24 Temmuz 2008

RAKAMLARLA KUMRU’DA OKS SONUÇLARI

Kesin bir bilgi olmasa da Bu yıl sonuncusu yapılan OKS sonuçları Kumru merkezde rakamlarla şu şekilde sonuçlandı.
Kumru Atatürk İlköğretim Okulu son sınıf öğrencilerinin 6 sınıfta toplam 140 öğrencinin katıldığı OKS sınavlarında dokuz(9) dokuz öğrenci 400’ün üzerinde 32 öğrencide 300’ün üzerinde puan almışlardı. Bu öğrenciler aldıkları puanlara göre bir liseye yerleştirildi. Kesin olmasa da 400’ün üstünde puan alan öğrencilerden ikisi (2) Fen Lisesine, Bir öğrenci Sosyal Bilimler Lisesine ve altı(6) öğrenci de Anadolu Öğretmen Lisesine yerleştirildiler. Anadolu Liselerine yerleşen öğrencilerle ilgili bir bilgiye
henüz biz ulaşamadık.

Kumru Merkezde bulunan Kumru Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulunda ise durum şöyle. Bu okulda son sınıfta okuyup OKS sınavına giren 110 öğrenciden beş(5) öğrenci 400’ün üzerinde puan aldı. 29 öğrenci ise 300’ün üzerinde puan aldı. Bu öğrencilerden dördü (4) Anadolu Öğretmen Lisesine, 20 Öğrenci Anadolu Lisesine ve ve 24 öğrenci ise Meslek liselerine girme başarısı gösterdi. Aldığımız bilgiye göre her yıl Fen Lisesine öğrenci gönderen Kumru Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu bu yıl Fen Lisesine öğrenci gönderemedi.

Kumru YİBO’da ise durum şöyle. Kumru YİBO’da okuyan 124 son sınıf öğrencileri girdikleri OKS sınavında sadece yedi(7) öğrenci 300 puanını aştı. Bu öğrencilerin nerelere yerleştirildiği bilgisine şimdilik ulaşılamadı.

Diğer köydeki okullarımız bilgilerine henüz ulaşılamadı.
Ayrıntılı bilgi ulaştığında burada duyurulacaktır. KUMRU HABER/KUMRU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızda yazmak ve paylaşmak isteyeler
kumruhaber@gmail.com bildirebilir...