5 Haziran 2024

39 Yıldır Vergi Memuru İdi Şimdi Öğrenci

Kumru Halk Eğitimi Merkezi tarafından düzenlenen yıl sonu sergi programı 05.06.2024 Çarşamba günü  Kumru Hükümet Binası’nın bahçesinde gerçekleştirildi. Sergiye İlçe protokolü, kursiyerler ve Kumru halkı katılım sağladı.

Sergi alanının, protokol üyeleri tarafından açılışının yapılmasıyla kursiyerlerin el emeği göz nuru ürünleri misafirlerin ziyaretine sunuldu.

Dikiş kursuna katılan kursiyerlerin dikmiş oldukları birbirinden güzel kıyafetler büyük beğeni topladı. Kurs Öğretmenleri Fatma İnan, Selma Sunma ve Seda Güneri sergiyi ziyaret edenlerle tek tek ilgilenerek kursiyerlerin dikmiş oldukları kıyafetlerle ilgili bilgiler verdi.

Kursiyer öğrenciler arasında, Kumru Mal Müdürlüğü’nde  39 yıl Vergi Memuru olarak görev yapan ve geçen yıl emekli olan Fatma Akkaya’da diktiklerini sergileyenler arasındaydı.  

Bir yıldan bu yana Kumru Halk Eğitimi Müdürlüğü’nün Dikiş Kurslarına hiç aksatmadan devam eden Fatma Akkaya’ya “Emekli olanlar köşelerine çekiliyor, siz ise dikiş kurslarına katılarak emekli olmamış gibi Halk Eğitime gidip geliyorsunuz? Emekli olmadan daireye gidip gelseydiniz. Hiç olmazsa emeklilikten fazla para alırdınız” dediğimizde bize şöyle cevap verdi.

“Memurluk bir noktada zorunlu bir görev sayılır. Benim Dikiş Kurslarına devamım ise kendi irademin doğrultusundan yaptığım bir eylemdir. “Hayat Boyu Öğrenme “ tamda budur işte. Zorunlu hizmetlerde, zorunlu ihtiyaçlarınızı karşıladıysanız,  emekli olduğunuzda,  öğrenciliğin de, çalışmanın da keyfini çıkartırsınız. Bana göre asıl hayat emeklilikten sonra başlar. Hepsinin de ötesinde sağlık gelir. Çalışmak; her yerde ve her yaşta. Öğrencilik; her yerde ve her yaşta.” 

 #kumru #halkeğitimimerkezi #kumrukaymakamlığı #dikişöğreniyorum #dikişkursu #eğitim #hayatboyuöğrenmegenelmüdürlüğü #hayatboyuöğrenme #fatmaakkaya #selmasunma


.................... © Bekir Akkaya Blogspot Copyright 1999 ©.............

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızda yazmak ve paylaşmak isteyeler
kumruhaber@gmail.com bildirebilir...