22 Ekim 2019

Havva Fatsa Annemiz Bugün Vefat Etti


Ordu Eski Milletvekillerimizden Eyüp Fatsa , Eğitim Müşaviri Harun Fatsa ve Zekariya Fatsa’nın anneleri,  Çokdeğirmen Muhtarı Adil Gökçek, Kumrunun tanınmış simalarından  Recap Derle  ve Kumrunun tanınmış Esnaflarından Fazlı Bellicinin Kayın valideleri  Havva Fatsa 93 Yaşında  22 Ekim 2019 Salı günü bugün 10:30’da vefat etmiştir.
 Cenaze Namazı Yarın(Çarşamba Günü) Kumru Eskiçokdeğirmen Mahallesinde Öğle Namazına ardından
Kılınıp Aile Kabristanlığına Defin Edilecektir.
Havva Fatsa annemize Allah’tan rahmet yakınlarına ve sevenlerine Allah’tan sabırlar diliyorum.
Bekir AKKAYA /İYAD/22.10.2019 /Kumru Haber/Kumru


Not: Bundan sekiz ay önce Milletvekilimiz Eyüp Fatsa ile birlikte Havva annemizin elini öpüp duasını almıştım. Ziyaretten sonra aşağıda adresini verdiğim “Havva Annemizle, Fatma Annemi Yaşadım” başlığı ile ziyaret esnasında çekilen fotoğrafları paylaşmıştım. İşte o yazı ve fotoğraflar.
İşte O yazı
Havva Annemizle, Fatma Annemi Yaşadım (Fotoğraflarla) /Bekir AKKAYA
Bundan bir yıl önce vefat eden çok kıymetli büyüğümüz İsmail Fatsa Amcamızın kabrini ziyaret etmek nasip oldu.
            Ardından İsmail Fatsa amcamızın muhterem eşi Havva Annemizin elini öpmek ve duasını almakl, benim için  büyük bahtiyarlık oldu.
            Ben annemi iki yıl önce kaybettim. Annem bir pamuk ve bir nur idi. Bir gün dahi aklımdan çıkmadı/çıkmıyor.
Bugün elini öperek duasını almakla ötelerin ötesi bir mutluluk duyduğum Havva Annemiz, annem kadar pamuk ve bir o kadar nurlu idi. Bütün içtenliğimle söylemeliyim ki, Havva annemizle geçirdiğim süre annemle beraber gibi idi.
Havva annemiz Kumrumuzun değerlerinden Milletvekilimiz Değerli İnsan Eyüp Fatsa’nın, Kıymetli büyüğümüz Zekeriya Fatsa’nın ve çok kıymetli dostum Müsteşar Harun Fatsa’nın anneleri.
Bugün anne oğul ilişkisi, sevgi ve muhabbetine şahit oldum. Sevgili oğlunun vefat eden baba fotoğrafını, annesine göstermesinden çıkan hasret ve sevgi enerjisinden nasiplendim.  Sevgi ve muhabbet ortamlarında yetişen evlatların ne derece etraflarına ışık ve enerji  verdiklerine bir kez daha şahit oldum. Sevgi, saygı ve muhabbet ortamlarında kibrin ve gururun ne kadar anlamsız, sevgi ve  saygıdan  nasiplenmemiş kişilerin de ne kadar cılız ve cüceleştiklerini düşündüm.
Benim karede olduğum fotoğraflar kardeşim Mustafa Fatsa’nın çektikleri, Anne oğul fotoğrafları ise benim çektiklerim. Hüsnü Ateşli Ağabeyin oğlu  Atilla da benim gibi nasiplenenlerden…
Bana fotoğrafları tanımla deseler “ MUTLULUĞUN FOTOĞRAFLARI” derim. Görünmese de karede bir yıl önce vefat eden İsmail Fatsa Amcamız da var. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun.
Bu kareler anlık olsa da bu mutluluk ve enerji 100 yılda oluşan hal ve durumlar.
Teşekkürler sayın vekilim. Bugün bana annenle, annem Fatma Akkaya’yı yaşattın. (Allah rahmet eylesin)
Havva annemize uzun ömürler diler, siz dostlara selam ve saygılarımı sunarım…
Bekir AKKAYA / 02.02.2019/İYAD/KUMRU HABER

İlgili yazının orijinali ve fotoğrafların adresi



****** ©© Bekir Akkaya Blogspot Copyright 1999 ©©****** ---------------------- - Tüm metin, resim ve içeriğin hakları https://bekirakkaya.blogspot.com.tr/ (BEKİR AKKAYA)'ya aittir. 5846 Sayılı Kanuna rağmen çalınan her türlü içeriğin hukuki ve cezai sorumluluğu çalanın kendilerine aittir.-

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızda yazmak ve paylaşmak isteyeler
kumruhaber@gmail.com bildirebilir...