6 Ağustos 2011

ÖRNEK KÖY ; BOZAĞAÇ -ÖRNEK İMAM ; ALİ YAŞ

Kumru – Kadıncık – Bozağaç Mahallesi İmam Hatibi Ali Yaş’ın yoğun gayreti ile üç yıldan bu yana Ramazan Ayında iftar yemekleri toplu olarak yeniliyor.

İmam Hatip Ali Yaş’ın önderliğinde fedakar köylüler mahallede durumu iyi olanları Ramazanın 30 gününü sıraya koyarak iftar yemeğini bir mahalleli üstleniyor. Günde en az 150 kişinin toplu olarak iftar açtığı yemekler Kumru Müftülüğü
Kur’an- Kerim Kursu yemek Hanesinde Aşçı Cemalettin Benzer tarafından yapılarak Bozağaç Mahallesine taşınıyor.

Köylülerin sıra ile aldıkları yemek malzemelerinden Kumru Müftülüğü Kuranı Kerim Kursu Öğrencilerinden 50 öğrenci de 30 gün iftar yemeklerini açıyor.
Yemekler hem Bozağaç Mahallesine gönderiliyor ve hem de Kumru Kuran Kursu 50 öğrencilerine veriliyor.

Önceki yıllarda camide verilen iftar yemekleri köylülerin yoğun katılımı nedeniyle iki yıldır kapatılan okulda veriliyor. Kadın – Erkek, Kız- kızan tüm köylülerin katıldığı iftar proğramlarında tüm köylüler birlikte olmanın ve birlikte iftar yapmanın mutluluğunu yaşıyor.

Kadıncık – Bozağaç Mahallesi İmam Hatibi Ali Yaş Kumru Haber’e şu açıklamayı yaptı. “ Yaptığımız iftar proğramları biraz meşakkatli olsa da işin doğrusu bizleri çok mutlu ediyor. Üç yıl önce başlattığımız proğrama köylüler büyük destek verdiler. Hepsine teşekkür ediyorum. İlk yıllarda yemeği de mahallemizde pişiriyorduk. Mahallemizin su problemi var. Bu nedenle değerli Müftümüz Abdullah Pamuklu’dan izin alarak yemeğimizi Merkez Kuranı Kerim Kursu Yemekhanesinde pişiriyoruz. Yine aynı yemekten 50 Kuran Kursu Öğrencisine de yemek veriliyor ki, köylülerimiz bundan da son derece mutlular. Aşçımız Cemalettin Benze ise bizim için ramazan boyu çok büyük fedakârlık yapıyor. Başta köylülerimiz olmak üzere Müftümüz Abdullah Pamuklu’ya, Aşçımız Cemalettin Benzer’ye teşekkür ediyorum. Dedi.

“Yaptığımız faaliyetin en önemli yönünün köylülerin birilik ve beraberlik içersinde olmalarıdır” diyen İmam Ali Yaş “Herkese güzel ramazanlar diledi.

Kumru’da bir ilk olan bu proğram, duyanlar tarafından takdir ediliyor…Bekir AKKAYA/Kumru Haber / Kumru

1 yorum:

  1. Hayatınızın en değerlisi 1 yaşına girdi ve siz bu özel günün her anını ölümsüzleştirmek istiyorsunuz. O halde 1 yaş fotoğraf albümü konsepti tam size göre. 1 yaş fotoğraf çekimleri gerçekten özel anlara tanıklık etmektir.

    YanıtlaSil

Sayfamızda yazmak ve paylaşmak isteyeler
kumruhaber@gmail.com bildirebilir...