14 Ekim 2021

“Canavar Haberim” Aktüel Dergisi’nde Kapak Konusu Olmuştu /Bekir AKKAYA

İşte Yaptığım Bu Haberin Perde Arkası

Şimdi Kumru’nun bir mahallesi olan Yukarıdamlalı 2006 yılında bir belde belediyesi idi. Bu yılda Ordu İmam Hatip Lisesi’nden okul arkadaşım Hüseyin Yanar Yukarıdamlalı Beldesi Belediye Başkanı olarak görev yapıyordu.

Bir gün başkan Hüseyin Yanar görev yaptığım Kumru Öğretmenevinde sohbet esnasında kendisi ile ilgili yazı ve haber yapmadığımdan yakındı.

Bunun üzerine ben “ haber değeri taşıyacak bir durum olduğunda bana ulaştırmasını” söyledim.

Hemen o hafta “derede kendilerinin daha önce görmedikleri küçük balığa benzeyen canlıların olduğundan” söz etti. Küçük bir bardağa canlı olarak konulan iki üç balık yavrularının fotoğrafını çektim ama, hiçbir haber olacak tarafları ve görüntüleri de yoktu.

Bunun üzerine ben arkadaşımı memnun etme adına bir fotoğraf proğramında fotoğrafların üzerinde oynayarak büyüttüm ve görüntülerini değiştirdim.

O günlerde Editörlük yaptığım köşe yazılarımın ve haberlerimin yayınlandığı Türkiye’nin en büyük haber ve kültür portalı olan Kent Haber’in manşetinde “Fizme Canavarı” başlığı ile fotoğrafları haberleştirdim.

Yalan ve bir o kadar abartılı olan bu habere o

günlerde yüzlerce yorum yapıldı ve Türkiye’de bütün gazete ve TV’lerinde haber oldu. Hatta Ünye’de Hizmet TV canlı olarak Yukarıdamlalı Beldesinde hem de karlar altında “vatandaşlar canavar avında” şeklinde haberler yapıldı.

Bütün TV kanalları, Dergi ve Gazeteler olayı yerinde görüntülemek ve halktan ve başkandan bilgi almak için Kumru’ya ve Fizme’ye akın etmeye başladı.

Bunun üzerine ben olayın inandırıcı olması için Başkan Hüseyin yanar’a bir metin hazırladım ve bu metin Yukarıdamladıda bir çok insana ezberletildi. Ve bütün habercilere aynı şeyler söylendi. Bal gibi yalan olduğu halde bütün haberciler bu habere balıklama daldı. İşin daha da ilginci benim yalandan yaptığım haber bizim çocuklarımız tarafından bilindiği halde onlar tarafından bile gerçeğe dönüştü. Hatta ben bile “acaba canavar var mı?” diye sormaya başladım.

Günlerce yazılan ve çizilen Yalandan “Fizme’de canavar avı” kışın gelmesi ile son buldu.

Zamanımız olduğu takdirde diğer yazılan ve yapılan yorumları da sizlerle paylaşmak arzusundayım.

Şimdi sizlere AKTÜEL DERGİSİ –Sayı : 23/2006-9 -23 Şubat-1 Mart 2006 tarihli sayısında yer alan Kapaktan “ORDU’YA KORKU SALAN CANAVARIN FOTOĞRAFLARI! Ve Dosya olarak : KARADENİZ USULÜ BİR GARİP CANAVAR HİKAYESİ” başlıkları ile verilen haberi sunuyorum.

Bekir AKKAYA /15.10.2021/İYAD /KUMRU 

AKTÜEL DERGİSİNDE FİZME CANAVARI HABERİ



............. © Bekir Akkaya Blogspot Copyright 1999 ©.............

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızda yazmak ve paylaşmak isteyeler
kumruhaber@gmail.com bildirebilir...