yunus Arıncı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Uluslararası Para Fonu (IMF) nezdindeki direktörler kuruluna üst düzey yönetici olarak görevlendirilmişti.

Arıncı’nın üstlendiği görevlerde gösterdiği başarılı performans, Takasbank Genel Müdürlüğü görevine atanmasının ardındaki en önemli faktörlerden biri oldu.

Evli ve üç çocuk babası olan Arıncı, İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

         Bekir AKKAYA /07.06.2024 /İYAD /KUMRU HABER/ KUMRU

.................... © Bekir Akkaya Blogspot Copyright 1999 ©.............

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızda yazmak ve paylaşmak isteyeler
kumruhaber@gmail.com bildirebilir...